Život

na kraju ljeta feštaju domaći

(FOTO) POGLEDAJTE KAKO JE BILO SINOĆ Puna Pula na tradicionalnoj Pulskoj noći

Zabava se organizirala na tri glavne lokacije: Tržnici, Portarati i na Forumu gdje je nastupalo čak sedam izvođača, a posjetitelji nisu zaobišli ni nezaobilaznu gastro ponuda poput one Budimira Žižovića koji je, već tradicionalno, u velikoj pulskoj padeli pripremao pedoče na buzaru


 
1 min
Borka Petrović ⒸFOTO: Manuel Angelini

Zabava se organizirala na tri glavne lokacije: Tržnici, Portarati i na Forumu gdje je nastupalo čak sedam izvođača, a posjetitelji nisu zaobišli ni nezaobilaznu gastro ponuda poput one Budimira Žižovića koji je, već tradicionalno, u velikoj pulskoj padeli pripremao pedoče na buzaru

Po završetku ovogodišnjeg bogatog Pulskog kulturnog ljeta, u sklopu kojeg su se održali brojni  programi na različitim pulskim lokacijama, sinoć se na ulicama najvećeg istarskog grada održala tradicionalna Pulska noć, fešta koju građani prepoznaju i rado joj se odazivaju.

Tako je bilo i ove godine - pulske ulice bile su krcate.

Zabava se organizirala na tri glavne lokacije: Tržnici, Portarati i na Forumu gdje je nastupalo sedam izvođača, a posjetitelji nisu zaobišli ni nezaobilaznu gastro ponuda poput one Budimira Žižovića koji je, već tradicionalno, u velikoj pulskoj padeli pripremao pedoče na buzaru, po prigodnoj cijeni.

Prigodne zabave nije nedostajalo ni za najmlađe. No njima je ionako sve bilo zabavno.

Zbor Zaro, Top of the Pops i Le Monde band nastupili su na Forumu.

Publiku na Portarati zabavljao je Šajeta i grupa Funbox, a na Tržnici glazbeni sastavi Side effects i Pula Jazz Quartet.

Ove je godine za sve Puljane Pulapromet omogućio besplatan javni prijevoz na svim gradskim linijama 'na i sa fešte'.

Doduše, na onima na kojima autobusi voze nakon 20 sati.


Nastavite čitati

Pula
 

Možemo traži da Plan razvoja kulture Grada Pule ide u dva čitanja

"Za grad izniman značaj Plana razvoja kulture potvrđen je i velikim interesom javnosti čemu u prilog govore i brojne primjedbi i komentari prikupljeni na javnom savjetovanju provedenom od 12. srpnja do 26. kolovoza 2023. godine. Osim toga, zbog interesa javnosti produljeno je i trajanje javnog savjetovanja za 15 dana. Nadležno tijelo usvojilo je 20 od 96 prispjelih primjedbi te se stoga originalni dokument u velikoj mjeri mijenja. Uz i dalje nedovoljnu kvalitetu plana, to predstavlja dodatni argument za dva čitanja"

Pula
 

Vijećnici komentirali raspašoj u Gradu Puli: "Ovakva politička nestabilnost se ne pamti u povijesti grada"

Počelo je s Lenom Radunić lani u srpnju, a kulminiralo jučer s Anjom Ademi. Otkad je nezavisni Filip Zoričić došao na čelo Grada Pule sveukupno je smijenjeno (rotiralo se, dalo ostavke) devet pročelnika/ca. Nakon informacije o ostavci desne ruke gradonačelnika, Istra24 je razgovarala s pulskim vijećnicima i vijećnicama, među kojima je i vijećnik Nezavisne liste Filipa Zoričića

Pula
 

Festival srpske kulture u Istri održat će se pod nazivom "Milunka Savić heroina Velikog rata"

"Društveni je trenutak takav da se sve više pažnje posvećuje ženama i njihovim pravima, a Milunka je jedan egzemplar. Naime, predstavljala se kao muško da bi otišla na front umjesto brata, podvezala  je zavoj preko grudi i prošla kalvarije rata i bila ranjavana. Ima, naime, više odlikovanja od Ivane Orleanske",  najavio je temu ovogodišnjeg festivala direktor Srpskog kulturnog centra u Istri Milan Rašula

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.