Svijet nekretnina

pulski građevinski eldorado

PROJEKT OMLADINSKA Gradi se 15 stanova u Radićevoj ulici

Projekt je gotovo 20 godina bio na ledu jer se pored parcele nalazi starija zgrada čiju bi statiku neko žešće kopanje moglo značajno narušiti


 
2 min
Dražen Majić ⒸFOTO: Dean Mladenović

Projekt je gotovo 20 godina bio na ledu jer se pored parcele nalazi starija zgrada čiju bi statiku neko žešće kopanje moglo značajno narušiti

U Radićevoj ulici, nekadašnjoj Omladinskoj, počela je gradnja višestambenog objekta s 15 stanova. Zgrada se nalazi nekoliko stotina metara zračne linije od pulskog suda i definitivno će biti zanimljiva pulskim odvjentičkim uredima.

Stoga ne čudi da je jedan od suvlasnika budućeg objekta i pulski odvjetnik Nikola Pajić. Njegovo sudjelovanje u projektu samo je dio sve prisutnijeg trenda u kojem pulski odvjetnici inicijalno sudjeluju u građevinskim projektima, najčešće građevinskih tvrtki koje zastupaju. Rani ulazak znači povoljniju cijenu i popriličnu kasniju zaradu.

Glavni investitor je tvrtka „D. M. Building” u vlasništvu Mileta Simetića i Draška Kneževića.

Povijesni list pokazuje da je parcela u prošlosti bila u vlasništvu tvrtke HORUK (Rus Nikolaj Guirenko, Mustafa Poljarević i Milan Bračulj). Zemlju potom preuzima tvrtka „Projekt Omladinska” u vlasništvu Ivice Salvadora. U kolovozu prošle godine vlasništvo preuzimaju Pajić, Simetić i Knežević.

Projekt je gotovo 20 godina bio na ledu jer se pored parcele nalazi starija zgrada čiju bi statiku neko žešće kopanje moglo značajno narušiti. Dok je raniji projekt predviđao podrum, izmijenjena građevinska dozvola predviđa ugradnju pilota dok je parking predviđen na nultoj etaži (prizemlje). Projekt je pripremila arhitektica Valentina Kaić, dok radove izvodi Marko Buha iz Novske.

Na mjestu buduće zgrade nalazio se stambeni objekt srušen tijekom bombardiranja u Drugom svjetskom ratu.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.