Sport i rekreacija

Završena rovinjska regata iz snova

Pobjedio talijanski olimpijac Michele Paoletti. Tri hrvatske posade u Top 4

Na premijernoj regati European Sailing Series u klasi Melges 24 u Rovinju na kojoj je nastupilo 30 posada iz sedam europskih zemalja pobijedila je talijanska posada Strambapapa


 
2 min
Istra24
Foto: Regate.com.hr

Na premijernoj regati European Sailing Series u klasi Melges 24 u Rovinju na kojoj je nastupilo 30 posada iz sedam europskih zemalja pobijedila je talijanska posada Strambapapa

Premijerna regata European Sailing Series u klasi Melges 24 u Rovinju koja se održavala od 1. do 3. travnja u organizaciji Hrvatskog udruženja klase Melges 24 partnerstvo specijalne bolnice Medico, OneSailsa, EmergenSea i Sailing Pointa te podršku JK Maestral i ACI-ja u potpunosti je opravdala epitet jedne od najvećih 'one design' regata ikada održanih u Hrvatskoj. 

Rovinj je stvarno bio prava fešta od jedrenja

Devet održanih jedrenja, 30 posada iz sedam europskih zemalja (Hrvatska, Slovenija, Italija, Mađarska, Njemačka, Velika Britanija i Austrija) te dvije hrvatske jedrilice na postolju obilježile su tri dana vrhunskog „regatavanja“ podno Svete Eufemije.

Prvo mjesto - Strambapappa. Foto: Regate.com.hr

Dolazak ovako velike regate priznanje je cijelom hrvatskom jedrenju

Pobjedu je odnijela talijanska posada Strambapapa vrhunskog talijanskog jedriličara Michelea Paolettija ispred trogirskog Matarana 24 čiji je kormilar bio Ante Botica te Panjića iz Biograda s Lukom Šangulinom za kormilom. Među deset najboljih od hrvatskih posada još su se plasirali Ivan Kljaković Gašpić s Universitas Novom na četvrtom mjestu te Goran Ivanković čija je Fjonda u ukupnom redoslijedu zauzela devetu poziciju.

Drugo mjesto - Mataran 24. Foto: Regate.com.hr

'Dolazak ovako velike regate priznanje je udruženju klase Melges 24 i cijelom hrvatskom jedrenju koje je ovim natjecanjem dobilo priliku za veliku promociju. Mi smo imali vrhunske uvjete na moru, tri dana jedrenja u kojem su sekunde odlučivale pobjednika. Rovinj je stvarno bio prava fešta od jedrenja', ispričao je trećeplasirani Luka Šangulin.

Michele Paoletti: Morati ću češće dolaziti jer svaki put kad sam ovdje – u cilj uđem prvi

Prva dva dana regate vodstvo u ukupnom redoslijedu držala je hrvatska posada Mataran 24, no nedjeljna je bura drugačije promiješala karte. Posada Ante Botice na koncu je osvojila drugo mjesto u ukupnom redoslijedu, te prvo među amaterskim posadama.

Treće mjesto - Panjić. Foto: Regate.com.hr

'Prošla su nam tri najteža dana u životu. Odlična regata s vrhunskom konkurencijom u kojoj smo dva dana držali vodeću poziciju. Posljednji dan smo malo posustali, ali svejedno smo zadovovoljni vrhunskim rezultatom, izjavio je član Matarana 24 Mario Škrlj.

Hrvatsku kao pobjednik napušta jedrilica Strambapapa čiji je kormilar bivši talijanski olimpijac Michele Paoletti.

'Nisam imao puno jedriti u Hrvatskoj, ali izgleda da ću morati češće dolaziti jer svaki put kad sam ovdje – u cilj uđem prvi', ispričao je rovinjski pobjednik Michele Paoletti koji je lani slavio na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u klasi Melges 24 koja se održala u Splitu.

Foto: Regate.com.hr

Regatom u Rovinju zaključen je prvi dio ovogodišnjeg CRO Melges 24 Cupa. Natjecanje se nastavlja najesen kada su na rasporedu dvije regate u Splitu te Otvoreno prvenstvo Hrvatske u Zadru.

Rezultati: 1. Strambapapa (ITA) 38, 2. Mataran 24 (HRV) 46, 3. Panjić (HRV) 46, 4. Universitas Nova (HRV) 48, 5. Melgina (ITA) 49, 6. Gilles (ITA) 51, 7. Gill Race Team (VB) 60, 8. Taki 4 (ITA) 64, 9. Fjonda (HRV) 69, 10. Seven Five Nine (MAĐ) 71….


Nastavite čitati

Istra
 

Predizborna kampanja je gotova, sutra nema politike u našoj butigi

Sutra donosimo priču o poznatom porečkom političaru koji gradi tri luksuzne vile kod Tinjana, o poslovima unutar HEP-a i o obnovi kupališta Stoja * Objavit ćemo, s hrvatskim titlovima (razgovor je vođen na istrovenetskom dijalektu) i ekskluzivni videointervju s legendom automobilizma, rodom iz Motovuna, Mariom Andrettijem

Istra
 

Marčanu odlikuju ekstra maslinova ulja i vina izvrsne kvalitete

Za Smotru je pristiglo 43 uzoraka ulja berbe 2023. i 27 uzoraka vina berbi 2020., 2022. i 2023, većina ih je bila odlične ili vrhunske kvalitete * Smotra je započela Mantinjadom i balunom u izvedbi mladih plesača i svirača tradicijskih instrumenata KUD-a Mate Balota iz Raklja

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.