Sport i rekreacija

na bunarini

Studenti Kineziološkog fakulteta terensku nastavu odrađuju u Jedriličarskom klubu Uljanik

Kineziološki Fakultet i JK Uljanik zajedno imaju 10 jedrilica tipa laser Stratosa koji su opremljeni malim genakerima. Ovo su idealne jedrilice koje spremaju studente na daljni rad u ovom prelijepom sportu


 
1 min
Istra24

Kineziološki Fakultet i JK Uljanik zajedno imaju 10 jedrilica tipa laser Stratosa koji su opremljeni malim genakerima. Ovo su idealne jedrilice koje spremaju studente na daljni rad u ovom prelijepom sportu

Studenti sa četvrte i pete godine, kada na Kineziološkom Fakultetu u Zagrebu usmjere jedrenje, u sklopu cro_uni_sailing-a uče jedriličarske vještine i usavršavaju na malim jedrilicama tipa Laser Stratos u Jedriličarskom klubu Uljanik.

Prof. Nikola Prlenda u Puli je pronašao idealne uvjete za rad i stručnu suradnju sa prof. Dariom Klibom, nekadašnjim studentom na tom Fakultetu.

- Većina studenata koji su odabrali izborni smjer Jedrenje po prvi se puta susreću sa tim sportom, tako da je odabir jedrilica na kojima će se održavati obuka bio vrlo značajan, navodi Prlenda.

Kineziološki Fakultet i JK Uljanik zajedno imaju 10 jedrilica tipa laser Stratosa koji su opremljeni malim genakerima. Ovo su idealne jedrilice koje spremaju studente na daljni rad u ovom prelijepom sportu.

Studenti otvaraju u ožujku, odnoso zatvaraju u studenom, jedriličarsku sezonu sa terenskom nastavom na Bunarini. Velika novost je prošlogodišnje prvo Studentsko Prvenstvo Hrvatske, koje će se i ove godine krajem godine održati u Puli.

Prošetate li se Verudelom ovih dana sigurno ćete ih primjetiti kako treniraju.


FOTO: JK Uljanik

Nastavite čitati

Pula
 

ODGOJITELJICA VALENTINA BELJO: Volimo svoj posao i radimo ga s ljubavlju, ali nažalost ljubav ne plaća račune, a Grad ne poštuje zakon

Danas ne radi ni Komunalna palača, ali vlast, ako je pametna, će čuti i vidjeti današnje događanje. Razlog okupljanja su male plaće djelatnika dječjih vrtića i nepoštivanje zakona koji kaže da moraju biti istovjetne onima učitelja u osnovnim školama. Kod nas u Puli je ta razlika 40 posto, te učitelji imaju preko 7 tisuća eura viša godišnja primanja, što znači da su djelatnici u predškolskom odgoju diskriminirani i omalovažavani, istaknuo je Rajko Kutlača

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.