Svijet nekretnina

pulski građevinski eldorado

(VIDEO) NOVI PULSKI KVART Gradi se 700 stanova i poslovnih prostora

Procjenjuje se da je vrijednost investicije viša od 50.000.000 eura, a za njenu će realizaciju trebati barem 4- 5 godina


 
2 min
Dražen Majić ⒸFOTO: Manuel Angelini
Foto: Prezentacija Studio Cubicum

Procjenjuje se da je vrijednost investicije viša od 50.000.000 eura, a za njenu će realizaciju trebati barem 4- 5 godina

Na području na kojem se trenutno nalaze postrojenja Agrokoke na Valmadama razvija se novi pulski kvart sa ukupno 700 poslovnih i stambenih jedinica. Iako je projekt na samom početku, neki osnovni detalji buduće namjene na parcelama ukupne veličine 40.000 četvornih metara su ipak poznati.  

Radi se o nekoliko pracela koje se u pulskom generalnom urbanističkom planu nalaze unutar Zone mještovite namjene „M“, a manjim dijelom unutar zaštitne zone zelene površijne „Z“.

Sukladno GUP-u, na tom je području moguća raznovrsna gradnja.

-Površine mješovite stambeno-poslovno, javne i društvene namjene (M) rezervirane su za gradnju građevina ovih namjena: stambene, gospodarske poslovne, gospodarske ugostiteljsko-turističke te javne i društvene na samostalnim građevnim česticama. Unutar površina mješovite namjene moguća je gradnja građevina čija je namjena kombinirana od navedenih pojedinačnih namjena, kao i građevina koje u potpunosti imaju zastupljenu samo jednu od dozvoljenih namjena, pise u pulskom GUP-u.

Simulaciju budućeg urbanog naselja napravio je pulski arhitekt Aleksander Tkalec za prezentacijske potrebe jednog od mogućih developera – tvrtke Runjačica Inženjering. Ta je firma u vlasništvu obitelji Mezulić, dugo vremena njom je upravljao Aleksandar Sandro Mezulić, dok sada tvrtku vodi Elena Mezulić Todorović.

Arhitekt Tkalec potvrdio nam je da je projekt u ranoj fazi razvijanja, dok je prezentacija namjenjena potencijalnim investitorima.

Prema prezentaciji, radi se o 50.000 kvadrata neto razvijene površine na kojoj je moguće izgraditi 700 funkcionalnih jedinica stambeno poslovne namjene. U prezentaciji je naglašen fokus na društvene sadržaje te na prostore za zajednicu.

Ispred lokacije budućeg projekta izgrađena je nova trafostanica tako da struje neće nedostajati. Za vodu potrebno je proširiti postojeću vodovodnu mrežu, kanalizacija će isto biti značajna stavka u investicijskim troškovima. Procjenjuje se da je vrijednost investicije viša od 50.000.000 eura a da će za realizaciju trebati barem 4- 5 godina.

U susjedstvu su obiteljske kuće, dosta šume ali i reciklažno dvorište. Dio postrojenja Agrokoke (uzgojna farma) prije nekoliko godina prebačeni su u Želiske na području Općine Barban.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.