Svijet

Obnavljanje tima nakon serija ostavki

Boris Johnson imenovao Stevea Barclayja šefom svog kabineta

Johnson, koji je Konzervativnoj stranci 2019. godine donio najveću izbornu pobjedu poslije Margaret Thatcher, odbija dati ostavku nakon što su objavljene informacije o zabavama u Downing Streetu tijekom covid-19 lockdowna


 
2 min
HINA

Johnson, koji je Konzervativnoj stranci 2019. godine donio najveću izbornu pobjedu poslije Margaret Thatcher, odbija dati ostavku nakon što su objavljene informacije o zabavama u Downing Streetu tijekom covid-19 lockdowna

Britanski premijer premijer Boris Johnson imenovao je u subotu Stevea Barclayja za novog šefa svog kabineta, dok obnavlja tim nakon serije ostavki i skandala koji su uzdrmali njegov autoritet.

Barclay "će postati novi šef premijerova kabineta. Izravno će raditi s kolegama u vladi kako bi osigurao najbrže moguće predstavljanje i provođenje premijerove agende", navodi se u priopćenju iz Downing Streeta.

Steve Barclay bio je bivši ministar za brexit u administraciji Therese May.

Novinar Guto Harri pridružuje se Johnsonovom timu kao direktor za komunikacije. On je bio Johnsonov glasnogovornik i šef kabineta tijekom njegovog prvog mandata londonskog gradonačelnika.

"Ovaj tjedan obećao sam promjene, kako bismo mogli nastaviti posao za koji nas je britanska javnost izabrala", rekao je premijer u priopćenju.

Prije novih imenovanja, ranije ovaj tjedan ostavku su podnijeli šef kabineta britanskog premijera Dan Rosenfield, Johnsonov glavni osobni tajnik Martin Reynolds, premijerov savjetnik za komunikacije Jack Doyle i Munira Mirza, premijerova bliska suradnica koja je s njim radila 14 godina.

Johnson, koji je Konzervativnoj stranci 2019. godine donio najveću izbornu pobjedu poslije Margaret Thatcher, odbija dati ostavku nakon što su objavljene informacije o zabavama u Downing Streetu tijekom covid-19 lockdowna. 

Ta otkrića postavila su pitanja o Johnsonovom često kaotičnom stilu vladanja i predstavljaju za njega najveću prijetnju otkad je preuzeo dužnost.

Ona su se samo nastavila na seriju drugih skandala.

Johnson je priznao da se u srcu Downing Streeta, koji je premijerova rezidencija i ured, trebaju riješiti problemi.


FOTO: Facebook Steve Barclay

Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.