republika - dugi
Svijet

pogođen metkom u donji dio leđa

Britanski novinar pogođen i ranjen u zasjedi blizu Kijeva

Ramsay je rekao da je njegova ekipa krenula prema gradu Buči, gdje su namjeravali saznati više o uništenju ruskog konvoja od ukrajinske vojske prethodnog dana


 
2 min
HINA

Ramsay je rekao da je njegova ekipa krenula prema gradu Buči, gdje su namjeravali saznati više o uništenju ruskog konvoja od ukrajinske vojske prethodnog dana

Stuart Ramsay, glavni dopisnik Sky Newsa, pogođen je metkom u donji dio leđa dok se u ponedjeljak pucalo na automobil koji je prevozio njegovu posadu prema Kijevu.

Snimatelj Richie Mockler također je pogođen s dva metka u pancirni prsluk prije nego što je ekipa uspjela pobjeći i skloniti se. Kasnije ih je spasila ukrajinska policija.

Cijela ekipa, uključujući Dominque van Heerdena iz Sky Newsa i Martina Vowlesa te lokalnog producenta Andrija Litvinenka, sada je na sigurnom.

Šokantna snimka incidenta prikazana je sinoć na Sky Newsu.

Na snimci se vidi ekipa pod jakom paljbom, dok staklo pršti oko njih.

Pretpostavljalo se da su napad izvršili diverzanti ruske izvidnice. 

U pisanom izvješću o zasjedi, Ramsay je rekao da je njegova ekipa krenula prema gradu Buči, gdje su namjeravali saznati više o uništenju ruskog konvoja od ukrajinske vojske prethodnog dana.

Ramsay je rekao da je ekipa mislila da bi za pucnjavu mogao biti odgovoran kontrolni punkt ukrajinske vojske, ali njihovi panični pokušaji da objasne da su novinari, nisu odvratili napadača od otvaranja vatre. 

"Sjećam se da sam se pitao hoće li moja smrt biti bolna”, rekao je.

Neki članovi ekipe uspjeli su pobjeći, ali Ramsaya je pogodio metak u donji dio leđa.

Ekipa je na kraju stigla do tvorničkog dijela, gdje su se sklonili. Kasnije ih je spasila ukrajinska policija.

Ekipa Sky Newsa sada se vratila u Veliku Britaniju, a Litvinenko je sa svojom obitelji u Ukrajini.

"Imali smo veliku sreću", rekao je Ramsay.

"Ali pogibaju tisuće Ukrajinaca, a obitelji su na meti ruskih odreda smrti, baš kao i mi, dok smo se vozili u obiteljskom automobilu i bili napadnuti. Ovaj rat postaje gori iz dana u dan", rekao je.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.