Sport i rekreacija

državno prvenstvo u poreču

Učenice škole Veli Vrh državne prvakinje u futsalu!

Ženska polufinala otvorile su djevojčice iz OŠ Veli Vrh i OŠ Prečko. Za ekipu iz Pule igrale su i dvije hrvatske reprezentativke koje su svojim ozbiljnim pristupom itekako dokazale da futsal nije namijenjen samo dječacima


 
2 min
Borka Petrović
Pobjednice sa profesorom Bernardom Rovisom

Ženska polufinala otvorile su djevojčice iz OŠ Veli Vrh i OŠ Prečko. Za ekipu iz Pule igrale su i dvije hrvatske reprezentativke koje su svojim ozbiljnim pristupom itekako dokazale da futsal nije namijenjen samo dječacima

U porečkoj dvorani Intersport odigrane su danas polufinalne i finalne utakmice Državnog prvenstva u futsalu za osnovne škole. Ženska ekipa Osnovne škole Veli Vrh osvojila je prvo mjesto, a cure se u Pulu vraćaju kao državne prvakinje.

Polufinala za dječake

Prva su prema rasporedu bila muška polufinala.

Uvodni susret bio je dramatičan jer su dječaci OŠ Ksavera Šandora Gjalskog izborili pobjedu na šesterce protiv OŠ kraljice Jelene. Obje momčadi cijelu su tu priču proživjele vrlo emotivno, a bilo je i suza.

Iduću utakmicu igrali su Splićani iz OŠ Kamen-Šine i OŠ Bogumila Tonija, a rezultat je na kraju bio 4:0 u korist OŠ Kamen-Šine.

Ženska polufinala otvorile su djevojčice iz OŠ Veli Vrh i OŠ Prečko. Za ekipu iz Pule igrale su i dvije hrvatske reprezentativke koje su svojim ozbiljnim pristupom itekako dokazale da futsal nije namijenjen samo dječacima! Rezultatom 6:1 svladale su ekipu iz Zagreba.

Druga utakmica bila je sudar Zadranki iz OŠ Bartula Kašića i Osječanki iz OŠ Jagode Truhelke u kojem su Zadranke slavile rezultatom 2:0, doznajemo iz Hrvatskog školskog sportskog saveza.

Borba za treća mjesta

Treće mjesto u muškoj konkurenciji ostvarila je momčad OŠ Bogumila Tonija pobijedivši na šesterce momčad OŠ kraljice Jelene.

Državni prvaci postali su dječaci iz OŠ Kamen-Šine koji su 3:1 rezultatom pobijedili predstavnike OŠ Ksavera Šandora Gjalskog. Pobjedu su glasno proslavili, a nakon utakmice čestitali protivnicima te utješnim riječima pokazali pravo sportsko ponašanje.

Broncom se u ženskoj konkurenciji okitila OŠ Prečko pobijedivši OŠ Jagode Truhelke 1:0 rezultatom.

Titulu državnih prvakinja odnose djevojčice iz OŠ Veli Vrh,  koje su rezultatom 4:0 protiv OŠ Bartula Kašića okončale ovu priču.

Iduća dva dana održavat će se Državno prvenstvo u futsalu za djevojke i mladiće srednjih škola.

Dječaci

  1. OŠ Kamen-Šine, Kamen, Split
  2. OŠ Ksavera Šandora Gjalskog, Zabok
  3. OŠ Bogumila Tonija, Bogumilac, Samobor

Djevojčice

  1. OŠ Veli Vrh, Veli Vrh, Pula
  2. OŠ Bartula Kašića, Jadran, Zadar 
  3. OŠ Prečko, Polet Prečko, Zagreb

FOTO: Hrvatski školski sportki savez

Nastavite čitati

Pula
 

PULSKA ŠKOLA ŠIJANA DOBIVA DODATNO KRILO Šest novih učionica konačno će omogućiti rad u jednoj smjeni. Ravnateljica Tomljanović: "Ovome se svi radujemo! "

Moram pohvaliti projektante jer su prekrasno sve uklopili u cjelokupni ambijent i prostor. Lijepo smo surađivali; zanimale su ih naše potrebe, a mi smo tražili njihova stručna rješenja. Jer, na kraju je važno da taj prostor bude održiv, rekla nam je ravnateljica, dodavši i da je posebno sretna što oba vanjska igrališta ostaju u funkciji, a novi će ulaz, namijenjen najmlađima, rasteretiti onaj opasni, bočni iz Vodovodne ulice

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.