Svijet

epidemija posustaje

Francuska od 14. ožujka ukida maske i covid potvrde

Dvije mjere još ostaju na snazi. "Nošenje maske i dalje je obvezno u javnom prijevozu", rekao je. Uz to, covid potvrda se i dalje mora predočiti u "zdravstvenim ustanovama, domovima za starije i nemoćne te u ustanovama za prihvat invalidnih osoba koje su posebno osjetljive".


 
1 min
HINA

Dvije mjere još ostaju na snazi. "Nošenje maske i dalje je obvezno u javnom prijevozu", rekao je. Uz to, covid potvrda se i dalje mora predočiti u "zdravstvenim ustanovama, domovima za starije i nemoćne te u ustanovama za prihvat invalidnih osoba koje su posebno osjetljive".

Francuski premijer Jean Castex rekao je u četvrtak da se od 14. ožujka ukida obveza nošenja zaštitne maske za lice, osim u javnom prijevozu, i covid potvrde.

Ipak, covid potvrda ostaje na snazi u medicinskim ustanovama poput bolnica i domova za starije i nemoćne, kao i obveza cijepljenja za osoblje, dodao je.

"Stanje se popravlja zahvaljujući našim udruženim naporima i mjerama koje smo provodili (...), sada su se stekli uvjeti za novu fazu u popuštanju mjera", obrazložio je predsjednik vlade u izjavi za informativnu emisiju na TF1..

Zimski val covida-19 slabi posljednjih tjedana. Gledano po sedmodnevnom prosjeku, broj novozaraženih bio je u srijedu 53.152, a prije tjedan dana više od 70.000.

Smanjio se i pritisak na bolnice, gdje je 2.329 ljudi u kritičnom stanju.

Vlada je sve dosad kao mjerilo za ukidanje svih ili dijela covid potvrda, koje su na snazi od 24. siječnja, uzimala pad broja kritičnih bolesnika ispod 1.500.

"Od ponedjeljka 14. ožujka ukidamo covid potvrde na svim mjestima na koje se primjenjivala", rekao je u četvrtak Jean Castex.

Istog dana se "ukida nošenje maske na mjestima gdje je još bila obvezna", što znači "uglavnom u zatvorenom".

No dvije mjere još ostaju na snazi. "Nošenje maske i dalje je obvezno u javnom prijevozu", rekao je. Uz to, covid potvrda se i dalje mora predočiti u "zdravstvenim ustanovama, domovima za starije i nemoćne te u ustanovama za prihvat invalidnih osoba koje su posebno osjetljive".

Ostaje na snazi i "obveza cijepljenja za osoblje koje radi u tim ustanovama".

(Hina) xvrad yakoz


Nastavite čitati

Svijet
 

Podaci SIP-a kažu da je Krišto u tijesnoj prednosti pred Komšićem

Do ponoći je SIP dobio podatke s nešto manje od 55 posto obrađenih biračkih mjesta i po tome je Krišto imala 117 tisuća glasova ili 51,36 posto, a Komšić 48,64 posto. Bećirović je pred Izetbegovičćem vodio s 55 naprama 39 posto osvojenih glasova, a  Cvijanović nad Mirkom Šarovićem s 51 prema 36 posto osvojenih glasova

Svijet
 

RECENZIJA FILMA "PLAVUŠA" Niz domišljato dotjeranih, često i nepovezanih fragmenata iz tragičnog života Marilyn Monroe

Ovaj iznimno kompleksan, za gledanje zahtjevan biografski film s elementima romanse, progovara kroz brojne metafore i psihološke procese. Pokazavši sustavnu tragediju izmišljene, na sliku i priliku tržišta nametnute pojave Marilyn Monroe, Dominik kod gledatelja postiže suosjećanje za život Norme Jeane. Emotivna glazba u pratnji znatno podiže kvalitetu slike, vjerno dočaravajući psihička stanja protagonistice

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.