Sport i rekreacija

SPORTSKO-EDUKATIVNI DOGAĐAJ

U Rovinju održana manifestacija 'Od punte do punte'

Više od stotinu sudionika, uključujući sportaše iz rovinjskih klubova i lokalne građane zaljubljene u sport, okupilo se kako bi sudjelovalo u nizu aktivnosti kao što su plivanje, trčanje, biciklizam i hodanje


 
2 min
Istra24

Više od stotinu sudionika, uključujući sportaše iz rovinjskih klubova i lokalne građane zaljubljene u sport, okupilo se kako bi sudjelovalo u nizu aktivnosti kao što su plivanje, trčanje, biciklizam i hodanje

Jučer se u uvali Ruja i ispred popularnog beach bara Come Back u Rovinju održala 16. sportsko-edukativna manifestaciju pod nazivom "Od punte do punte morem i kopnom - Da punta a punta via mare e via terra!" Manifestacija- je to koja se održava svake godine u tjednu proslave Dana grada Rovinj-Rovigno i blagdana Svete Eufemije, priopćuju iz rovinjskog Plivačkog kluba Delfin.

Više od stotinu sudionika, uključujući sportaše iz rovinjskih klubova i lokalne građane zaljubljene u sport, okupilo se kako bi sudjelovalo u nizu aktivnosti kao što su plivanje, trčanje, biciklizam i hodanje. Ova manifestacija ističe se svojim sportsko-edukativnim karakterom, fokusirajući se na istraživanje obale Rovinja, umjesto organizacije  natjecanja. Cilj sudionika bio je istovremeno dotaknuti svaki rt ovog dijela obale, koristeći različite načine kretanja - plivanjem, trčanjem, hodanjem i vožnjom biciklom.

U izvanrednim vremenskim uvjetima koji su uključivali mirno i sunčano vrijeme, dvadesetak hrabrih plivača krenulo je i preplivalo 6000 metara, započevši u uvali Valsaline i završivši plivanje u uvali Ruja (kod Come Back bara) u 12 sati. Trkači su se otrčali od uvale Ruja do TN Valalta i natrag, ukupno 5000 metara. Biciklisti i hodači su se upustili u avanturu na stazi Štrika ferata. Svi sudionici su se ponovno okupili u 12 sati ispred beach bara Come Back, gdje su ih čekali osvježenje i prilika za druženje.

Ovogodišnja tema manifestacije, "Volim Rovinj, njegovu prekrasnu obalu i sigurno more. Amo Rovigno le sue splendide spiagge e il suo limpido mare!", usmjerena je prema poticanju građana da  aktivnostima poput plivanja, pješačenja, bicikliranja i trčanja unaprijede svoj životni standard i brinu se o svom zdravlju. Istovremeno, istraživanjem i imenovanjem svih punti i uvala koje su obišli, sudionici doprinose očuvanju bogate kulturne jezične baštine ovog područja.


Foto: Lucija Ukić

Nastavite čitati

Istra
 

Loboričani uređuju lokvu za koju su sentimentalno povezani

Ova inicijativa, potaknuta angažmanom mještana i članova DVD-a Općine Marčana, dobila je podršku Zaklade Istra-Fondazione Istria kroz natječaj "Mali projekti za bolje sutra" u sklopu Fonda gradova i općina * "Obnova lokve nije samo pitanje očuvanja prirodnih resursa, već i izgradnja zajedništva i osjećaja pripadnosti našem kraju", rekao je predsjednik DVD-a Marčana Klaudio Knapić

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.