Svijet

RUSKE TRUPE NA UKRAJINSKOJ GRANICI

Vijeće sigurnosti UN-a danas prvi put raspravlja o rusko-ukrajinskoj krizi

Sjedinjene Države stavile su pitanje o napetostima između Rusije i Ukrajine na dnevni red Vijeća sigurnosti UN-a još prošlog tjedna nakon neformalnih razgovora s drugim članicama Vijeća sigurnosti i Ukrajinom upozorivši da "ruske prijetnje ugrožavaju međunarodnu sigurnost i mir"


 
1 min
HINA
Ilustracija, Foto: Pixabay

Sjedinjene Države stavile su pitanje o napetostima između Rusije i Ukrajine na dnevni red Vijeća sigurnosti UN-a još prošlog tjedna nakon neformalnih razgovora s drugim članicama Vijeća sigurnosti i Ukrajinom upozorivši da "ruske prijetnje ugrožavaju međunarodnu sigurnost i mir"

Vijeće sigurnosti UN-a danas će razgovarati o napetostima između Rusije i Ukrajine na zahtjev Washingtona koji optužuje Moskvu da priprema invaziju na Ukrajinu zbog čega joj  priprema i nove sankcije.

Sjedinjene Države stavile su to pitanje na dnevni red prošlog tjedna nakon neformalnih razgovora s drugim članicama Vijeća sigurnosti i Ukrajinom upozorivši da "ruske prijetnje ugrožavaju međunarodnu sigurnost i mir".  

"Nije sada trenutak da sjedimo i čekamo. Potrebno je da Vijeće s punom pozornošću razmotri to pitanje i očekujemo izravnu i korisnu raspravu u ponedjeljak", rekla je američka veleposlanika pri UN-u, Linda Thomas-Greenfield.

Rasprava će biti otvorena za javnost.

Ukrajina je, inače, jučer pozvala Rusiju da povuče svoje snage nagomilane duž granice dviju zemalja i nastavi dijalog sa Zapadom ako "ozbiljno" želi smanjiti napetost.

Rusija je, pak, rasporedila više od 100.000 vojnika i teškog oružja blizu ukrajinske granice, izvijestile su zapadne zemlje koje strahuju od moguće invazije.

SAD i njegovi zapadni saveznici opetovano upozoravaju na moguću invaziju Rusije na Ukrajinu i traže povlačenje ruskih postrojba. 


Nastavite čitati

Svijet
 

NAGRADA ZA ORIGINALNU SIGNALIZACIJU BAZENA U ROVINJU: Studio Tumpić/Prenc ponovno osvaja zlato na European Design Awards

Studio Tumpić/Prenc iz Luksemburga se ovog vikenda vratio s čak dvije nagrade European Design Awardsa - zlatom za projekt signalizacije bazenskog kompleksa u Rovinju čiji je lajtmotiv ručnik, te broncom za dizajn kataloga Studija Kappo * Na svojim policama rovinjski dizajneri već imaju zlato i Best Of Show za signalizaciju pulskog bazena, te zlato za dizajn etikete maslinovog ulja “Latini” iz 2020. godine, kao i zlato za dizajn etikete vina “Šuran” iz 2021. godine

Svijet
 

Papa Franjo susrest će se sa žrtvama svećeničkog zlostavljanja u Portugalu

Portugalska komisija koja istražuje ovo pitanje,objavila je u veljači da su svećenici seksualno zlostavljali najmanje 4815 djece tijekom 70 godina * Portugalska Katolička Crkva najavila je u ožujku da će poduzeti niz koraka u borbi protiv seksualnog zlostavljanja djece, ali je bila meta žestokih kritika jer nije uvela strože mjere * Papa će sudjelovati na 15 događanja, što uključuje misu, bdjenje i susrete s mladima i političarima, a posjetit će i svetište Fatimu

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.