Svijet

Nitko nije ozljeđen

U istočnoj Ukrajini blizu novinara padale granate, ministar unutarnjih poslova: ruska vojska napreduje duž našeg teritorija

Desetak minobacačkih metaka palo je u krugu od nekoliko stotina metara


 
1 min
Istra24
Ilustracija/ Foto: HINA

Desetak minobacačkih metaka palo je u krugu od nekoliko stotina metara

Tim CNN-a i drugi novinari koji su pratili ukrajinskog ministra unutarnjih poslova na obilasku fronta u istočnoj Ukrajini našli su se u subotu pod minobacačkom vatrom. Nitko nije ozlijeđen, javlja CNN, a prenosi Index.

Ministar unutarnjih poslova Denis Monastrijskij tražio je zaklon jer je nekoliko minobacačkih granata palo u blizini. Ubrzo nakon granatiranja dao je izjavu međunarodnim medijima u Novoluhanskom. Desetak minobacačkih metaka palo je u krugu od nekoliko stotina metara.

Govoreći za CNN prije nego što je napustio područje, Monastirskij je rekao: "Razgovarali smo s vojnicima na terenu. Duh je nevjerojatno hrabar i svi su dečki spremni za bilo koji scenarij".

Rekao je da mu je to bio prvi put pod vatrom. Novinarima je rekao da je bio u autu na putu i da su morali stati svaki put, legnuti na tlo i zaklonite se. 

Kasnije tijekom dana govorio je o pozicijama ruske vojske.

"Imamo informacije o napredovanju ruske vojske duž našeg teritorija", rekao je. "Postoje i informacije da su određene postrojbe Wagner PMC-a ušle na naš teritorij. Svrha boravka je organiziranje sabotaže na našem teritoriju", rekao je. 


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.