republika - dugi
Svijet

NESLUŽBENO S BOJIŠNICE

Ukrajinci tvrde da su ubili još jednog ruskog generala

Ukoliko je ova vijest točna, ovo je drugi ruski general koji poginuo tijekom napada na Ukrajinu


 
1 min
HINA
Uništenje nakon pucanja ruskih snaga u Harkovu.

Ukoliko je ova vijest točna, ovo je drugi ruski general koji poginuo tijekom napada na Ukrajinu

Ukrajinska vojna obavještajna služba javlja da je u borbama oko Harkiva poginuo 45-godišnji ruski general Vitalij Gerasimov, veteran borbi u Čečeniji i Siriji, koji je  2014. sudjelovao i u ruskoj okupaciji poluotoka Krima.

 General-major Gerasimov je bio zamjenik zapovjednika 41. armije, a ubijeno je i ranjeno još nekoliko viših časnika ruske vojske.

Rusija još nije komentirala tu vijest, a ako je točna, ovo je drugi ruski general koji je poginuo tijekom napada na Ukrajinu. Prvi je u Ukrajini ubijen general Andrej Suhovecki, zapovjednik ruske 7. zračne divizije, koja je također veteran borbi u Siriji.

Prema podacima Državne službe za hitne slučajeve Ukrajine, od početka ruskog napada u gradu je poginulo 39 civila, a 272 osobe su ozlijeđene.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.