Sport i rekreacija

krenuo na put biciklom od umaga do Islanda

Umažanin Bono Dugonjić: Ja nemam mač, pušku, tenk, niti atomsku bombu. Imam samo srce puno ljubavi, jaku volju i svoj bicikl

To je mnogo kilometara i treba dosta vremena. Vozit ću etapno. Već sam odradio jednu etapu od Umaga preko Italije, Sicilija, do Malte, Valeta i nazad, za tu turu mi je bilo potrebno 23 dana. Sada želim zagrliti odnosno osvojiti Europu, veli ovaj entuzijast


 
2 min
Borka Petrović

To je mnogo kilometara i treba dosta vremena. Vozit ću etapno. Već sam odradio jednu etapu od Umaga preko Italije, Sicilija, do Malte, Valeta i nazad, za tu turu mi je bilo potrebno 23 dana. Sada želim zagrliti odnosno osvojiti Europu, veli ovaj entuzijast

Umažanin Bono Dugonjić, zaljubljenik u biciklu, krenuo je u novu avanturu života. U petak je iz Umaga krenuo put Islanda. Na putu planira provesti čak dva mjeseca.

Umirovljeni Umažanin već dugi niz godina veliki je zaljubljenik u sport, naročito biciklizam te svoje sportske pothvate ovjekovječuje zanimljivim video prilozima i fotografijama koje ljubomorno čuva u svojoj zbirci, a jednog je dana u planu i pravi dokumentarni film.

- Nadam se da će me poslužiti zdravlje, sreća i vrijeme. Ovaj put vozim od Umaga preko glavnih gradova - Bern, Paris, London, Dublin, Reykjavik, Amsterdam, Brisel, Luksemburg i Vaduz. Do sad sam sa biciklom zagrlio Istru, nekoliko puta, čitavu kontinentalnu Hrvatsku i otoke, Krk, Cres, Lošinj, Murter i Brač. Sad želim Europu zagrliti biciklom, naveo nam je Bono koji je noć sa subote na nedjelju prespavao u Padovi, a jutros rano krenuo dalje kroz Italiju.

Jutros je iz Padove krenuo dalje

- To je mnogo kilometara i treba dosta vremena. Vozit ću etapno. Već sam odradio jednu etapu od Umaga preko Italije, Sicilija, do Malte, Valeta i nazad, za tu turu mi je bilo potrebno 23 dana.  Ja nemam mač, pušku, tenk. a niti atomsku bombu. Ja imam samo srce puno ljubavi, jaku volju i svoj bicikl i ništa mi više ne treba. Na taj način želim zagrliti odnosno osvojiti Europu, veli ovaj entuzijast.

Bono u Rimu

Ujedno, pojašnjava, svojim primjerom želi ljude potaknuti da voze bicikl i da zdravo žive. Da izađu van iz prostora, da se druže sa prirodom.

- Upoznat će bolje sebe. Bicikl ne voli nikotin, alkohol. Vožnjom bicikla bit ćemo zdraviji i sretniji, poručuje Bono.

Kako napreduje put možete pratiti na Boninom Facebooku.


FOTO: Privatna arhiva Bono Dugonjić

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.