Sport i rekreacija

100-82, zasluženo pobijedili Pulu 1981

U frenetičnoj atmosferi košarkaši Stoje osvojili titulu prvaka druge lige! Smiješi im se Prva liga

U prazniku košarke koji se dugo nije doživio u Puli, u izravnom srazu dviju najboljih momčadi Druge muške lige Zapad, najbolji u redovima Stoje bili su centar Đugum, fenomenalan Lovro Bulešić, Marić te, koševima u ključnim trenucima odvajanja Gustovarac, dok su 'Pulu' predvodili odličan Topić, izvrsna desetka Mionni, Šljuka i kapetan Popović


 
2 min
Zoran Angeleski ⒸFOTO: Manuel Angelini

U prazniku košarke koji se dugo nije doživio u Puli, u izravnom srazu dviju najboljih momčadi Druge muške lige Zapad, najbolji u redovima Stoje bili su centar Đugum, fenomenalan Lovro Bulešić, Marić te, koševima u ključnim trenucima odvajanja Gustovarac, dok su 'Pulu' predvodili odličan Topić, izvrsna desetka Mionni, Šljuka i kapetan Popović

U frenetičnoj atmosferi, kako i doliči susretu s ovakvim ulogom, pred nikad ispunjenijoj dvorani na Stoji,  košarkaši 'Stoje' predvođeni trenerom Vladimirom Korošcem osvojili su večeras titulu prvaka druge lige Zapad, time i kvalifikacije za Prvu ligu.

U prazniku košarke koji se dugo nije doživio u Puli, u izravnom srazu dviju najboljih momčadi Druge muške lige Zapad, bez ikakvog incidenta, uz obostrano uvažavanje, Stoja je posve zasluženo osvojila titulu, vodeći cijelu utakmicu. povećavajući razliku prema kraju. U četvrtu četvrtinu ušli su sa 16 razlike (76-60), dok su Nicevićevi puleni poveli samo jedanput na početku treće četvrtine 42-43. Pet minuta prije kraja utakmice Stoja je već vodila 20 razlike (87-67), ne ispustivši prednost završetka susreta. Konačan rezultat je 100-82.

U redovima Stoje posebno su se iskazali centar Đugum, fenomenalan Lovro Bulešić, Marić te, koševima u ključnim trenucima odvajanja Gustovarac, dok su 'Pulu' predvodili odličan Topić, izvrsna desetka Mionni, Šljuka i kapetan Popović.

Uz odobravanje i veliki pljesak publike, posljednje dvije minute odigrao je i zlatni vaterpolist Damir Burić, koji je nedavno počeo igrati za seniore Stoje, kvarta u kojem je odrastao.

Ogroman interes ljubitelja košarke bio je impresivan uoči same utakmice, uz brzu rasprodaju karata, a na susret su došli i ljubitelji košarke iz Rijeke, Zagreba i drugih sredina.

Sjajni Bulešić


Nastavite čitati

Pula
 

PULJANKA LEONIDA KOVAČ NA ZADNJEM "DORUČKU": „Sajam je jedno od rijetkih mjesta gdje je dopuštena sloboda mišljenja“

Ovogodišnje, 29. izdanje Sajma zatvorio je Korado Korlević, veliki astronom, jedan od mikrokozmosa Istre. On je u Crvenom salonu, koji nikad u sajamskoj povijesti nije bio tako pun, u programu PRistrani Histrokozmosa održao dojmljivo predavanje „Od magične zemlje do plesa mrtvaca“ i na kraju svima u publici dao domaću zadaću: da učine sve što mogu da ovaj svijet bude bolji

Pula
 

Gradska knjižnica i čitaonica Pula pokreće volonterski program, traže se volonteri

Na Međunarodni dan volontera Gradska knjižnica i čitaonica Pula pokreće volonterski program, objavljuje svoje Smjernice za volontere i poziv za volontiranje u Knjižnici * Knjižnica trenutno traži volontere i poziva sve zainteresirane za održavanje kreativnih i informatičkih radionica u Čitaonici kluba umirovljenika i za pomoć na radionicama na Odjelu za djecu i mlade

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.