Svijet

"hvala Bogu da do objave rata nije došlo"

Putin: Sve ide prema planu u Ukrajini

"Ruska vojska ispunit će svoje ciljeve u sklopu specijalne vojne operacije. Ove sankcije koje se uvode slične su objavi rata, ali hvala Bogu da do toga nije došlo", rekao je Putin, obraćajući se skupini stjuardesa u centru za obuku Aeroflota u blizini Moskve


 
1 min
HINA

"Ruska vojska ispunit će svoje ciljeve u sklopu specijalne vojne operacije. Ove sankcije koje se uvode slične su objavi rata, ali hvala Bogu da do toga nije došlo", rekao je Putin, obraćajući se skupini stjuardesa u centru za obuku Aeroflota u blizini Moskve

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da u Ukrajini sve ide prema planu i da će ruska vojska ispuniti svoje ciljeve u sklopu specijalne vojne operacije.

Putin je rekao da zapadne sankcije Rusiji nalikuju objavi rata i branio je rusku invaziju na Ukrajinu, rekavši da Moskva treba braniti one koji govore ruski na istoku Ukrajine, kao i svoje interese.

"Ove sankcije koje se uvode slične su objavi rata, ali hvala Bogu da do toga nije došlo", rekao je Putin, obraćajući se skupini stjuardesa u centru za obuku Aeroflota u blizini Moskve.

U komentarima emitiranim na državnoj televiziji, čelnik Kremlja rekao je da Rusija želi da se Ukrajina "demilitarizira", "denacificira" i da Ukrajina treba imati neutralan status.

Putin je naglasio da će Rusija smatrati svaku zemlju koja pokuša nametnuti zonu zabrane letova iznad Ukrajine protivnicom u ratu.

NATO je odbacio zahtjev Kijeva za zonom zabrane letova.

"Svaki razvoj događaja u tom smjeru smatrat ćemo sudjelovanjem u oružanom sukobu svake zemlje na čijem teritoriju bi bila stvorena prijetnja našim vojnicima", rekao je o mogućoj "zoni zabrane leta iznad teritorija Ukrajine".

Putin je rekao da Rusija ne planira uvesti izvanredno stanje odgovarajući na glasine da će to učiniti zbog sukoba u Ukrajini.

"Izvanredno stanje se uvodi (...) u slučaju agresije, posebno u područjima u kojima se vode borbe. Mi nemamo takvu situaciju i nadam se da neće trebati intervenirati", rekao je.

Prema njegovim riječima u ruskim vojnim operacijama u Ukrajini sudjeluju samo profesionalni vojnici i časnici, a Kremlj ne planira slati ročnike ili rezerviste.

"Naša vojska će ispuniti sve zadaće. U to uopće ne sumnjam. Sve ide po planu."

Brojne glasine natjerale su Ruse da strahuju od mobilizacije i uvođenja izvanrednog stanja.


Nastavite čitati

Svijet
 

NAGRADA ZA ORIGINALNU SIGNALIZACIJU BAZENA U ROVINJU: Studio Tumpić/Prenc ponovno osvaja zlato na European Design Awards

Studio Tumpić/Prenc iz Luksemburga se ovog vikenda vratio s čak dvije nagrade European Design Awardsa - zlatom za projekt signalizacije bazenskog kompleksa u Rovinju čiji je lajtmotiv ručnik, te broncom za dizajn kataloga Studija Kappo * Na svojim policama rovinjski dizajneri već imaju zlato i Best Of Show za signalizaciju pulskog bazena, te zlato za dizajn etikete maslinovog ulja “Latini” iz 2020. godine, kao i zlato za dizajn etikete vina “Šuran” iz 2021. godine

Svijet
 

Papa Franjo susrest će se sa žrtvama svećeničkog zlostavljanja u Portugalu

Portugalska komisija koja istražuje ovo pitanje,objavila je u veljači da su svećenici seksualno zlostavljali najmanje 4815 djece tijekom 70 godina * Portugalska Katolička Crkva najavila je u ožujku da će poduzeti niz koraka u borbi protiv seksualnog zlostavljanja djece, ali je bila meta žestokih kritika jer nije uvela strože mjere * Papa će sudjelovati na 15 događanja, što uključuje misu, bdjenje i susrete s mladima i političarima, a posjetit će i svetište Fatimu

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.