Svijet

"hvala Bogu da do objave rata nije došlo"

Putin: Sve ide prema planu u Ukrajini

"Ruska vojska ispunit će svoje ciljeve u sklopu specijalne vojne operacije. Ove sankcije koje se uvode slične su objavi rata, ali hvala Bogu da do toga nije došlo", rekao je Putin, obraćajući se skupini stjuardesa u centru za obuku Aeroflota u blizini Moskve


 
1 min
HINA

"Ruska vojska ispunit će svoje ciljeve u sklopu specijalne vojne operacije. Ove sankcije koje se uvode slične su objavi rata, ali hvala Bogu da do toga nije došlo", rekao je Putin, obraćajući se skupini stjuardesa u centru za obuku Aeroflota u blizini Moskve

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da u Ukrajini sve ide prema planu i da će ruska vojska ispuniti svoje ciljeve u sklopu specijalne vojne operacije.

Putin je rekao da zapadne sankcije Rusiji nalikuju objavi rata i branio je rusku invaziju na Ukrajinu, rekavši da Moskva treba braniti one koji govore ruski na istoku Ukrajine, kao i svoje interese.

"Ove sankcije koje se uvode slične su objavi rata, ali hvala Bogu da do toga nije došlo", rekao je Putin, obraćajući se skupini stjuardesa u centru za obuku Aeroflota u blizini Moskve.

U komentarima emitiranim na državnoj televiziji, čelnik Kremlja rekao je da Rusija želi da se Ukrajina "demilitarizira", "denacificira" i da Ukrajina treba imati neutralan status.

Putin je naglasio da će Rusija smatrati svaku zemlju koja pokuša nametnuti zonu zabrane letova iznad Ukrajine protivnicom u ratu.

NATO je odbacio zahtjev Kijeva za zonom zabrane letova.

"Svaki razvoj događaja u tom smjeru smatrat ćemo sudjelovanjem u oružanom sukobu svake zemlje na čijem teritoriju bi bila stvorena prijetnja našim vojnicima", rekao je o mogućoj "zoni zabrane leta iznad teritorija Ukrajine".

Putin je rekao da Rusija ne planira uvesti izvanredno stanje odgovarajući na glasine da će to učiniti zbog sukoba u Ukrajini.

"Izvanredno stanje se uvodi (...) u slučaju agresije, posebno u područjima u kojima se vode borbe. Mi nemamo takvu situaciju i nadam se da neće trebati intervenirati", rekao je.

Prema njegovim riječima u ruskim vojnim operacijama u Ukrajini sudjeluju samo profesionalni vojnici i časnici, a Kremlj ne planira slati ročnike ili rezerviste.

"Naša vojska će ispuniti sve zadaće. U to uopće ne sumnjam. Sve ide po planu."

Brojne glasine natjerale su Ruse da strahuju od mobilizacije i uvođenja izvanrednog stanja.


Nastavite čitati

Svijet
 

Ponovno brojanje glasova s brojnih birališta, potvrđen slučaj krađe

Istodobno je potvrđeno kako postoji osnova za tvrdnje oporbe u RS da je njihova kandidatkinja za predsjednicu tog entiteta Jelena Trivić pokradena. Predsjednik jednog lokalnog biračkog odbora priznao je pred televizijijskim kamerama kako je sve glasove koje je u njegovom selu osvojila Trivić on osobno pripisao drugom kandidatu

Svijet
 

ATP Tokio: Pobjeda Ćorića

Borna Ćorić plasirao se u 2, kolo ATP turnira u Tokiju savladavši Australca Thanasi Kokkinakisa s 6-4, 7-6 (4) za dva sata igre

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.