Sport i rekreacija

BARAKUDE NA BAZENU MLADOSTI

Vaterpolisti započeli s pripremama za Europsko prvenstvo

Svih 20 igrača koje je izbornik Ivica Tucak odabao za nastup na EP koje će se ponovno održati u Hrvatskoj od 4. do 16. siječnja u Zagrebu i Dubrovniku, okupilo se u Zagrebu koji će biti i glavno pripremno uporište za 36. Europsko prvenstvo


 
3 min
HINA
Foto: TNT portal

Svih 20 igrača koje je izbornik Ivica Tucak odabao za nastup na EP koje će se ponovno održati u Hrvatskoj od 4. do 16. siječnja u Zagrebu i Dubrovniku, okupilo se u Zagrebu koji će biti i glavno pripremno uporište za 36. Europsko prvenstvo

Hrvatski vaterpolisti u subotu su na bazenu Mladosti uz Savu započeli pripreme za obranu naslova europskog prvaka osvojenog u Splitu u rujnu prošle godine.

Svih 20 igrača koje je izbornik Ivica Tucak odabao za nastup na EP koje će se ponovno održati u Hrvatskoj od 4. do 16. siječnja u Zagrebu i Dubrovniku, okupilo se u Zagrebu koji će biti i glavno pripremno uporište za 36. Europsko prvenstvo.

"Prva dva dana ćemo imati više rasplivavanje i relaksirajuće treninge jer je igračima nužno da se barem malo odmore, predahnu. Još do prije koji dan igrali su u svojim klubovima u europskim natjecanjima ili finalima kupova. Ono najbitnije je da su svi zdravi, neka samo tako i ostane. Na početku priprema ćemo se odmah i cijepiti protiv gripe, kako igrači, tako i cijeli stožer. Za svaki slučaj, sezona je prehlada i gripa, mi smo u velikom naporu i mislim da je to pametno i odgovorno.

Zatim ću iskoristiti prva dva dana zagrebačkih priprema za nešto što smo radili i u Dubrovniku na prijašnjem okupljanju, razgovor s igračima, s mnogima pojedinačno. Moram pojasniti igračima što trebaju činiti, što od njih očekujemo ja i reprezentacija, jer neki u svojim klubovima igraju druge pozicije. Od ponedjeljka krećemo s radom punog intenziteta. Nemamo mnogo vremena, što osobno ne volim. Volim imati temeljite pripreme, nešto dugotrajnije, razgovarati do u detalje sa svakim igračem. No dobro, na kratkoću priprema nismo mogli utjecati uslijed kalendara koji je takav. Ne samo nama, već i drugim reprezentacijama", rekao je Tucak, te potom dodao što očekuje od sljedećeg EP:

"U olimpijskoj godini je temeljno pravilo, cilj koji glasi - plasirati se što prije na Igre. No, prije samog plasmana na Olimpijske igre treba razmišljati o tome da se osvoji medalja. Pa, ako nas ta medalja odvede do Pariza, još bolje. Može nas i bronca odvesti na Igre, može i srebro. Samim time ćemo onda ostvariti i olimpijski cilj, ali velim, po meni je prvenstveni cilj na Europskom prvenstvu koje igramo još k tomu u Hrvatskoj, medalja. Meni je želja osvojiti još jednu medalju za hrvatski vaterpolo, za hrvatski sport. Veselim se da ćemo igrati doma, da ćemo imati vjerujem fantastičnu podršku, vjetar u leđa. Ne treba to biti nikakav pritisak, već poticaj. To ću igračima prenijeti. Motiv da daš zadnji atom snage, maksimum sebe u svakoj utakmici. Imamo iskustvo Splita, iskustvo koje nije bilo prije 10 ili 20 godina, nego prije niti godinu i pol dana. U sportu, ako postoji sjećanje (osobno držim da sport nema sjećanja), ali ako ono postoji, onda ga treba sada evocirati na prisjećanje kako je to bilo tada u Splitu lijepo, kako nas je publika 'nosila'. Jasno, nije moguće ponoviti krcatu Spaladium Arenu jer sada ćemo igrati pred manjim auditorijem, ali ne mora značiti manje srčanim, bučnim".


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.