Sport i rekreacija

Završena rovinjska regata iz snova

Pobjedio talijanski olimpijac Michele Paoletti. Tri hrvatske posade u Top 4

Na premijernoj regati European Sailing Series u klasi Melges 24 u Rovinju na kojoj je nastupilo 30 posada iz sedam europskih zemalja pobijedila je talijanska posada Strambapapa


 
1 min
Istra24
Foto: Regate.com.hr

Na premijernoj regati European Sailing Series u klasi Melges 24 u Rovinju na kojoj je nastupilo 30 posada iz sedam europskih zemalja pobijedila je talijanska posada Strambapapa

Premijerna regata European Sailing Series u klasi Melges 24 u Rovinju koja se održavala od 1. do 3. travnja u organizaciji Hrvatskog udruženja klase Melges 24 partnerstvo specijalne bolnice Medico, OneSailsa, EmergenSea i Sailing Pointa te podršku JK Maestral i ACI-ja u potpunosti je opravdala epitet jedne od najvećih 'one design' regata ikada održanih u Hrvatskoj. 

Rovinj je stvarno bio prava fešta od jedrenja

Devet održanih jedrenja, 30 posada iz sedam europskih zemalja (Hrvatska, Slovenija, Italija, Mađarska, Njemačka, Velika Britanija i Austrija) te dvije hrvatske jedrilice na postolju obilježile su tri dana vrhunskog „regatavanja“ podno Svete Eufemije.

Prvo mjesto - Strambapappa. Foto: Regate.com.hr

Dolazak ovako velike regate priznanje je cijelom hrvatskom jedrenju

Pobjedu je odnijela talijanska posada Strambapapa vrhunskog talijanskog jedriličara Michelea Paolettija ispred trogirskog Matarana 24 čiji je kormilar bio Ante Botica te Panjića iz Biograda s Lukom Šangulinom za kormilom. Među deset najboljih od hrvatskih posada još su se plasirali Ivan Kljaković Gašpić s Universitas Novom na četvrtom mjestu te Goran Ivanković čija je Fjonda u ukupnom redoslijedu zauzela devetu poziciju.

Drugo mjesto - Mataran 24. Foto: Regate.com.hr

'Dolazak ovako velike regate priznanje je udruženju klase Melges 24 i cijelom hrvatskom jedrenju koje je ovim natjecanjem dobilo priliku za veliku promociju. Mi smo imali vrhunske uvjete na moru, tri dana jedrenja u kojem su sekunde odlučivale pobjednika. Rovinj je stvarno bio prava fešta od jedrenja', ispričao je trećeplasirani Luka Šangulin.

Michele Paoletti: Morati ću češće dolaziti jer svaki put kad sam ovdje – u cilj uđem prvi

Prva dva dana regate vodstvo u ukupnom redoslijedu držala je hrvatska posada Mataran 24, no nedjeljna je bura drugačije promiješala karte. Posada Ante Botice na koncu je osvojila drugo mjesto u ukupnom redoslijedu, te prvo među amaterskim posadama.

Treće mjesto - Panjić. Foto: Regate.com.hr

'Prošla su nam tri najteža dana u životu. Odlična regata s vrhunskom konkurencijom u kojoj smo dva dana držali vodeću poziciju. Posljednji dan smo malo posustali, ali svejedno smo zadovovoljni vrhunskim rezultatom, izjavio je član Matarana 24 Mario Škrlj.

Hrvatsku kao pobjednik napušta jedrilica Strambapapa čiji je kormilar bivši talijanski olimpijac Michele Paoletti.

'Nisam imao puno jedriti u Hrvatskoj, ali izgleda da ću morati češće dolaziti jer svaki put kad sam ovdje – u cilj uđem prvi', ispričao je rovinjski pobjednik Michele Paoletti koji je lani slavio na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u klasi Melges 24 koja se održala u Splitu.

Foto: Regate.com.hr

Regatom u Rovinju zaključen je prvi dio ovogodišnjeg CRO Melges 24 Cupa. Natjecanje se nastavlja najesen kada su na rasporedu dvije regate u Splitu te Otvoreno prvenstvo Hrvatske u Zadru.

Rezultati: 1. Strambapapa (ITA) 38, 2. Mataran 24 (HRV) 46, 3. Panjić (HRV) 46, 4. Universitas Nova (HRV) 48, 5. Melgina (ITA) 49, 6. Gilles (ITA) 51, 7. Gill Race Team (VB) 60, 8. Taki 4 (ITA) 64, 9. Fjonda (HRV) 69, 10. Seven Five Nine (MAĐ) 71….


Nastavite čitati

Istra
 

Potpisan Ugovor o početku radova na proširenju groblja u naselju Stari Pazin

Ugovor je sklopljen između Grada Pazina i izvođača radova tvrtke Vladimir Gortan d.o.o. iz Pazina, dok je za poslovne obavljanja stručnog nadzora putem također putem postupka javne nabave odabrana tvrtka VEMA-ING d.o.o. Most Pićan * Početak izvođenja radova je sredina lipnja 2023. godine., dok se planirani završetak radova očekuje u veljači 2024. godine. Ukupna vrijednost radova iznosi 434.016,50€ (s PDV-om)

 

(FOTO) BATANA KAO SPONA IZMEĐU ČOVJEKA I MORA: novi postav Ekomuzeja-Ecomuseo 'Batana' upravo ovjenčan nagradom European Design Award

Interaktivna instalacija 'Putovanje batanom' dominira centralnim prostorom muzeja te posjetitelje odvodi na uzbudljivo putovanje kroz vrijeme. Vraća ga u prva desetljeća 20. stoljeća i pridružuje rovinjskim ribarima koji se otiskuju na more u svojim batanama otkrivajući djelić njihove noćne i dnevne svakodnevice. Kroz simultane i sinkronizirane audio-vizualne projekcije (pod/strop/prednji zid) koje se spajaju u jedinstveno iskustvo posjetitelji uče o zvjezdanoj navigaciji, dijalektu, kulturi pjevanja, vrstama riba, načinima ribolova * S festivala održanog u Luxembourgu nteraktivne instalacije "Putovanje batanom" Studia Sonde iz Vižinade vratio se ovjenčan brončanom nagradom

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.