Život

JOŠ UVIJEK NA POLUOTOKU

Cirkus Candy ostaje u Istri - nakon Pule, šator se zašarenio na novom mjestu

Na novoj će se 'adresi' zadržati znatno kraće nego na jugu Istre, a predstave će se održavati samo petkom i subotom. Prva je na rasporedu 16. rujna


 
2 min
Maja Jokanović ⒸFOTO: Manuel Angelini
Novi 'dom' cirkusa Candy

Na novoj će se 'adresi' zadržati znatno kraće nego na jugu Istre, a predstave će se održavati samo petkom i subotom. Prva je na rasporedu 16. rujna

Nakon nešto više od mjesec dana gostovanja u Puli, gdje je, zbog velikog zanimanja publike, boravak produljio za čak četrnaest dana, međunarodni cirkus Candy prošlog je tjedna napustio jug Istre. No, kako saznajemo, nije otišao daleko.

Dok je na livadi uz pulsku Ulicu prekomorskih brigada u Puli ostao tek „okrugli trag na mjestu šatora", cirkuske se kulise već ponovno podižu u jednom drugom istarskom gradu. Točnije, u Buzetu!

Crveno-bijeli šator i nadstrešnice za deve novo su mjesto pronašle podno grebena Raspadalice, u Sjevernoj ulici, u blizini gradskog stadiona. Cirkus će se na sjeveru Istre zadržati znatno kraće no u Puli, tek do 24. rujna, a predstave će se održavati samo petkom i subotom. Prva je na rasporedu 16. rujna.

Gostovanje praćeno nezadovoljstvom

Podsjetimo, dolazak cirkusa Candy, koji već pet mjeseci gostuje po hrvatskim gradovima, nije kod svih građana naišao na dobrodošlicu. Udruga 'Prijatelji životinja', ovo je putujuću trupu prijavila Državnom inspektoratu još u travnju, kada je cirkus stigao u Međimurje, pozivajući se na Zakon o zaštiti životinja koji zabranjuje njihovo držanje i korištenje u cirkuskim predstavama. Dio građana Pule također je u kolovozu pozvao na bojkot predstava, no one su se, unatoč tome, neometano održale, a predstavnici vlasnika cirkusa Candy, potvrdili kako posjeduju sve neophodne dozvole za rad.


Nastavite čitati

Istra
 

Istarski ribari i dalje na kruhu sa sedam kora

Prošlo je gotovo godinu dana od otvaranja nove županijske ustanove pod nazivom Centar za razvoj ribarstva i akvakulture koja bi trebala biti logistička potpora ribarima te "komunikacijski kanal" između institucija i ribara. No, zapelo je * Imamo priču stanara iz Mohorovičićeve ulice u Puli koji se "guše" u parkiranim automobilima * Objavljujemo detalje revidiranog pulskog Programa građenja komunalne infrastrukture 

Istra
 

ISPRIKA NASTAVNIKU SKERTU I ČITATELJIMA Maturanti su mu oblijepili auto želeći ga simpatično iznenaditi

Nastavnik i razrednik kuhara maturanata Matej Skert: "Ispalo je simpatično. Dva moja učenika rekla su da idu po svoj završni rad iz kuharstva do printaone. To je bila krinka meni za iznenađenje. Nakon 15-ak minuta izašao sam van, pogledam, auto sav oblijepljen. Nasmijali smo se, našalili i fotografirali. Oblijepljen automobil bio je dva-tri sata atrakcija za  sve prolaznike"

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.