Sport i rekreacija

Vegini jedriličari dominirali na Lošinju

Tedi Leonardelli prvi, Katja Rabak druga, Lea Rakovac treća

Na odlične rezultate ILCA-ša jako je ponosan i trener Antonio Poretti, koji kaže da im tek predstoje najvažniji nastupi, a to je Prvenstvo Hrvatske na domaćem terenu krajem travnja, a nakon toga i Europsko prvenstvo u Poljskoj, te Svjetsko prvenstvo u Portugalu


 
2 min
Istra24

Na odlične rezultate ILCA-ša jako je ponosan i trener Antonio Poretti, koji kaže da im tek predstoje najvažniji nastupi, a to je Prvenstvo Hrvatske na domaćem terenu krajem travnja, a nakon toga i Europsko prvenstvo u Poljskoj, te Svjetsko prvenstvo u Portugalu

Od 11. do 13. ožujka na Lošinju se održala posljednja kriterijska regata za klase ILCA 4 i ILCA 6 za nastup na europskim i svjetskim prvenstvima u 2022. godini.

Regata je započela bonacom i odgodom, tako da se u petak i subotu nije jedrilo, ali u nedjelju su održana tri jedrenja za klasu ILCA 4, a četiri jedrenja za ILCA 6.

Vegini jedriličari apsolutno su dominirali regatnim poljem, Tedi Leonardelli je s tri prva mjesta odnio pobjedu ispred klupskih kolegica. Katja Rabak završila je na drugom mjestu ukupno i pobijedila u ženskoj konkurenciji, dok je Lea Rakovac u ukupnom poretku završila treća i druga djevojka. Vedran Čelić dojedrio je do 14. mjesta ukupno i 6. u muškoj konkurenciji.

U klasi ILCA 6 pobijedila je Urusla Balas iz Crikvenice, Paola Čelić završila je na 16.mjestu u ukupnom poretku i 6. među djevojkama, dok je Roko Schmidt bio 20.

Na odlične rezultate ILCA-ša jako je ponosan i trener Antonio Poretti, koji kaže da im tek predstoje najvažniji nastupi, a to je Prvenstvo Hrvatske na domaćem terenu krajem travnja, a nakon toga i Europsko prvenstvo u Poljskoj, te Svjetsko prvenstvo u Portugalu.

Odličan vikend jedriličara u klasi ILCA, za Vegu su upotpunili Optimisti i Leteći Holandezi koji su jedrili u Rovinju. Karla Blašković završila je ukupno na drugom mjestu i odnijela pobjedu u konkurenciji djevojčica. Ivano Rovis završio je 3. u kategoriji dječaka. Lucija Belušić završila je 8. ukupna, a 4. među djevojčica, treće mjesto i postolje izmaklo joj je za samo jedan bod.

Ivan Družeta pobijedio je u konkurenciji do 12 godina, dok je u ukupnom poretku dojedrio do odličnog 10. mjesta. Tonka Kostelić je 11. i 5. djevojčica, Ian Kosanović 12., Maksim Pogorilić 18.


Na ovoj regati nastupila je mnogobrojna ekipa iz prošlogodišnje škole jedrenja te su ostvarili zavidne rezultate. Najbolji je bio Mateo Poropat, koji je nakon devet mjeseci jedrenja osvojio pehar kao 3. dječak do 12 godina, a ukupno je bio 24. Jako dobar nastup imali su i Albert Lebinac 33. (7. do 12 godina), Veronika Čatić 39., Ellen Draščić 41., Mario Barbić 47.

Trener Optimista Ive Matijević bio je jako zadovoljan jedrenjem svojih takmičara, koji su vrijedno trenirali cijelu zimu uz napomenu kako njihovo vrijeme tek dolazi.

U klasi Leteći Holandez dominirala je Vegina pobjeda Nadan Kosanović, Boško Čelić s četiri pobjede u četiri jedrenja i tako zaokružili jedan od najuspješnijih vikenda Vege.


FOTO: JK Vega

Nastavite čitati

Istra
 

(NE)PRAVDA PO SUDU U POREČU Umirovljeniku oduzeta nekretnina iako je dug bio preplaćen

Prema pisanju Nacionala, porečka sutkinja Vlatka Markuš, već ranije prijavljivana zbog sumnje na korupciju i organizirani kriminal, donijela je rješenje o ovrsi bez ikakve provjere ne bi li skupocjena nekretnina za tek djelić stvarne vrijednosti završila u rukama Aktiva Kapitala, koji je u vlasništvu Ronalda Šurana, poznatog ulagača u nekretnine koje se prodaju na sudu

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.