Život

NA DAN ŽENA

2. TERANINO FESTIVAL U BALAMA: Manifestacija koja okuplja ljubitelje dobre hrane, vina i glazbe

Ulaz na festival je slobodan. Cijena početnog paketa konzumacije iznosi sedam eura, a uključuje čašu za degustaciju i šest eura vrijednosti degustacija (dvije konzumacije u vrijednosti od tri eura ili jednu konzumaciju koktela u vrijednosti od šest eura). Za dodatne konzumacije, posjetitelji će moći kupiti bonove


 
3 min
Istra24

Ulaz na festival je slobodan. Cijena početnog paketa konzumacije iznosi sedam eura, a uključuje čašu za degustaciju i šest eura vrijednosti degustacija (dvije konzumacije u vrijednosti od tri eura ili jednu konzumaciju koktela u vrijednosti od šest eura). Za dodatne konzumacije, posjetitelji će moći kupiti bonove

Teranino Festival, manifestacija koja okuplja ljubitelje dobre hrane, vina i glazbe, vraća se u Bale od 8. do 10. ožujka.

Ovogodišnji festival održat će se u Sportskoj dvorani te će predstaviti čak 18 proizvođača teranina, pružajući posjetiteljima priliku da uživaju u vrhunskim okusima ovog autohtonog istarskog pića kao i drugih proizvoda prisutnih izlagača.

Sudjelovanje na festivalu potvrdile su destilerije Rossi, Aura, Krulčić, Dobrilović, OPG Frane, Sempervivum, Štifanić, Martesì, Sosich wines, AB vina, Brandystra, Damijanić, OPG Vivoda, Istarska kapljica, Dellbiecco, OPG Zalar, Darna i Amoroso. Gost i sponzor na festivalu je DES4EU (proizvođač kotlova za destilaciju) koji će proizvođaču najboljeg teranina po odabiru publike dodijeliti jedan lambik.

Festival će biti otvoren 8. ožujka u 15 sati, a tijekom trodnevnog događaja posjetitelji će imati priliku kušati raznolike teranine, sudjelovati u degustacijama i uživati u kulturno-glazbenom programu. Glavna atrakcija bit će proglašenje najboljeg teranina 2. Teranino Festivala, koje će se održati u sklopu otvorenja festivala.

Ocjenjivanje teranina već je provedeno 20. veljače u prostorijama riječkog veleučilišta u Poreču, a ocjenjivačka komisija sastavljena od stručnjaka iz područja vinarstva i destilacije, dala je svoje ocjene, uzimajući u obzir različite aspekte poput boje, arome, konzistencije i okusa. Članovi ocjenjivačke komisije bili su: Kristijan Damijanić (Veleučilište u Rijeci, poljoprivredni odjel u Poreču) kao predsjednik, Igor Lukić (Institut za poljoprivredu i turizam u Poreču), Sandi Paris (sommelier iz Hrvatskog sommelierskog kluba), Petar Šegon (Veleučilište u Rijeci, poljoprovredni odijel u Poreču), Danijela Katarinčić (enologinja iz vinarije Kozlović), Alfredo Cossetto (enolog i vlasnik vinarije Cossetto) te vježbenici Marko Zgrablić (enolog i vlasnik In Sylvis vinarije) i Melita Zec Vojinović (Veleučilište u Rijeci, Održivi agroturitam). Komisija je dodijelila ukupno 5 zlatnih medalja, 10 srebrnih medalja i 5 brončanih medalja.

Ulaz na festival je slobodan. Cijena početnog paketa konzumacije iznosi sedam eura, a uključuje čašu za degustaciju i šest eura vrijednosti degustacija (dvije konzumacije u vrijednosti od tri eura ili jednu konzumaciju koktela u vrijednosti od šest eura). Za dodatne konzumacije, posjetitelji će moći kupiti bonove. Uz to, pred sportskom dvoranom biti će postavljene ugostiteljske kućice: K1 by Burin restaurant s ponudom 3 vrste hamburgera s umakom od teranina i Sweet corner by Borghetto s 4 vrsta kolača na bazi teranina, pružajući dodatne gastronomske užitke posjetiteljima.

Novost na ovogodišnjem festivalu su likovne radionice Teranino&Paint, namijenjene uživanju i meditaciji kroz slikanje motiva Maštalice iz Bala, uz posluženi teranino. Radionice će se održati u subotu, 9. ožujka, te u nedjelju, 10. ožujka. Polaznici će dobiti sav potreban materijal za slikanje i stručno vodstvo slikarice Amande Madene (Sip&Paint). Kotizacija za sudjelovanje iznosi 25 eura, a prijave su moguće putem e-pošte: amandatica@yahoo.com

Nakon degustacijskog dijela, u petak 8. ožujka, s početkom u 21 sat, posjetitelji će moći uživati u koncertu grupe Urbana&4, dok će u subotu, 9. ožujka, nastupiti grupa Psihomodo pop. Ulaznice za koncerte dostupne su po cijeni od 10 eura, a mogu se kupiti online putem platforme eventim.hr ili fizički u objektima: Galerija Ulika/TZ Bale, Galerija Cvajner u Puli i Fast food „To je to“ u Žminju.

Na dan koncerta biti će prodaja ulaznica ispred ulaza u šator (na prodajnom pultu) pored Sportske dvorane u Balama, gdje će se održati koncerti.

Teranino Festival organizira Turistička zajednica općine Bale uz partnerstvo sa Udrugom proizvođača istarske rakije i proizvoda na bazi istarske rakije „Lambik“.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.