Sport i rekreacija

start u Vižinadi u 11 sati

Uskrsni ponedjeljak na obiteljskoj rekreativnoj biciklijadi Parenzana

Očekuje se više od stotinu sudionika. Ruta biciklijade je obiteljskog tipa, prilagođena jednako za odrasle i djecu. Na kraju rute za sve sudionike bit će organiziran ručak, što je uključeno u cijenu kotizacije od 20 kuna, baš kao i vođenje ture


 
1 min
Istra24

Očekuje se više od stotinu sudionika. Ruta biciklijade je obiteljskog tipa, prilagođena jednako za odrasle i djecu. Na kraju rute za sve sudionike bit će organiziran ručak, što je uključeno u cijenu kotizacije od 20 kuna, baš kao i vođenje ture

Ovaj Uskrsni ponedjeljak zainteresirani mogu provesti uz sport, rekreaciju,  druženje i zabavu na trećoj MTB rekreativnoj proljetnoj biciklijadi Parenzana.

Riječ je o biciklijadi dugoj 20 kilometara koja će se voziti kroz prirodu, poljske i šumske staze, postojeće biciklističke staze i  po dobro poznatoj Parenzani.

Očekuje se više od stotinu sudionika. Ruta biciklijade je obiteljskog tipa, prilagođena jednako za odrasle i djecu.

Na kraju rute za sve sudionike bit će organiziran ručak, što je uključeno u cijenu kotizacije od 20 kuna, baš kao i vođenje ture.

Djeca do 15 godina starosti moraju biti u pratnji roditelja te se za njih ne plaća kotizacija. Prijave za biciklijadu kreću u 10 sati ujutro ispred općinske zgrade u Vižinadi, dok vožnja starta u 11 sati.

Predviđeno trajanje ture je dva sata. Svi sudionici obavezni su nositi kacigu i poštivati prometne propise sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

- Odaziv na prethodne dvije biciklijade nas je oduševio, kada su u vrhunskoj atmosferi biciklirali sudionici svih životnih dobi, od onih najmlađih do onih u poznim godinama. I ove godine očekujemo veliki broj zaljubljenika u ljepote naše Vižinade i rekreaciju, i doista smo sretni što nam epidemiološke prilike dopuštaju da se ponovno družimo uz ljubav prema sportu i prirodi, rekao je načelnik Općine Vižinada Marko Ferenac.


Nastavite čitati

Istra
 

Obala Novigrada, široka je i pitoma. Nekadašnji biskupski grad, položen korak do velikog ušća Mirne, amblem je istarskog zapada

U mandraču barke su poredane kao stado, pripadaju više kopnu nego moru, sidrišta slice kamenim stupovima sajmišta na kojima se veže blago na prodaji. Barem se meni tako čini. Novigradski mandrač je najveći u Istri, a u njemu i dalje su na sidrištu ribarske brodice. U Novigradu ribari i dalje dominiraju mandračom, riva je jako živa, domaćih ljudi na sve strane bez obzira na navalu turista

Istra
 

ISTRA I DALJE BEZ STAMBENE ZAJEDNICE ZA OSOBE S AUTIZMOM Pregovori s Gradom Pulom nisu urodili plodom. U vodu pada i 11 i pol milijuna kuna težak EU projekt?

U Istri ne postoji nijedna stambena zajednica za osobe s autizmom, za razliku od drugih krajeva Hrvatske. Pregovori koje je Udruga za autizam Istra vodila s Gradom Pulom nisu imali rezultata, a gdje se stalo s projektom Europskog socijalnog fonda koji je napokon trebao omogućiti organizirano stanovanje osobama s autizmom u Istri, od v.d. ravnateljice Centra za rehabilitaciju Pula, u kojem je projekt pokrenut prije nekoliko godina - nismo uspjeli doznati. Roditelji na sve kažu: Izvisili smo!

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.