Svijet

angažirano 2.500 policijskih službenika

Srbijanski MUP identificirao nekoliko osoba koje dojavljuju o bombama u školama

Učestale dojave o bombama, navodno postavljenima u beogradskim školama, iskorištene su krajem prošlog tjedna za uzajamne optužbe oporbe i vladajućih u predizbornoj kampanji za prijevremene izbore raspisane za 17. prosinca, nakon što su postavljene bombe prijavljene i u beogradskim vrtićima


 
2 min
HINA
Foto: T portal

Učestale dojave o bombama, navodno postavljenima u beogradskim školama, iskorištene su krajem prošlog tjedna za uzajamne optužbe oporbe i vladajućih u predizbornoj kampanji za prijevremene izbore raspisane za 17. prosinca, nakon što su postavljene bombe prijavljene i u beogradskim vrtićima

Srbijanska policija identificirala je jednu osobu iz inozemstva i nekoliko državljana Srbije koji šalju dojave o bombama u beogradskim školama, a u tijeku je temeljna istraga na otkrivanju pošiljatelja tih dojava kojima su proteklih tjedana uznemiravali učenike, roditelje i djelatnike u prosvjeti, priopćila je u ponedjeljak vlada Srbije.

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) izvijestilo je premijerku Anu Brnabić da su poduzete "sve mjere i radnje, kako bi stupanj sigurnosti i zaštite škola bio na najvišoj mogućnoj razini", te da postupa "po svakoj prijetnji", što dnevno uključuje oko 2.500 policijskih službenika na terenu.

Samo u Beogradu ove godine je bilo više od 2.000 takvih dojava, uključujući i nekoliko u ponedjeljak.

Vlada u današnjem priopćenju najavljuje da će MUP i Ministarstvo prosvjete u iduća dva dana predložiti novi protokol o postupanju u slučajevima dojava o navodno postavljenim bombama u školama, a kako bi se osigurala "potpuna sigurnost svih koji borave u školi, te kontinuitet nastavnog procesa".

Učestale dojave o bombama, navodno postavljenima u beogradskim školama, iskorištene su krajem prošlog tjedna za uzajamne optužbe oporbe i vladajućih u predizbornoj kampanji za prijevremene izbore raspisane za 17. prosinca, nakon što su postavljene bombe prijavljene i u beogradskim vrtićima.

Izborna lista proeuropske oporbene koalicije "Srbija protiv nasilja" ocijenila je da vlast Srpske napredne stranke nije u stanju riješiti problem dojava o bombama u školama koje su "postale svakodnevica", dok vladajući za to istodobno traže krivce među političkim protivnicima.

Gradonačelnik Beograda u ostavci Aleksandar Šapić (SNS) je čak ustvrdio da su dojave o bombama u školama "motivirane izborima“.

U istom danu kad je MUP priopćio da je identificirao nekolicinu osoba koje šalju dojave o navodno postavljenim bombama, predstavnici proeuropske oporbe u Republičkom izbornom povjerenstvu (RIK) zatražili su dopunu pravila na biralištima u izbornom danu.

Zahtjeva se, naime, da - u slučaju dojave o bombama na biračkim mjestima koja su u školama - to treba biti tretirano kao privremeni prekid, a ne obustava glasanja. U tom bi se slučaju glasanje trebalo produljiti poslije propisanog vremena za zatvaranja biračkog mjesta za onoliko koliko bude trajala policijska provjera.


Nastavite čitati

Pula
 

(FOTO) U PULI ODRŽAN ŽUPANIJSKI LIDRANO Ovo su najbolji radovi upućeni na državnu razinu - od literarnih i novinarskih do radijskih emisija i školskih časopisa

Pararelno s nastupima na pozornici održavali su se okrugli stolovi sa članovima povjerenstava za odabir najboljih literarnih i novinarskih radova te oni za radijske emisije, dramsko scensko stvaralaštvo i školske časopise * Povjerenstva su prosuđivala radove, uratke i izvedbe ukupno 239 učenika, a na državnu razinu smotre LiDraNo 2024. upućeni su sljedeći radovi...

Svijet
 

Leteći automobil na telekomunikacijskom sajmu u Barceloni

Američka tvrtka Alef Aeronautics po prvi put javnosti je predstavila funkcionalni model nečega za što tvrdi da je prvi pravi leteći automobil. “Vozi poput automobila, izgleda poput automobila i polijeće vertikalno“, rekao je šef tvrtke Jim Dukhovny

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.