Sport i rekreacija

Uspješna sezona za bicikliste

Novigrad: Daniel Poccezzo i Simona Ce nadmoćni u 6. kolu Giant MTB Zimske lige

Šesta je ovo godina na ovoj lokaciji uz domaćine BK Novigrad i njihovo kolo tik do mora na kojemu se redovno iz sezone u sezonu pojavi jako puno natjecatelja izvan istarske i kvarnerske zone željnih dobre jurnjave na dva kotača


 
2 min
Istra24

Šesta je ovo godina na ovoj lokaciji uz domaćine BK Novigrad i njihovo kolo tik do mora na kojemu se redovno iz sezone u sezonu pojavi jako puno natjecatelja izvan istarske i kvarnerske zone željnih dobre jurnjave na dva kotača

Kao i prethodnih godina, i ova je trka bila prava invazija talijanskih natjecatelja na 6. kolu u sklopu ovogodišnje Giant MTB Zimske lige - XC Novigrad.

Šesta je ovo godina na ovoj lokaciji uz domaćine BK Novigrad i njihovo kolo tik do mora na kojemu se redovno iz sezone u sezonu pojavi jako puno natjecatelja izvan istarske i kvarnerske zone željnih dobre jurnjave na dva kotača.

Startalo se, kao i uvijek, u više odvojenih starteva za ukupno 15 starosnih kategorija, a same utrke počele su od 12 sati i to uz nešto malo kašnjenja glavne utrke radi dislociranog starta.

Izdvojena utrka za kategorije U13/U15 koji i inače voze manji broj krugova, započela je nakon prolaska svih natjecatelja glavne utrke kako bi se izbjegla gužva na samom startu.

Pobjedu kod prve dječje utrke odnosi Lukas Horvat (BK Poreč) dok se kod nešto starijih kategorija drugoga starta najbolje snašao David Bernobić (BK Žminj) u kategoriji U11 te Val MILAT (BK Campetto) u kategoriji U9 dok je kod curica U11 najbrža bila Stefani Štrucelj (BK Grobnik).

Pobjedu glavne utrke odnosi Daniel Poccezzo ujedno prvi U40 kategorije dok kod žena pobjedu odnosi već spomenuta Simona Ce, ujedno pobjednica i 30+ kategorije kod žena.

Najbrža u kategoriji juniorki je već standardno Daša Mlakar.

U utrci kategorija U13/U15 najbrži su bili Leon Kišiček u kategoriji U13M, Nik Golob kod U15M i Nastja Ahačić kod cura u kategoriji U15.

Kod kadeta u glavnoj utrci najbrži su bili Leonardo Ursella i kod juniora Tine Jereb.

Kao i na svim kolima do sada najbolji u prvih deset starosnih kategorija dobili su i nagradne poklon bonove branda Giant dok su sva postolja od kategorije U15 na dalje dobila artikle talijanske tvrtke sportske odjeće To fit.


FOTO: Privatni album

Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.