Svijet

POTPISAN NOVI ZAKON

Gradonačelnik New Yorka zabranio diskriminaciju na temelju pretilosti

Zakon, koji je predstavio gradski vijećnik Shaun Abreu, predviđa zabranu diskriminacije na temelju visine i mase na radnom mjestu te u pristupu javnom i privatnom smještaju


 
1 min
HINA
New York, Ilustracija: Pixabay

Zakon, koji je predstavio gradski vijećnik Shaun Abreu, predviđa zabranu diskriminacije na temelju visine i mase na radnom mjestu te u pristupu javnom i privatnom smještaju

Ljudi koji su pretili, visoki ili niski, u američkom gradu New Yorku bit će zaštićeni od diskriminacije na temelju tih karakteristika prema zakonu koji je gradonačelnik Eric Adams potpisao u petak, što je mjera za koju se njeni zagovaratelji nadaju da će se provoditi i u drugim gradovima.

Zakon, koji je predstavio gradski vijećnik Shaun Abreu, predviđa zabranu diskriminacije na temelju visine i mase na radnom mjestu te u pristupu javnom i privatnom smještaju.

"Ne bi trebalo biti važno koliko ste visoki ili koliko ste teški. Kada tražite posao ili ste vani u gradu ili pokušavate dobiti neku vrstu smještaja ili stan za unajmiti, ne bi vas se smjelo tretirati drukčije", rekao je Adams.

Zakon stupa na snagu za šest mjeseci i nadopunjuje već postojeće mjere za zaštitu od diskriminacije na temelju rase, vjere, boje kože, nacionalnog porijekla i roda, među ostalim.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.