Sport i rekreacija

neobično online državno prvenstvo

VIDEO: sjajne medalje članova taekwondo klubova iz Vodnjana, Medulina i Pule

Zlatom su se okitili Vito Lazarić, Martin Vuletić, David Vretenar, Martina Grabar, Noa Jaklin, Marin Čović i Michael Stenta iz TITKD Istra Pula, te Gea Seferagić Pliško, Lana Soffici, Leonard Terlević, Ana Gornik, Katarina Oreški, Mihael Vlahutin i Leona Bebek iz TITKD Futura Medulin. Srebro su osvojili Patrick Petric i Luka  Grabar iz TITKD Istra Pula te Evelin Lazarić i Chiara Rosanda iz TITKD Futura Vodnjan, a broncu Liam Cvitić, Tin Petrić i Niko Stojkovski iz "Istra Pula"


 
1 min
Zoran Angeleski
članovi kluba Futura Medulin s diplomama

Zlatom su se okitili Vito Lazarić, Martin Vuletić, David Vretenar, Martina Grabar, Noa Jaklin, Marin Čović i Michael Stenta iz TITKD Istra Pula, te Gea Seferagić Pliško, Lana Soffici, Leonard Terlević, Ana Gornik, Katarina Oreški, Mihael Vlahutin i Leona Bebek iz TITKD Futura Medulin. Srebro su osvojili Patrick Petric i Luka  Grabar iz TITKD Istra Pula te Evelin Lazarić i Chiara Rosanda iz TITKD Futura Vodnjan, a broncu Liam Cvitić, Tin Petrić i Niko Stojkovski iz "Istra Pula"

Članovi istarskih klubova Tradicionalnog ITF Taekwon-Doa ('Istra Pula', 'Futura Medulin' i 'Futura Vodnjan') nastupili su na neobičnom online državnom prvenstvu u formama.

S obzirom na limitirani broj osoba koji se može okupljati u zatvorenim prostorima, nije bilo moguće održati klasično natjecanje u dvorani te se Hrvatski Tradicionalni ITF Taekwon-Do savez odlučio na održavanje natjecanja u formama, odnosno obveznim sastavima na službenoj online platformi Internacionalne Taekwon-Do Federacije.

Ova je federacija kao odgovor na nemogućnost održavanja natjecanja u zatvorenim prostorima tijekom COVID krize još prije gotovo dvije godine, razvila online platformu za natjecanja na kojem su se već odvijala brojna nacionalna i međunarodna natjecanja.

Hrvatski Tradicionalni ITF Taekwon-Do savez, kao krovna organizacija ITF Taekwon-Do sporta u Hrvatskoj, osnovan je u ožujku 2021. godine nakon što je Vijeće HOO-a poslije dugotrajnih pregovora uvrstilo ovaj sport u Nomenklaturu sportova i sportskih grana Republike Hrvatske.

online prezentacija i ocjenjivanje

Osnivanje saveza označilo je i početak službenih aktivnosti  te je jedna od njih i prvo online državno prvenstvo u formama na kojem su kao predstavnici Istre nastupili članovi klubova 'Istra Pula', 'Futura Medulin' i 'Futura Vodnjan'.

U klupskom je poretku Istra iz Pule zauzela drugo mjesto sa sedam zlatnih, dvije srebrne i tri brončane medalje, Futura Medulin treće mjesto sa sedam zlatnih medalja, a Futura Vodnjan sedmo mjesto s osvojene dvije srebrne medalje.

Zlatom su se okitili Lazarić Vito, Vuletić  Marin,  Vretenar David, Grabar Martina, Jaklin Noa, Čović Marin, i Stenta Michael iz TITKD Istra Pula, te Gea Seferagić Pliško, Lana Soffici, Leonard Terlević, Ana Gornik, Katarina Oreški, Mihael Vlahutin i Leona Bebek iz TITKD Futura Medulin.

Srebrne medalje osvojili su Petric Patrick i Grabar Luka iz TITKD Istra Pula te Lazarić Evelin i Rosanda Chiara iz TITKD Futura Vodnjan.

Brončane medalje Cvitić Liam, Petrić Tin i Stojkovski Niko iz TITKD Istra Pula.

Ovaj uspjeh istarskih klubova najava je možda i dobrih rezultata na Prvenstvu Hrvatske u formama i borbama koje će se održati u Medulinu 19. ožujka ove godine.

Kulminacija ovogodišnjih događanja za istarske klubove bit će Prvenstvo Europe koje će se održati u Poreču od 25. ožujka do 2. travnja ove godine.

Natjecanje se može pogledati danas (u subotu 8. siječnja) od 17 sati na platformama ITF federacije.

Evo videolinka:


Nastavite čitati

Istra
 

VLASNICI AUTOPRAONICE IZ NOVIGRADA ŽELE ODGOVORE OD ŽUPANIJE "Ne mogu nam samo tako zatvoriti djelatnost na mjesec dana! Naša četveročlana obitelj od ovoga živi!"

Nama nije poslana nikakva službena informacija o tome da nam se zabranjuje rad. Zatvorili smo kad smo u medijima pročitali da ne smiju raditi oni koji koriste pitku vodu. Možda smo trebali reći da nismo nigdje ništa pročitali i jednostavno nastaviti raditi, vele nam vlasnici autopraonice iz Novigrada. U nastojanju dolaska do odgovora, županu Borisu Miletiću poslali su više mailova na koje im nije odgovoreno, a pokušali su i telefonski kontaktirati Istarsku županiju, no za informacije su ostali uskraćeni

Istra
 

OTKRIJ SREDIŠNJU ISTRU Novi tjedan i nastavak programa

-Još je malo vremena ostalo za uživanje u godišnjem odmoru i ljetnim aktivnostima, ali projekt Otkrij središnju Istru u punom je jeku. Svi posjetitelji središnje Istre ovoga će tjedna moći uživati u razgledima gradića, dobrim filmovima, koncertnom programu i vinskim pričama koje dolaze u Gračišće. Svi programi u sklopu navedenog projekta besplatni su za sve sudionike, poručuju TZ-a Središnje Istre

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.