Sport i rekreacija

Okrugli stol

Novi turistički proizvod Istre - Snorkeling lokacije i karte podmorja

Snorkeling je praksa plivanja i ronjenja s opremom, koja uključuje disalicu u obliku cijevi i peraje. U hladnijim vodama, nosi se i ronilačko odijelo. Disalica omogućuje promatranje podvodnih atrakcija na dulje vrijeme s relativno malo truda


 
1 min
Istra24

Snorkeling je praksa plivanja i ronjenja s opremom, koja uključuje disalicu u obliku cijevi i peraje. U hladnijim vodama, nosi se i ronilačko odijelo. Disalica omogućuje promatranje podvodnih atrakcija na dulje vrijeme s relativno malo truda

''Snorkeling lokacije i karte podmorja'' naziv je novog istarskog turističkog proizvoda, priopćuju iz Istarske županije.

Pokrenuli su ga Turistička zajednica Istarske županije i Upravni odjel za turizam Istarske županije, a osmislila ga je i inicirala Barbara Unković iz obrta Underwater Affair, a jučer je u Poreču o toj temi održan okrugli stol.

Snorkeling je praksa plivanja i ronjenja s opremom, koja uključuje disalicu u obliku cijevi i peraje. U hladnijim vodama, nosi se i ronilačko odijelo. Disalica omogućuje promatranje podvodnih atrakcija na dulje vrijeme s relativno malo truda.

„Osnovna težnja Istarske županije je održivi i odgovoran razvoj turizma, budući da se radi o moru i podmorju, dakle izuzetno osjetljivom području koje moramo posebno štititi“, kazala je županijska pročelnica za turizam Nada Mraković Prodan.

Na okruglom stolu su učestvovali predstavnici raznih institucija, a čiji se rad na određeni način dotiče predmetne tematike, odnosno Upravni odjel za održivi razvoj i Zavod za prostorno uređenje Istarske županije, Javne ustanove Natura Histrica, NP Brijuni i Kamenjak, Centar za istraživanje mora pri Institutu Ruđer Bošković iz Rovinja, Centar za invazivne vrste pri Institutu za poljoprivredu i turizam iz Poreča, Fakultet prirodnih znanosti iz Pule, Aquarium Pula, Strukovna grupa ronilačkog turizma pri HGK ŽK Pula, Pomorska policija i 10-ak priobalnih turističkih zajednica.


Nastavite čitati

Istra
 

PLJUSKA HRVATSKIM FILMAŠIMA - Čudo iz Vodnjana!

Beskompromisan je to, koliko topao i poetičan toliko i satiričan, prije svega nezavisan šamar autorskoj, posebno akademskoj filmskoj uštogljenosti, koja podilazeći klišejima, s naglaskom na tjeskobu i očaj, posve promaši krvavu, masnu stvarnost koju bi trebala, kolikogod fikcijski, iskreno umjetnički posredovati

Istra
 

Nizozemku opljačkao lopov na skuteru

Policija je zaprimila prijavu 28-godišnje nizozemske državljanke da joj je 4. listopada oko 20 sati, dok je šetala starogradskom jezgrom Rovinja, na skuteru prišao nepoznati počinitelj te iz ruke istrgnuo torbicu u kojoj su se nalazile osobne stvari i novac

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.