Sport i rekreacija

Okrugli stol

Novi turistički proizvod Istre - Snorkeling lokacije i karte podmorja

Snorkeling je praksa plivanja i ronjenja s opremom, koja uključuje disalicu u obliku cijevi i peraje. U hladnijim vodama, nosi se i ronilačko odijelo. Disalica omogućuje promatranje podvodnih atrakcija na dulje vrijeme s relativno malo truda


 
2 min
Istra24

Snorkeling je praksa plivanja i ronjenja s opremom, koja uključuje disalicu u obliku cijevi i peraje. U hladnijim vodama, nosi se i ronilačko odijelo. Disalica omogućuje promatranje podvodnih atrakcija na dulje vrijeme s relativno malo truda

''Snorkeling lokacije i karte podmorja'' naziv je novog istarskog turističkog proizvoda, priopćuju iz Istarske županije.

Pokrenuli su ga Turistička zajednica Istarske županije i Upravni odjel za turizam Istarske županije, a osmislila ga je i inicirala Barbara Unković iz obrta Underwater Affair, a jučer je u Poreču o toj temi održan okrugli stol.

Snorkeling je praksa plivanja i ronjenja s opremom, koja uključuje disalicu u obliku cijevi i peraje. U hladnijim vodama, nosi se i ronilačko odijelo. Disalica omogućuje promatranje podvodnih atrakcija na dulje vrijeme s relativno malo truda.

„Osnovna težnja Istarske županije je održivi i odgovoran razvoj turizma, budući da se radi o moru i podmorju, dakle izuzetno osjetljivom području koje moramo posebno štititi“, kazala je županijska pročelnica za turizam Nada Mraković Prodan.

Na okruglom stolu su učestvovali predstavnici raznih institucija, a čiji se rad na određeni način dotiče predmetne tematike, odnosno Upravni odjel za održivi razvoj i Zavod za prostorno uređenje Istarske županije, Javne ustanove Natura Histrica, NP Brijuni i Kamenjak, Centar za istraživanje mora pri Institutu Ruđer Bošković iz Rovinja, Centar za invazivne vrste pri Institutu za poljoprivredu i turizam iz Poreča, Fakultet prirodnih znanosti iz Pule, Aquarium Pula, Strukovna grupa ronilačkog turizma pri HGK ŽK Pula, Pomorska policija i 10-ak priobalnih turističkih zajednica.


Nastavite čitati

Istra
 

Najbolje malvazije imaju Bastian i Deklić koji je uz Benvenutija i šampion među teranima. Titulu Best in Show ponijela je grčka Monemvasia Malvasia iz 2011.

„S veseljem ističem kako je broj platinastih medalja veći nego prošlih godina. Posebno nas veseli što su čak tri svježe istarske malvazije osvojile platinastu medalju. To samo potvrđuje izvrsnost autohtone sorte malvazije istarske, usprkos zahtjevnoj berbi 2023. godine", istaknuo je predsjednik udruge Vinistra, Luka Rossi

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.