republika - dugi
Sport i rekreacija

POSLJEDNJA OVOGODIŠNJA JEDRILIČARSKA REGATA

U PULSKU LUKU STIŽE 19. ARENA KUP Jedra će razviti i tradicionalna tartana iz 1927. godine

"Veliki je broj prijavljenih brodova iz Pule i Istre, što nas jako veseli jer se kultura regatavanja na krstašima gradi lokalno, ali posebno nas veseli što su prijavljeni i brodovi iz Dalmacije. Stižu brodovi sa Kvarnera, iz Slovenije, a dolaze i jedriličari iz Zagreba, Njemačke, Austrije i Italije", kažu organizatori * U petak, prvog dana manifestacije, održat će se dječja regata na krstašima pod nazivom "Mića Arena kup"


 
4 min
Maja Jokanović

"Veliki je broj prijavljenih brodova iz Pule i Istre, što nas jako veseli jer se kultura regatavanja na krstašima gradi lokalno, ali posebno nas veseli što su prijavljeni i brodovi iz Dalmacije. Stižu brodovi sa Kvarnera, iz Slovenije, a dolaze i jedriličari iz Zagreba, Njemačke, Austrije i Italije", kažu organizatori * U petak, prvog dana manifestacije, održat će se dječja regata na krstašima pod nazivom "Mića Arena kup"

Tradicionalni Arena kup, posljednja ovogodišnja manifestacijska regata krstaša u Istri, održat će se od 17. do 19. studenog u pulskoj luci, podno veličanstvene Arene, najavljuju iz Jedriličarskog kluba Delfin. Na kupu koji se održava devetnaesti put, sudjelovat će racing i cruising jedrilice u kategorijama ORC, 'open racing' i 'cruising', nastupajući u timovima, kao dvojac ili solo.

"Veliki je broj prijavljenih brodova iz Pule i Istre, što nas jako veseli jer se kultura regatavanja na krstašima gradi lokalno, ali posebno nas veseli što su prijavljeni i brodovi iz Dalmacije. Stižu brodovi sa Kvarnera, iz Slovenije, a dolaze i jedriličari iz Zagreba, Njemačke, Austrije i Italije, koji dogovaraju posade kako bi prebacili brodove s Jadrana i stigli na tradicionalni 19. Arena kup jer, kako kažu, Arenu ne propuštaju.

Lokalni jedrenjak Tartana iz 1927. godine, razviti će svoja jedra i uveličati prizor pa ćemo imati dašak i tradicionalnih barki. Stiže maxi jurilica 'Cleansport One' iz Slovenije i dobri racer diljem Jadrana pa je tu i sportski racing mode, a prijavljeno je i dosta family brodova koji zrače duhom kako kaže naš lokalni LINĐO tim - regatnih konoba.  Svi su nam dobro došli. Kultura jedrenja i regatavanja je u svima nama bez obzira na performanse broda. Očekujemo dobru konkurenciju u svim grupama, zanimljivo svima, i takmičarima i gledateljima koji će pratiti tijek regate sa obale ", najavljuju organizatori.

Ruta jedrenja smještena je u pulskoj luci i prolazit će oko otoka  Jerolim. Okupljanje je na riječkom gatu, a brodovi će se prebacivati već od četvrtka navečer kada se održava dječja regata.

Manifestacija započinje kupom "Mića Arena"

U petak, prvog dana manifestacije, od 15.30 do 16.30 sati će se održati dječja regata na krstašima pod nazivom "Mića Arena kup".

"Miću Arenu smo osmislili ove godine s ciljem da regatno jedrenje na krstašima približimo svakom djetetu koje želi doživjeti timsko jedrenje i regatavanje na tako velikoj jedrilici. Naši iskusni jedriličari sa veseljem će oformiti racing timove djece. Regata je namijenjena isključivo djeci. Roditelji i prijatelji navijati će sa obale. Djeca inače jedre u malim klasama i tako se i takmiče, sudjeluju na regatama i ostvaruju rezultate u svojim klasama. Oni koji jedre na krstašima na našim regatama uglavnom su sve iskusni "mali veliki" jedriličari. Nije važno da li netko zna više ili manje, da li netko nije nikada bio na jedrilici, da li netko jedri u nekom klubu ili ne, važno je samo da želi jedriti na krstašu. Po brodu imamo dva iskusna jedriličara, skipera i trimera koji će voziti djecu", poručuju iz JK Delfin.

"Pula pod jedrima"

Tradicionalna Arena regata, mafinestacija koja se od 2021. godine održava pod sloganom "Pula pod jedrima", spaja sport sa kulturno glazbenim i umjetničkim stvaralaštvom jer se, osim natjecatelja, u nju uključuju i umjetnici i šire stanovništvo, kažu organizatori.

"Pomno osmišljenim manifestacijama i projektima pod sloganom "Pula pod jedrima" kreiramo još jednu prepoznatljivost grada Pule. Pula i Istra su već sada prepoznatljive jedriličarske regatne destinacije krstaša na Jadranu, a želimo da to bude i šire.  Pulska luka je jedna od najrazvedenijih "zelenih" luka na svijetu, izvrsnih uvjeta za regatavanje zbog svog geo položaja, širine obale i geo klime, okružena obiljem zelenila i prepoznatljivih turističkih atrakcija, podno veličanstvene arene i svijetlećih divova. Kroz manifestaciju JK Delfin surađuje sa svima koji to žele kako bi Pula živjela jedrenje na krstašima kroz cijelu godinu. Startamo u ožujku sa'Full Moon Sailing Spectacle' i završavamo sa Jedriličarskom noći u prosincu. Svi su dobro došli prijaviti se i jedriti zadnju regatu krstaša u Istri u godini",  izjavila nam je predsjednica JK Delfin Sanja Vale Čupić.

PROGRAM ARENA KUPA 2023.
 

Četvrtak, 16. studenog

dolazak brodova koji sudjeluju u regati Mića Arena kup

Petak, 17. studenog

15.30 - 16.30 sati regata Mića Arena kup u pulskoj luci

17 sati pizza party za natjecatelje i proglašenje i Dj evening na ri gatu

18 sati registracija sudionika subotnje regate 19. Arena kup

Subota, 18. studenog 

11 - 17 sati regata 19. Arena kup na ruti: riječki gat, Mandrač, Jerolim, uvala Fisela

18 sati večera za sve učesnike regate u La Resistance Pula i program proglašenja natjecatelja, uz večernji program otvoren za sve

Nedjelja, 19. studenog 

Povratak matičnim lukama

Prijave za 19. Arena kup otvorene su do četvrtka 16. studenog na stranici JK Delfin. Prijave za Mića Arena kup moguće su do srijede 15. studenog na sljedećoj poveznici - prijava.


Foto JK Delfin

Nastavite čitati

Pula
 

PULA Vozio motocikl s preinakama pa dobio novčanu kaznu

Obavljenim izvanrednim pregledom na motociklu je utvrđeno sedam većih nedostataka (u vidu zamijenjenog auspuha, bez ugrađenih retrovizora, registracijska pločica pričvršćena na neodgovarajućoj poziciji, preinake na karoseriji, blatobranu, uređaju za kočenje i dr.) koji predstavljaju opasnost u prometu. Zbog počinjenog prekršaja Iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama izrečena mu je novčana kazna u iznosu od 260 eura

Pula
 

Zbog gradnje prilaznog puta najavljena sječa dva stabla ladonje u Mutilskoj ulici. Teodora Beletić: U sukobu javnog i privatnog može i mora postojati kompromis

Da se ladonje namjeravaju posjeći te da za taj pothvat posjeduju dozvolu, potvrdili su nam iz tvrtke "Gradimo marljivo", investitora prilaznog puta i zgrade s 80 stanova. "Točno je, dozvole za rušenje imamo, kao i ostalu potrebnu dokumentaciju. Čekali smo ih tri godine", kazali su nam iz te tvrtke. Na pitanje jesu li razmišljali o alternativnom prilazu, kažu da su jesu, no da učinjeni elaborati ne idu tome u prilog.

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.