Svijet

"Nemaju veze s krizom u Ukrajini"

NATO provodi vojne vježbe u Poljskoj

"Vježbe kao što su Saber Strike 2022 planirane su unaprijed i nisu povezane ni sa kakvom operacijom u tijeku", priopćila je poljska vojska


 
1 min
HINA

"Vježbe kao što su Saber Strike 2022 planirane su unaprijed i nisu povezane ni sa kakvom operacijom u tijeku", priopćila je poljska vojska

Dugo planirane vojne vježbe NATO-a "Saber Strike 2022" počele su u ponedjeljak u Poljskoj u jeku napetosti između Rusije i Zapada zbog Ukrajine.

Oko 1300 poljskih vojnika sudjeluje u međunarodnim vojnim vježbama, priopćila je poljska vojska. 

"Vježbe kao što su Saber Strike 2022 planirane su unaprijed i nisu povezane ni sa kakvom operacijom u tijeku", dodali su.

Manevar je usmjeren na sjeverni dio zemlje, rekla je glasnogovornica poljskih oružanih snaga za dpa. 

Poljska s Ukrajinom graniči na jugoistoku. 

Vojnici Sjedinjenih Američkih Država i drugih članica NATO-a sudjeluju u manevru.


FOTO: Hina

Nastavite čitati

Svijet
 

Na sjeveru Europe počele opsežne NATO-ove vježbe vojnih zrakoplova

U vježbama sudjeluje oko 150 borbenih zrakoplova iz zapadnih zemalja, među kojima su Sjedinjene Države, Ujedinjeno Kraljevstvo i Francuska, a održavaju se Švedskoj i Norveškoj * U zemljama koje graniče s Rusijom, manevri bi trebali trajati gotovo dva tjedna, objavila je Finska, nova članica NATO-a, koja predvodi operaciju "Arktički izazov".

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.