Svijet

iznenađujući ishod

PREDSJEDNIK BEZ VEĆINE: Francuski parlament odbacio Macronov zakon o imigraciji

Jedna odredba uklanja zabranu protjerivanja onih migranata koji su u Francusku stigli prije 13. godine, što je bio slučaj s islamističkim čečenskim militantom rođenim u Rusiji koji je u listopadu ubio nastavnika


 
1 min
HINA
Emmanuel Macron, Foto: Nacional

Jedna odredba uklanja zabranu protjerivanja onih migranata koji su u Francusku stigli prije 13. godine, što je bio slučaj s islamističkim čečenskim militantom rođenim u Rusiji koji je u listopadu ubio nastavnika

Francuska Narodna skupština odbacila je u ponedjeljak vladin prijedlog zakona o migracijama, što je iznenađujući ishod koji predstavlja udarac nastojanjima predsjednika Emmanuela Macrona.

Zastupnici krajnje desne stranke Marine Le Pen, kao i mnogi konzervativci, udružili su snage kako bi odbacili zakon u Narodnoj skupštini.

Odbacivanje prijedloga ne znači da vlada mora odstupiti niti signalizira kraj zakona o imigraciji.

Vlada sada može odlučiti poslati ga natrag u gornji dom parlamenta, poslati ga zajedničkom odboru senatora i zastupnika da pronađu kompromis ili ga povući, što je malo vjerojatno.

Također, može iskoristiti posebne izvršne ovlasti kako bi nametnula zakon bez glasanja.

Nacrt zakona o imigraciji ključna je točka Macronovih pokušaja da pokaže kako može biti stroži po pitanju zakona i reda i istovremeno držati vrata Francuske otvorenima za strane radnike.

Međutim, pošto nema većinu u parlamentu nije uspio izraditi nacrt koji bi zadovoljio ljevicu ili desnicu.

Vlada je prijedlog zakona predstavila kao neophodan za lakše deportiranje stranih kriminalaca.

Jedna odredba uklanja zabranu protjerivanja onih migranata koji su u Francusku stigli prije 13. godine, što je bio slučaj s islamističkim čečenskim militantom rođenim u Rusiji koji je u listopadu ubio nastavnika.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.