Rozana veli da je isprobala sigurno 20-ak različitih recepata za pincu, a onda je pronašla jedan koji joj se svidio, ponešto ga izmijenila, dodala svoje arome, tajne sastojke i došla do pobjedničke formule. Tajna je, odaje, u omjerima sastojaka, u teksturi tijesta, obilatom korištenju aroma. Ipak, priznaje, neke će tajne sačuvati samo za sebe
Rozana veli da je isprobala sigurno 20-ak različitih recepata za pincu, a onda je pronašla jedan koji joj se svidio, ponešto ga izmijenila, dodala svoje arome, tajne sastojke i došla do pobjedničke formule. Tajna je, odaje, u omjerima sastojaka, u teksturi tijesta, obilatom korištenju aroma. Ipak, priznaje, neke će tajne sačuvati samo za sebe
Puležanka Rozana Maretić osvojila je nagradu za najbolju pincu na natjecanju u Žminju. Upravo je njena pinca proglašena najštebelejom pincom na fešti "Istrijanske pinci pod čerepnjom na ugnjišću".
Za čitatelje portala Istra.24 donosi isproban recept, korak po korak, kako bi i vi ovog Uskrsa na stolu imali najbolju domaću pincu.
Rozana nam je svoj recept ispričala u pauzi između dizanja tijesta.
Ovo joj je druga tura pinci. Otkako su čuli da je pobijedila na natjecanju u Žminju svi bi da im ispeče jednu za blagdanski stol.
- Evo, još ove i onda sutra pripremam svoju pincu s kojom ću se, ovoga puta, natjecati u Balama. Tamo će ići moja posebna varijanta s komadićima čokolada i naranče, priča nam Rozana. Dodaje da je završila tečaj za slastičarstvo jer ju je pečenje kolača oduvijek zanimalo.
Tajna njezinih kolača je, odaje nam, u domaćim jajima, domaćim orasima, a jedno vrijeme koristila je i svoje, domaće brašno.
- Slastičarstvom se bavim već 30 godina, to me opušta, jednostavno volim pripremati slastice, znam čak 180 vrsti različitih kolača, veli nam Rozana koja ima želju jednog dana u Puli otvoriti i svoju slastičarnicu.
U razgovoru oko pinci veli da je isprobala sigurno 20-ak različitih recepata, a onda je pronašla jedan koji joj se svidio, ponešto ga izmijenila, dodala svoje arome, tajne sastojke i došla do pobjedničke formule. Tajna je, odaje, u omjerima sastojaka, u teksturi tijesta, obilatom korištenju aroma. Ipak, priznaje, neke će tajne sačuvati samo za sebe.
Evo i nagrađivanog recepta:
SASTOJCI:
PRIPREMA:
Prije svega bitno je da su svi sastojci sobne temperature ali i optimalna temperatura u kuhinji, bez velikih promjena, propuha.
U početku valja oduzeti 100 grama brašna (za kasnije dodavanje s maslacem i masti)
Ispečena pinca
|
Otvorene su prijave za sudjelovanje na besplatnim radionicama tiska za djecu I mlade koje će se održati od 3. do 5. Srpnja u Društvenom centru Rojc
Glazbena grupa Anelidi osnovana je 15. svibnja 1965. godine, a inicijativu za osnivanje benda pokrenuli su Claudio Vlacci i Branko Milošević. Zajednica Talijana Galižana ustupila im je tada svoje prostorije, pa je Galižana postala službeno mjesto osnutka benda. Prvi im je vokal bio Mirko Cetinski, koji je kasnije krenuo u solo karijeru
Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.
Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.