Sport i rekreacija

start u Vižinadi u 11 sati

Uskrsni ponedjeljak na obiteljskoj rekreativnoj biciklijadi Parenzana

Očekuje se više od stotinu sudionika. Ruta biciklijade je obiteljskog tipa, prilagođena jednako za odrasle i djecu. Na kraju rute za sve sudionike bit će organiziran ručak, što je uključeno u cijenu kotizacije od 20 kuna, baš kao i vođenje ture


 
2 min
Istra24

Očekuje se više od stotinu sudionika. Ruta biciklijade je obiteljskog tipa, prilagođena jednako za odrasle i djecu. Na kraju rute za sve sudionike bit će organiziran ručak, što je uključeno u cijenu kotizacije od 20 kuna, baš kao i vođenje ture

Ovaj Uskrsni ponedjeljak zainteresirani mogu provesti uz sport, rekreaciju,  druženje i zabavu na trećoj MTB rekreativnoj proljetnoj biciklijadi Parenzana.

Riječ je o biciklijadi dugoj 20 kilometara koja će se voziti kroz prirodu, poljske i šumske staze, postojeće biciklističke staze i  po dobro poznatoj Parenzani.

Očekuje se više od stotinu sudionika. Ruta biciklijade je obiteljskog tipa, prilagođena jednako za odrasle i djecu.

Na kraju rute za sve sudionike bit će organiziran ručak, što je uključeno u cijenu kotizacije od 20 kuna, baš kao i vođenje ture.

Djeca do 15 godina starosti moraju biti u pratnji roditelja te se za njih ne plaća kotizacija. Prijave za biciklijadu kreću u 10 sati ujutro ispred općinske zgrade u Vižinadi, dok vožnja starta u 11 sati.

Predviđeno trajanje ture je dva sata. Svi sudionici obavezni su nositi kacigu i poštivati prometne propise sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

- Odaziv na prethodne dvije biciklijade nas je oduševio, kada su u vrhunskoj atmosferi biciklirali sudionici svih životnih dobi, od onih najmlađih do onih u poznim godinama. I ove godine očekujemo veliki broj zaljubljenika u ljepote naše Vižinade i rekreaciju, i doista smo sretni što nam epidemiološke prilike dopuštaju da se ponovno družimo uz ljubav prema sportu i prirodi, rekao je načelnik Općine Vižinada Marko Ferenac.


Nastavite čitati

Istra
 

Sivo nebo i dugine boje prvog dana ljeta

Zbog velike koncentracije saharske prašine danas je nebom nad Istrom bilo žućkasto-sivo. Prvi dan ljeta, vruće je bilo, ali smo sunce jedva vidjeli. Pozitivno šarenilo u ovaj sivi dan unijela je reakcija gradonačelnika Pule Filipa Zoričića koji je oštro osudio natpise neprimjerenog i uvredljivog sadržaja, koji su danas osvanuli uoči subotnje prve Parade ponosa na više lokacija u Puli i Medulinu * Sutra: hoće li Irena Hrstić ostati na čelu pulske Opće Bolnice. Jesu li vodnjanski turistički djelatnici spremni za sezonu

Istra
 

"Polivocalità di tradizione - Tradicijsko višeglasje”: sutra u Šišanu koncert glazbe iz etno baštine

Manifestacija je pokrenuta sa željom da se na jednom mjestu prikaže tradicijska glazba Istre – kanat, tarankanje, bugarenje, mantignade, bitinade, canto a pera, canto a la longa, tj.diskantno dvoglasje uz zajednički nazivnik – stil tijesnih intervala koje se nalazi na Listi zaštićenih kulturnih dobara Republike Hrvatske, a od 2009. godine i na UNESCO-vom Reprezentativnom popisu nematerijalne kulturne baštine čovječanstva

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.