Svijet

oštri stavovi uoči izbora

Poljska poziva EU da zatvori granice pred migrantskim valom

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen u nedjelju je posjetila Lampedusu, koja se bori s migrantskim valom, i obećala da će EU donijeti akcijski plan u 10 točaka kako bi pomogla Italiji u migrantskoj krizi


 
1 min
HINA
Jaroslaw Kaczynski, Foto: Hina

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen u nedjelju je posjetila Lampedusu, koja se bori s migrantskim valom, i obećala da će EU donijeti akcijski plan u 10 točaka kako bi pomogla Italiji u migrantskoj krizi

Europska unija trebala bi zatvoriti granice pred migrantskim valom i zaboraviti na ideju njihova premještanja unutar bloka, poručila je u utorak poljska vladajuća stranka koja zaoštrava stajalište o migrantima prije izbora.

Poljska nacionalistička stranka Pravo i pravda (PiS), suočena s izazovom krajnje desne stranke, rekla je da bi Poljska mogla biti preplavljena migrantima poput talijanskog otoka Lampeduse ako oni ne dođu na vlast na izborima 15. listopada.

Čelnik stranike Jaroslaw Kaczynski rekao je na konferenciji za novinare: "Lampedusa je samo neka vrsta simbola situacije koja prijeti cijeloj Europi, uključujući Poljsku."

"Jedini način da se bori protiv te - mora se tako reći - invazije - jest da se zaista, realno zatvore granice i da se odluči vratiti one koji su prešli granice u njihove zemlje porijekla ili pronađe neko drugo rješenje, ali uvijek tako da ih se riješimo."

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen u nedjelju je posjetila Lampedusu, koja se bori s migrantskim valom, i obećala da će EU donijeti akcijski plan u 10 točaka kako bi pomogla Italiji u migrantskoj krizi.

Kaczynski je rekao da je najava relokacije ilegalnih migranata "ohrabrenje krijumčarima ljudi".


Nastavite čitati

Svijet
 

Znanstvenici uspjeli dobiti RNK izumrle životinje tasmanskog tigra

Posljednji poznati živući tasmanski tigar, poznat i kao psoglavi vučak ili tilacin, uginuo je u zatočeništvu 1936. godine u zoološkom vrtu Beaumaris u Tasmaniji. Nakon europske kolonizacije Australije, životinja je proglašena štetočinom, a vlasti su nudile nagradu za svaku ubijenu odraslu životinju

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.