Svijet

"hvala Bogu da do objave rata nije došlo"

Putin: Sve ide prema planu u Ukrajini

"Ruska vojska ispunit će svoje ciljeve u sklopu specijalne vojne operacije. Ove sankcije koje se uvode slične su objavi rata, ali hvala Bogu da do toga nije došlo", rekao je Putin, obraćajući se skupini stjuardesa u centru za obuku Aeroflota u blizini Moskve


 
2 min
HINA

"Ruska vojska ispunit će svoje ciljeve u sklopu specijalne vojne operacije. Ove sankcije koje se uvode slične su objavi rata, ali hvala Bogu da do toga nije došlo", rekao je Putin, obraćajući se skupini stjuardesa u centru za obuku Aeroflota u blizini Moskve

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da u Ukrajini sve ide prema planu i da će ruska vojska ispuniti svoje ciljeve u sklopu specijalne vojne operacije.

Putin je rekao da zapadne sankcije Rusiji nalikuju objavi rata i branio je rusku invaziju na Ukrajinu, rekavši da Moskva treba braniti one koji govore ruski na istoku Ukrajine, kao i svoje interese.

"Ove sankcije koje se uvode slične su objavi rata, ali hvala Bogu da do toga nije došlo", rekao je Putin, obraćajući se skupini stjuardesa u centru za obuku Aeroflota u blizini Moskve.

U komentarima emitiranim na državnoj televiziji, čelnik Kremlja rekao je da Rusija želi da se Ukrajina "demilitarizira", "denacificira" i da Ukrajina treba imati neutralan status.

Putin je naglasio da će Rusija smatrati svaku zemlju koja pokuša nametnuti zonu zabrane letova iznad Ukrajine protivnicom u ratu.

NATO je odbacio zahtjev Kijeva za zonom zabrane letova.

"Svaki razvoj događaja u tom smjeru smatrat ćemo sudjelovanjem u oružanom sukobu svake zemlje na čijem teritoriju bi bila stvorena prijetnja našim vojnicima", rekao je o mogućoj "zoni zabrane leta iznad teritorija Ukrajine".

Putin je rekao da Rusija ne planira uvesti izvanredno stanje odgovarajući na glasine da će to učiniti zbog sukoba u Ukrajini.

"Izvanredno stanje se uvodi (...) u slučaju agresije, posebno u područjima u kojima se vode borbe. Mi nemamo takvu situaciju i nadam se da neće trebati intervenirati", rekao je.

Prema njegovim riječima u ruskim vojnim operacijama u Ukrajini sudjeluju samo profesionalni vojnici i časnici, a Kremlj ne planira slati ročnike ili rezerviste.

"Naša vojska će ispuniti sve zadaće. U to uopće ne sumnjam. Sve ide po planu."

Brojne glasine natjerale su Ruse da strahuju od mobilizacije i uvođenja izvanrednog stanja.


Nastavite čitati

Svijet
 

"Ako nam uzmete imovinu, odgovor će boljeti"

Putin kaže da je Zapad pokrenuo ekonomski rat protiv Rusije, tvrdeći pri tom da je rusko gospodarstvo, koje je poraslo 3,6 posto prošle godine, otporno na zapadne sankcije kojima se željela  zaustaviti  ruska  trgovina

Svijet
 

Inter po 20. put prvak Italije

Inter je ovom pobjedom stigao do 86 bodova, odnosno nedostižnih 17 više od drugog Milana. U Italiji je tako drugu godinu zaredom prvak potvrđen čak pet kola prije kraja sezone, lani je to isto uspjelo Napoliju

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.