Život

besplatne radionice u u pazini i puli

BOOK CLUB Knjiga na tanjuru - nutricionistica Vedrana Fontana Mikulić predstavlja "Neukroćenu"

Autorica knjige je u prošlosti imala bulimiju, i iako u ovoj knjizi ne govori o oporavku od poremećaja hranjenja, nudi uvid u kompleksnu sliku sebe kao osobe koja se skrivala, između ostalog, i iza poremećaja hranjenja


 
1 min
Borka Petrović
Ilustracija/Pixabay

Autorica knjige je u prošlosti imala bulimiju, i iako u ovoj knjizi ne govori o oporavku od poremećaja hranjenja, nudi uvid u kompleksnu sliku sebe kao osobe koja se skrivala, između ostalog, i iza poremećaja hranjenja

U četvrtak, 1. prosinca u 18 sati u Sveučilišnoj knjižnici u Puli te 5. prosinca u 18 sati u Gradskoj knjižnici u Pazinu Udruga "Snaga u meni" organizira 3. besplatnu radionicu Book cluba Knjiga na tanjuru.

Radionicu "Neukroćena" vodit će nutricionistkinja certificirana i za intuitivno hranjenje Vedrana Fontana Mikulić.

Na radionicama voditeljica će obrađivati teme iz knjige Glennon Doyle: “Neukroćena”. Autorica knjige na autentičan način progovara o svojoj realnosti obiteljskog života i svim promjenama koje je odlučila napraviti da živi život ispunjen u skladu sa svojim željama i potrebama. Govori o rizicima koje je odlučila napraviti ne bi li ponovno pronašla sebe. Sebe doživljava kao odgovornu majku koja želi svoju djecu naučiti živjeti punim plućima i biti osoba koja zaista jest.

Knjiga je namijenjena svim osobama zainteresiranima za ove teme. Autorica je imala bulimiju u prošlosti i iako u ovoj knjizi ne govori o oporavku od poremećaja hranjenja nudi uvid u kompleksnu sliku sebe kao osobe koja se skrivala, između ostalog, i iza poremećaja hranjenja.

Projekt "Book club Knjiga na tanjuru" provodi se od listopada 2022. do ožujka 2023. putem Udruge Snaga u meni, udruge za poremećaje hranjenja u Istarskoj županiji. Projekt je sufinanciran od strane Istarske županije.

Sve radionice su besplatne i potrebna je ranija prijava s obzirom da iz udruge, po zaprimljenoj prijavi, šalju materijale koje je potrebno pročitati prije same radionice. Naime, svaka radionica nosi naslov jedne knjige te će se obrađivati teme iz odabranih knjiga. Cilj ovog projekta je otvoriti teme odnosa prema hrani, vlastitom tijelu te širenje svijesti o poremećajima hranjenja i destigmatizacija istih.


Nastavite čitati

Istra
 

ZA TROFEJNE ROGOVE JELENA AKSISA LOVCI NA BRIJUNIMA PLAĆAJU I DO 10 TISUĆA KUNA Novi šef Brijuna Eduard Kolić odbacuje optužbe o ilegalnim lovačkim seansama: 'Zapošljavanje moje kćeri i zeta na Brijunima nema veze sa mnom!'

Bavio sam se zebrama, Lankom, tovarima, ovcama i 'drugim životinjama', ali nisam ubijao. Lovci uplate spavanje u vili koja košta 500 ili 600 eura po jednoj noći. Idu na čeku, uglavnom se fotografiraju i idu dalje. Znaju stajati i do tri dana, a da ništa ne upucaju. Ja nikad nisam ubio niti jednu životinju, iako imam lovačku iskaznicu. Sada sam u poziciji da neke stvari mogu promijeniti osobito što se tog lovnog turizma tiče koji Brijunima donosi prihod od možda 50 tisuća kuna godišnje što je zanemariv iznos.

Istra
 

IDS predstavio anketu za stambeno zbrinjavanje i prijedloge za proračun Poreča

U prijedlog je uvršten nastavak uređenja starogradskih ulica, poput Trga Marafor, a u planu je i obnova Cimare, odnosno Trga Joakima Rakovca. U starom gradu, stavit planira se staviti u funkciju palaču Becich uz zadržavanje vlasništva * Predložili smo i dogradnju Doma za starije osobe, kao i nastavak izgradnje objekata nogometnog kampusa u zoni Košambra", rekao je Roland Kosinožić

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.