Život

JOŠ UVIJEK NA POLUOTOKU

Cirkus Candy ostaje u Istri - nakon Pule, šator se zašarenio na novom mjestu

Na novoj će se 'adresi' zadržati znatno kraće nego na jugu Istre, a predstave će se održavati samo petkom i subotom. Prva je na rasporedu 16. rujna


 
1 min
Maja Jokanović ⒸFOTO: Manuel Angelini
Novi 'dom' cirkusa Candy

Na novoj će se 'adresi' zadržati znatno kraće nego na jugu Istre, a predstave će se održavati samo petkom i subotom. Prva je na rasporedu 16. rujna

Nakon nešto više od mjesec dana gostovanja u Puli, gdje je, zbog velikog zanimanja publike, boravak produljio za čak četrnaest dana, međunarodni cirkus Candy prošlog je tjedna napustio jug Istre. No, kako saznajemo, nije otišao daleko.

Dok je na livadi uz pulsku Ulicu prekomorskih brigada u Puli ostao tek „okrugli trag na mjestu šatora", cirkuske se kulise već ponovno podižu u jednom drugom istarskom gradu. Točnije, u Buzetu!

Crveno-bijeli šator i nadstrešnice za deve novo su mjesto pronašle podno grebena Raspadalice, u Sjevernoj ulici, u blizini gradskog stadiona. Cirkus će se na sjeveru Istre zadržati znatno kraće no u Puli, tek do 24. rujna, a predstave će se održavati samo petkom i subotom. Prva je na rasporedu 16. rujna.

Gostovanje praćeno nezadovoljstvom

Podsjetimo, dolazak cirkusa Candy, koji već pet mjeseci gostuje po hrvatskim gradovima, nije kod svih građana naišao na dobrodošlicu. Udruga 'Prijatelji životinja', ovo je putujuću trupu prijavila Državnom inspektoratu još u travnju, kada je cirkus stigao u Međimurje, pozivajući se na Zakon o zaštiti životinja koji zabranjuje njihovo držanje i korištenje u cirkuskim predstavama. Dio građana Pule također je u kolovozu pozvao na bojkot predstava, no one su se, unatoč tome, neometano održale, a predstavnici vlasnika cirkusa Candy, potvrdili kako posjeduju sve neophodne dozvole za rad.


Nastavite čitati

Istra
 

Općina Medulin na Mukalbi dobiva Centar za starije osobe

Premjer Andrej Plenković uručio načelniku Ivanu Kircu Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju Centra za starije osobe u Medulinu * Investicija iznosi 8.133.261,56 €, a uključuje troškove izgradnje, opremanja, nabavku potrebnih vozila, stručne nadzore te promidžbu i vidljivost * Centar za starije osobe Općine Medulin imat će smještaj za 91 korisnika te 201 korisnika izvaninstitucionalnih usluga

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.