Svijet

Situacija se dodatno pogoršala danas

Rusi granatiraju grad u blizini najveće ukrajinske nuklearne elektrane

Gradonačelnik Enerhodara Dmytro Orlov u jednom je trenutku na Facebooku objavio: "Neprijatelj se približava gradu, pucano je na punkt! Ostanite kod kuće! Bitka se nastavlja na kontrolnoj točki. Naši momci pružaju otpor i daju sve od sebe da zadrže neprijatelja!"


 
2 min
Istra24
Foto: Wikipedia

Gradonačelnik Enerhodara Dmytro Orlov u jednom je trenutku na Facebooku objavio: "Neprijatelj se približava gradu, pucano je na punkt! Ostanite kod kuće! Bitka se nastavlja na kontrolnoj točki. Naši momci pružaju otpor i daju sve od sebe da zadrže neprijatelja!"

Mali gradić usred Ukrajine, Enerhodar, dom je jedne od najvećih europskih nuklearnih elektrana. Prije dva dana ruske su snage priopćile da kontroliraju teritorij oko tog grada, ali jučer je velik broj radnika iz elektrane i civila blokirao pristup gradu, gradeći improvizirane barikade od kamiona i guma, javlja CNN.

U jednom trenutku, ruske snage su počele, ranivši najmanje jednog čovjeka.

Situacija se dodatno pogoršala danas.

Gusti crni dim dizao se s barikada dok su se sirene oglasile u gradu, prema snimkama koje je CNN geolocirao i potvrdio.

Gradonačelnik Enerhodara Dmytro Orlov u jednom je trenutku na Facebooku objavio: "Neprijateljska kolona vojne opreme ponovno aktivno kruži u blizini Enerhodara! Za sada ostajemo kod kuće! U slučaju alarma - svi blokiramo ulaz u grad."

Kasnije je Orlov objavio: "Neprijatelj se približava gradu, pucano je na punkt! Ostanite kod kuće!!!...Bitka se nastavlja na kontrolnoj točki. Naši momci pružaju otpor i daju sve od sebe da zadrže neprijatelja!".

Naveo je da je granatiranje pogodilo stambene zgrade u gradu, kao i školu, te je rekao da su u nekim kvartovima isključeni struja i voda.

U drugom videu jedan čovjek je rekao: "Narod je danima stajao kao živi štit, čak i danas. Jeste li vidjeli ovo granatiranje?"

Nejasno je kontroliraju li ukrajinske vlasti i dalje nuklearnu elektranu u blizini grada.


Nastavite čitati

Svijet
 

Čelnik francuskih socijalista: Ljevica će složiti vladu, ali ne ovaj tjedan

„Ništa se neće dogoditi prije 18. srpnja”, rekao je Olivier Faure za televiziju France 2, referirajući se na datum prve sjednice novog saziva Narodne skupštine. Nova popularna fronta (NFP), nabrzinu sastavljena stranačka koalicija od socijalista, zelenih, komunista i ekstremno lijeve, euroskeptične Nepokorene Francuske (LFI) Jean-Luca Mélenchona, pobijedila je na izborima ranije ovaj mjesec, no nema većinu za samostalno vladanje

Svijet
 

Biden pozvao Amerikance da smire strasti nakon atentata na Trumpa

Pucanje na Trumpa “poziva sve nas da se odmaknemo”, rekao je Biden u obraćanju kraćem od sedam minuta. Srećom, Trump nije ozbiljno ozlijeđen, rekao je. “Ne možemo dopustiti da se ovo nasilje normalizira. Politička retorika u ovoj zemlji postala je vrlo užarena. Vrijeme je da se smiri", rekao je. "Svi imamo odgovornost da to učinimo."

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.