Svijet

ruska invazija na ukrajinu

Rusija izvijestila o napadima blizu Kijeva, tvrdi da napreduje na istoku


 
1 min
HINA

Ruska vojska nastavlja s napadima na "širokom frontu" u Ukrajini, uključujući napade kod Kijeva i na istoku zemlje gdje su njezine snage napredovale, priopćilo je ministarstvo obrane u Moskvi.

U blizini glavnog grada Kijeva, zračna baza u Vasilkivu i ukrajinsko vojno-obavještajno izviđačko središte u Brovaryma uništeni su, rekao je glasnogovornik ministarstva Igor Konašenkov.

Prema Rusiji, njezine vlastite trupe i snage separatista iz Luhanska i Donecka ponovno su zauzele brojna naselja u istočnoj Ukrajini. Postrojbe donecke "narodne milicije" napredovale su daljnjih devet kilometara, ruske oružane snage ukupno 21 kilometar, a skupine "Narodne republike Luhansk" šest kilometara. Nijedna od ovih brojki se ne može neovisno potvrditi.

Na početku rata 24. veljače separatisti su imali oko 30 posto regija Luhansk i Doneck pod svojom kontrolom. Sada je, prema ukrajinskim podacima, 70 posto regije Luhansk pod kontrolom separatista.


Nastavite čitati

Istra
 

ZAŠTO ŽUPANIJA NIJE DALA IDEJNO RJEŠENJE? Ugovor o koncesiji za rabačku plažu Maslinica još nije potpisan

Vijećnica Tanja Pejić pitala je zašto u županijskim materijalima nema idejnog rješenja ni suglasnosti Grada Labina, a pitala je i hoće li se ispoštovati zakonski uvjet da 40 posto pomorskog dobra bude slobodno. Pročelnica Ana Marija Lukšić odgovorila je da je Grad Labin dao suglasnost, a  da će se tih 40 posto još regulirati jer ugovor o koncesiji još nije potpisan

Svijet
 

Polja u Hersonu bi mogla postati pustinja nakon uništenja brane

Nakon što je eksplozija uništila veliku branu na rijeci Dnjepar na jugu Ukrajine, ukrajinsko ministarstvo poljoprivrede priopćilo je u utorak kako se očekuje da će oko 10 tisuća hektara poljoprivrednog zemljišta na sjevernoj obali rijeke u regiji Herson biti poplavljeno, prema prvim procjenama

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.