Život

NAORUŽALI SE BOJAMA I VODENIM BALONIMA

(FOTO) VELIKO SLAVLJE U ROJCU Pulski maturanti proslavili završetak srednje škole tradicionalnom Norijadom

Veselim maturantima nije bilo do priče o planovima za budućnost. Ipak, danas je njihov dan kada se slavi, dan kada je sve veselo, ludo i fenomenalno. Bit će više nego dovoljno vremena za ozbiljne priče: od danas su kročili u svijet odraslih


 
3 min
Dean Mladenović ⒸFOTO: Manuel Angelini

Veselim maturantima nije bilo do priče o planovima za budućnost. Ipak, danas je njihov dan kada se slavi, dan kada je sve veselo, ludo i fenomenalno. Bit će više nego dovoljno vremena za ozbiljne priče: od danas su kročili u svijet odraslih

Norijada je zasigurno dan kada je legalizirano mladenačko "ludilo" i veselje. Već od ranih jutarnjih sati krenula je prvo po ulicama Pule, a s ciljem dolaska na centralno mjesto okupljanja, parking ispred DC Rojc.

Okupilo se je nekoliko stotina mladih sa završenom srednjom školom, koji su na bučan i atraktivan način, dobrano opremljeni s rekvizitima: raznih boja, sprejeva, kozmetičkih proizvoda, pištolja i pušaka na vodu, ali i na pivo odlučili proslaviti svoj ulazak u svijet odraslih.

Nije im bilo previše do priče o planovima za budućnost, jer danas je dan kada se slavi, dan kada je sve veselo, ludo i fenomenalno, kako je svatko od njih opisao okruženje Norijade. Ljubav i prijateljstva bila su vidljiva na svakom koraku, od nježnih poljubaca, do snažnih zagrljaja i želje da se fotografiraju i obilježe za njih ovaj predivan i poseban dan.

"Mrska" škola je iza nekih od njih, ali većina naših sugovornika najavila je daljnje školovanje, spominjali su se fakulteti medicine, informatike, kineziologije..., a bit će tu i novih majstora: automehaničara, frizerki, stolara, kozmetičarki i još mnogih drugih zanimanja.

Nije lako dobiti izjavu u sveopćem veselju, dok oko vas lebdi brašno, pale se bengalke, lete neizostavna kokošja jaja, voda s kojom se špricaju, pa čak i pivske kapljice koje lete zrakom. Bilo je dosta kolega novinara koji su gunđali sebi u bradu dok su čistili sebe i opremu od tragova žumanjaka, raznih boja i brašna.

Hitne službe su imale jednu intervenciju kod samog ulaza u DC Rojc, čini se da je jednoj djevojci malo pozlilo, ali na kraju se je ustala i nastavila s feštom.

Kako će život teći dalje ovim mladim ljudima, što planiraju, kakve su im želje i ambicije rekli su nam neki od njih.

- Završio sam Gimnaziju Pula u sportskom razredu koji je kao takav bio prvi u Puli. Ideja je bila okupiti razred u kojemu će biti sportaši na okupu, većina ih je iz nogometa, dok sam ja bio jedini koji se je bavi borilačkom vještinom judo. Također je bilo veslača i odbojkašica, svi pucamo na veliko, odnosno na daljnje školovanje. Evo ja konkretno namjeravam ići na strojarstvo, ali sigurno ću se i dalje baviti sportom, kazao nam je Jure Teković.

Lana Škopac je kazala da je završila treći razred strukovne škole za frizerku i da su joj ove tri godine srednjoškolskog obrazovanja bile nezaboravne, od svađa s profesorima, do najboljih prijateljstava u životu. Već si je našla posao i radit će u jednom frizerskom salonu u Labinu.

Lana Škopac

Marin nam je kazao da se osjeća super, presretan je sa svršetkom škole, te namjerava odmah početi raditi. Već ima plan i mjesto za posao automehaničara.

Marin

David Sokolović je izrazio zadovoljstvo s velikim brojem mladih, svojih kolega i prijatelja koji su se okupili na parkingu ispred DC Rojc. Toliko mu se je dopala atmosfera da je izrazio želju kako bi se ovakve stvari trebale češće događati. "Završio sam Gimnaziju, a život i vjetar će me dalje odnijeti prema informatici, rekao nam je vidno sretan David Sokolović.


Nastavite čitati

Istra
 

ISPRIKA NASTAVNIKU SKERTU I ČITATELJIMA Maturanti su mu oblijepili auto želeći ga simpatično iznenaditi

Nastavnik i razrednik kuhara maturanata Matej Skert: "Ispalo je simpatično. Dva moja učenika rekla su da idu po svoj završni rad iz kuharstva do printaone. To je bila krinka meni za iznenađenje. Nakon 15-ak minuta izašao sam van, pogledam, auto sav oblijepljen. Nasmijali smo se, našalili i fotografirali. Oblijepljen automobil bio je dva-tri sata atrakcija za  sve prolaznike"

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.