Svijet

sve užarenije

Britanski lučki radnici odbili iskrcati rusku naftu iz tankera s s njemačkom zastavom

"Zbog sukoba koji je u tijeku u Ukrajini, nijedan radnik Unitea na lokaciji Stanlow neće iskrcavati rusku naftu, bez obzira na zastavu pod kojom plovi brod", rekla je glavna tajnica sindikata Unite Sharon Graham. Tanker 'Seacod', trenutno usidren u sjeverozapadnoj Engleskoj, plovi pod njemačkom zastavom


 
1 min
HINA
wikipedia

"Zbog sukoba koji je u tijeku u Ukrajini, nijedan radnik Unitea na lokaciji Stanlow neće iskrcavati rusku naftu, bez obzira na zastavu pod kojom plovi brod", rekla je glavna tajnica sindikata Unite Sharon Graham. Tanker 'Seacod', trenutno usidren u sjeverozapadnoj Engleskoj, plovi pod njemačkom zastavom

Britanski lučki radnici danas su odbili iskrcati rusku naftu iz tankera te su pozvali vladu da riješi propuste u sustavu sankcija, kojima se brodovima koji plove pod stranim zastavama omogućuje isporuka nafte iz Rusije.

Tanker 'Seacod' trenutačno je usidren u blizini rafinerije Stanlow u sjeverozapadnoj Engleskoj, a kako tvrdi sindikat Unite, pitanje njegova tereta (nafte) 'nije pokriveno' donesenim sankcijama koje se odnose na ruske brodove, jer plovi pod njemačkom zastavom.

U skladu s britanskim sankcijama uvedenima nakon ruske invazije na Ukrajinu, svim plovilima u ruskome vlasništvu, plovilima koja su pod ruskom kontrolom ili njima upravlja Rusija, plovilima registriranim u Rusiji, kao i onima koja plove pod ruskom zastavom, zabranjuje se uplovljavanje u britanske luke. 

"Zbog sukoba koji je u tijeku u Ukrajini, nijedan radnik Unitea na lokaciji Stanlow neće iskrcavati rusku naftu, bez obzira na zastavu pod kojom plovi brod", rekla je glavna tajnica sindikata Unite Sharon Graham.

"Unite poziva ministra prometa Granta Shappsa da odmah ispravi ovaj propust", dodala je.

Lučki radnici u petak su odbili iskrcaj nafte s dvaju naftnih tankera koji plove pod ciparskom zastavom, a prevoze ruski plin, 'Boris Vilkitskij' i 'Fedor Litke'. Tankeri su uplovili u luku na otoku Grain u Kentu, objavio je sindikat Unison, jedan od najvećih u Britaniji.

"Premda se čini da je naša reakcija bila uspješna i da smo odbili strana plovila koja prevoze rusku naftu, ostaje temeljni problem", objavio je u priopćenju Matt Lay, glavni menadžer za energetiku u Unisonu.

"Vlada mora odmah djelovati kako bi ispravila propust kojim se ne rješava problem porijekla brodskog tereta i koji ne onemogućuje ruskoj robi da i dalje nastavi stizati u Ujedinjeno Kraljevstvo s obzirom na to da brod plovi pod zastavom neke druge zemlje."

Velika Britanija manje ovisi o ruskim izvorima energije od mnogih drugih europskih zemalja.


Nastavite čitati

Svijet
 

Neuralink Elona Muska pokreće testiranje moždanih implantata na ljudima

U svojoj novoj knjizi o osnivaču Neuralinka, autor Walter Isaacson izvijestio je da je Musk bio inspiriran autorima znanstvene fantastike kao što je Iain Banks da nastavi s “tehnologijom sučelja čovjek-stroj nazvanom 'neuralna čipka' koja se ugrađuje u ljude i može povezati sve njihove misli s računalom”

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.