Sport i rekreacija

ROVINJ Ovogodišnja «Popolana» starta 24. travnja

Sav prihod humanitarne utrke ide na račun Dječjeg odjela Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju "Martin Horvat"

"Budući da se trči bez kotizacije i mjerenja vremena, pozivamo sve sugrađane, s naglaskom na obitelji, da dođu i podrže humanitarnu akciju i provedu nedjeljno prijepodne u sportskom okruženju baveći se umjerenom tjelesnom aktivnošću", izjavio je tajnik Sportske zajednice Roberto Krevatin koji je ovom prilikom predstavio program manifestacije


 
2 min
Istra24

"Budući da se trči bez kotizacije i mjerenja vremena, pozivamo sve sugrađane, s naglaskom na obitelji, da dođu i podrže humanitarnu akciju i provedu nedjeljno prijepodne u sportskom okruženju baveći se umjerenom tjelesnom aktivnošću", izjavio je tajnik Sportske zajednice Roberto Krevatin koji je ovom prilikom predstavio program manifestacije

Na današnjoj konferenciji za medije predstavljen je program ovogodišnje „Popolane“, tradicionalne sportske i humanitarne manifestacije koju Sportska zajednica organizira uz potporu Grada Rovinj – Rovigno i lokalne Turističke zajednice. „Popolana“ će se održati u nedjelju 24.travnja, a sav prihod od prodaje majica doznačit će se za potrebe financiranja Dječjeg odjela Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“, te za potrebe njenog Centra za ranu intervenciju za djecu s teskoćama u razvoju.

Sportski dio u četiri discipline

Što se tiče samog sportskog djela isti je podijeljen na četiri discipline sa startom u 9 sati na Trgu maršala Tita. Najkraća dionica rezervirana je za najmlađe sudionike, kao i za zaljubljenike u rekreativno trčanje na 5km.
"Budući da se trči bez kotizacije i mjerenja vremena, pozivamo sve sugrađane, s naglaskom na obitelji, da dođu i podrže humanitarnu akciju i provedu nedjeljno prijepodne u sportskom okruženju baveći se umjerenom tjelesnom aktivnošću", izjavio je tajnik Sportske zajednice Roberto Krevatin koji je ovom prilikom predstavio program manifestacije.

Malo duža je dionica spremna za sve one koji se odluče na štafetno trčanje u duljini od 2x9km.

"Da ne bi došlo do zabune, prijavljuju se dvije osobe koje se moraju dobro dogovoriti tko će trčati prema Rovinjskom selu, a koji će član trčati natrag do Rovinja. Naravno da je poanta u nadmorskoj visini koja će otežati kretanje prvom članu štafete, a jako puno olakšati trčanje drugom članu", napomenuo je Krevatin. Osiguran je dakako i autobus za sve natjecatelje koji će čekati svoje partnere u Rovinjskom selu.

Sve će prijavljene natjecatelje u startnom paketu čekati vitaminski napitak SWISS LABORATORY i eko bira KAMPANJOLA te majica utrke, a u cilju i medalja. Polazak 2. člana štafete je sa trga 15 minuta prije starta.

16. izdanje Rovinjskog polumaratona

Za tri prvoplasirane štafete te za najbrže na najdužoj trkačkoj dionici spektakularnog 16. Rovinjskog polumaratona osigurane su nagrade sponzora.
Start polumaratona je također s trga, a trasa dužine 21 km će trkače provesti kroz središte grada i zapadnu obalu na trasu bivše željezničke pruge Rovinj-Kanfanar (Štrika Ferata). Kotizacija za štafetnu utrku i utrku polumaratona je 100 kn u što je uračunata i majica za humanitarnu kampanju.
Najduža dionica je rezervirana za rekreativne bicikliste koji ne plaćaju kotizaciju, ali kupnjom majice (nudi se iznos prema želji i mogućnostima), omogućava se sudjelovanje. Dužina organizirano vođene biciklijade je 40 km, a očekivani povratak je oko 13 sati.

U «Martin Hovat» dolaze iz cijele Hrvatske

Ravnatelj Specijalne bolnice „Martin Horvat“ dr.sc. Marinko Rade zahvalio se Gradu i Sportskoj Zajednici što su prepoznali važnost Tima za ranu intervenciju koji djeluje unutar bolnice. «U prvom kvartalu ove godine napravili smo 394% više postupaka u odnosu na isti period prošle godine. Razlog tome je značajno proširenje Tima za ranu intervenciju te očita potreba za takvu vrstu usluge u Republici Hrvatskoj. Zadovoljan sam što su pacijenti prepoznali kvalitetu našeg pristupa i naše ustanove. Prikupljenim sredstvima namjeravamo kupiti dijagnostičke testove kako bi mogli dodatno proširiti paletu usluga koje nudimo, i još bolje pokriti potrebe naših pacijenata», objašnjava dr.sc. Rade.

Manifestacija velikog srca

Gradonačelnik Marko Paliaga je na konferenciji za medije posebno naglasio upravo humanitarni karakter Popolane. „Ključ uspjeha ove manifestacije je upravo spoj sportskog i rekreativnog djela s humanitarnim karakterom kojim građani i gosti iz godine u godinu pokazuju svoje veliko srce, solidarnost i nesebičnost. Vjerujem da će i ove godine biti veliki odaziv te ovim putem pozivam sve ljubitelje rekreacije i sporta, od najmlađih do najstarijih da nam se pridruže i sudjeluju na jednoj od utrka ovogodišnje Popolane“, zaključio je gradonačelnik.


Nastavite čitati

Istra
 

HEP TRENIRA STROGOĆU Umirovljeni bračni par ozbiljno narušenog zdravlja na izmaku snaga

Cindy Tousch: Situacija je strašna. Isprva smo koristili agregat, no na duge staze bilo nam je preskupo. Susjed nam je potom posudio struju, jedan produžni kabel. Sada stalno biramo koju ćemo prostoriju grijati, kada ćemo paliti bojler ili veš mašinu. Uredno smo plaćali dok izvođač radova nije prestao dolaziti, a vlasnik nam ne da struju dok mu ne platimo. Damir Tadić: Nisu platili ni trećinu kuće, ako dam suglasnost svoj novac nikada neću vidjeti

Istra
 

EKSKLUZIVNO: NAKON PISANJA ISTRE24 ZAUSTAVLJENO UBIJANJE DIVLJAČI NA BRIJUNIMA Sav komercijalni lov se ukida! Novi v.d. ravnatelj Eduard Kolić najavljuje premještanje divljači na neku novu lokaciju 

Novopostavljeni v.d. ravnatelj Eduard Kolić nam je potvrdio da u Nacionalnom parku više neće biti organiziranog lova. Priznaje da je prije imenovanja na novu funkciju upravo on bio zadužen za organiziranje lovaca no to je, dodaje, radio "jer mu je to bio posao". Cijeli lovački biznis na Brijunima provodio se potpuno netransparentno

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.