Svijet

VIJEST S FRONTA

Rusija najavila nove napade na Kijev, tvrdi da je zauzela tvornicu u Mariupolju

Ministarstvo je reklo da su ruske snage preuzele potpunu kontrolu nad čeličanom Iljič u lučkom gradu Mariupolju koji je tjednima pod opsadom ruskih snaga


 
2 min
HINA
EPA

Ministarstvo je reklo da su ruske snage preuzele potpunu kontrolu nad čeličanom Iljič u lučkom gradu Mariupolju koji je tjednima pod opsadom ruskih snaga

Rusko ministarstvo obrane reklo je u petak da je tijekom noći krstarećim projektilima pogodilo vojnu metu u rubnom dijelu Kijeva i obećao nove udare na ukrajinski glavni grad, kao odgovor na ukrajinske napade na ruske ciljeve.

Ministarstvo je reklo da su ruske snage preuzele potpunu kontrolu nad čeličanom Iljič u lučkom gradu Mariupolju koji je tjednima pod opsadom ruskih snaga.

Snažne eksplozije čule su se nakon što je rusko ministarstvo obrane objavilo da je Moskva, vodeći brod ruske Crnomorske flote, potonuo dok je bio tegljen nakon što je teško oštećen.

Ukrajina je tvrdila da je šteta na Moskvi rezultat jednog od njezinih raketnih napada. Rusko ministarstvo obrane govorilo je samo o izbijanju požara i eksploziji streljiva.

Ministarstvo obrane je u priopćenju navelo da je u raketnim napadima na Kijev preko noći pogodilo tvornicu 'Vizar' u rubnom dijelu ukrajinske prijestolnice za koju je rečeno da proizvodi i popravlja projektile, uključujući protubrodske projektile.

Obećali su više udara na Kijev: "Broj i razmjeri raketnih napada na ciljeve u Kijevu povećat će se kao odgovor na bilo kakve terorističke napade ili sabotaže na ruskom teritoriju koje je počinio nacionalistički režim u Kijevu", stoji u priopćenju ministarstva.

Izjavili su da su ruske snage srušile ukrajinski helikopter Mi-8, za koji su rekli da je 14. travnja napao selo Klimovo u regiji Brjansku, i ukrajinski zrakoplov Suhoj-27. Također je razbijena skupina do 30 poljskih plaćenika, navodi se.

Rusija je 24. veljače pokrenula ono što naziva "posebnom vojnom operacijom". Ukrajina je pružila žestok otpor, a Zapad je Rusiji uveo sveobuhvatne sankcije.


Nastavite čitati

Svijet
 

U ratu u Ukrajini poginulo više od 50.000 ruskih vojnika

Ni Ukrajina ni Rusija od samog početka rata ne objavljuju svoje gubitke. Krajem veljače, Kijev je broj poginulih vojnika sveo na 31.000, dok ruska vojska vrlo rijetko govori o svojim vojnim gubicima, no smatra se da su objavljene brojke svedene na minimum

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.