Sport i rekreacija

Završena rovinjska regata iz snova

Pobjedio talijanski olimpijac Michele Paoletti. Tri hrvatske posade u Top 4

Na premijernoj regati European Sailing Series u klasi Melges 24 u Rovinju na kojoj je nastupilo 30 posada iz sedam europskih zemalja pobijedila je talijanska posada Strambapapa


 
1 min
Istra24
Foto: Regate.com.hr

Na premijernoj regati European Sailing Series u klasi Melges 24 u Rovinju na kojoj je nastupilo 30 posada iz sedam europskih zemalja pobijedila je talijanska posada Strambapapa

Premijerna regata European Sailing Series u klasi Melges 24 u Rovinju koja se održavala od 1. do 3. travnja u organizaciji Hrvatskog udruženja klase Melges 24 partnerstvo specijalne bolnice Medico, OneSailsa, EmergenSea i Sailing Pointa te podršku JK Maestral i ACI-ja u potpunosti je opravdala epitet jedne od najvećih 'one design' regata ikada održanih u Hrvatskoj. 

Rovinj je stvarno bio prava fešta od jedrenja

Devet održanih jedrenja, 30 posada iz sedam europskih zemalja (Hrvatska, Slovenija, Italija, Mađarska, Njemačka, Velika Britanija i Austrija) te dvije hrvatske jedrilice na postolju obilježile su tri dana vrhunskog „regatavanja“ podno Svete Eufemije.

Prvo mjesto - Strambapappa. Foto: Regate.com.hr

Dolazak ovako velike regate priznanje je cijelom hrvatskom jedrenju

Pobjedu je odnijela talijanska posada Strambapapa vrhunskog talijanskog jedriličara Michelea Paolettija ispred trogirskog Matarana 24 čiji je kormilar bio Ante Botica te Panjića iz Biograda s Lukom Šangulinom za kormilom. Među deset najboljih od hrvatskih posada još su se plasirali Ivan Kljaković Gašpić s Universitas Novom na četvrtom mjestu te Goran Ivanković čija je Fjonda u ukupnom redoslijedu zauzela devetu poziciju.

Drugo mjesto - Mataran 24. Foto: Regate.com.hr

'Dolazak ovako velike regate priznanje je udruženju klase Melges 24 i cijelom hrvatskom jedrenju koje je ovim natjecanjem dobilo priliku za veliku promociju. Mi smo imali vrhunske uvjete na moru, tri dana jedrenja u kojem su sekunde odlučivale pobjednika. Rovinj je stvarno bio prava fešta od jedrenja', ispričao je trećeplasirani Luka Šangulin.

Michele Paoletti: Morati ću češće dolaziti jer svaki put kad sam ovdje – u cilj uđem prvi

Prva dva dana regate vodstvo u ukupnom redoslijedu držala je hrvatska posada Mataran 24, no nedjeljna je bura drugačije promiješala karte. Posada Ante Botice na koncu je osvojila drugo mjesto u ukupnom redoslijedu, te prvo među amaterskim posadama.

Treće mjesto - Panjić. Foto: Regate.com.hr

'Prošla su nam tri najteža dana u životu. Odlična regata s vrhunskom konkurencijom u kojoj smo dva dana držali vodeću poziciju. Posljednji dan smo malo posustali, ali svejedno smo zadovovoljni vrhunskim rezultatom, izjavio je član Matarana 24 Mario Škrlj.

Hrvatsku kao pobjednik napušta jedrilica Strambapapa čiji je kormilar bivši talijanski olimpijac Michele Paoletti.

'Nisam imao puno jedriti u Hrvatskoj, ali izgleda da ću morati češće dolaziti jer svaki put kad sam ovdje – u cilj uđem prvi', ispričao je rovinjski pobjednik Michele Paoletti koji je lani slavio na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u klasi Melges 24 koja se održala u Splitu.

Foto: Regate.com.hr

Regatom u Rovinju zaključen je prvi dio ovogodišnjeg CRO Melges 24 Cupa. Natjecanje se nastavlja najesen kada su na rasporedu dvije regate u Splitu te Otvoreno prvenstvo Hrvatske u Zadru.

Rezultati: 1. Strambapapa (ITA) 38, 2. Mataran 24 (HRV) 46, 3. Panjić (HRV) 46, 4. Universitas Nova (HRV) 48, 5. Melgina (ITA) 49, 6. Gilles (ITA) 51, 7. Gill Race Team (VB) 60, 8. Taki 4 (ITA) 64, 9. Fjonda (HRV) 69, 10. Seven Five Nine (MAĐ) 71….


Nastavite čitati

Istra
 

Obala Novigrada, široka je i pitoma. Nekadašnji biskupski grad, položen korak do velikog ušća Mirne, amblem je istarskog zapada

U mandraču barke su poredane kao stado, pripadaju više kopnu nego moru, sidrišta slice kamenim stupovima sajmišta na kojima se veže blago na prodaji. Barem se meni tako čini. Novigradski mandrač je najveći u Istri, a u njemu i dalje su na sidrištu ribarske brodice. U Novigradu ribari i dalje dominiraju mandračom, riva je jako živa, domaćih ljudi na sve strane bez obzira na navalu turista

Istra
 

ISTRA I DALJE BEZ STAMBENE ZAJEDNICE ZA OSOBE S AUTIZMOM Pregovori s Gradom Pulom nisu urodili plodom. U vodu pada i 11 i pol milijuna kuna težak EU projekt?

U Istri ne postoji nijedna stambena zajednica za osobe s autizmom, za razliku od drugih krajeva Hrvatske. Pregovori koje je Udruga za autizam Istra vodila s Gradom Pulom nisu imali rezultata, a gdje se stalo s projektom Europskog socijalnog fonda koji je napokon trebao omogućiti organizirano stanovanje osobama s autizmom u Istri, od v.d. ravnateljice Centra za rehabilitaciju Pula, u kojem je projekt pokrenut prije nekoliko godina - nismo uspjeli doznati. Roditelji na sve kažu: Izvisili smo!

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.