Život

Gost je uvijek u pravu

Francuski restorani od 1. ožujka moraju dokazati porijeklo jela od mesa

Gosti francuskih restorana i zalogajnica uskoro će imati pravo znati odakle je meso koje im konobari serviraju na tanjuru


 
1 min
HINA

Gosti francuskih restorana i zalogajnica uskoro će imati pravo znati odakle je meso koje im konobari serviraju na tanjuru

Gosti francuskih restorana i zalogajnica uskoro će imati pravo znati odakle je meso koje im konobari serviraju na tanjuru.

Od 1. ožujka restorani koji poslužuju jela od piletine, svinjetine i janjetine moraju pokazati gdje je stoka uzgojena i zaklana, objavilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Osim toga, morat će naznačiti je li meso svježe ili je bilo zamrznuto, odnosno ležalo u hladnjaku.

Ti su podaci obvezni za govedinu od 2002.

U slučaju piletine, svinjetine i janjetine to je bio slučaj samo za meso koje se prodaje u supermarketima i mesnicama.

Nova uredba dolazi kao odgovor na povećan interes potrošača za podrijetlo hrane.No, usmjerena je i na stvaranje pritiska za povećanje potrošnje domaćeg mesa u mjestima kao što su školski restorani.

Trenutno, polovica mesa koje se poslužuje u francuskim školskim blagovaonicama dolazi iz inozemstva, priopćilo je ministarstvo.


Ilustracija Pixabay

Nastavite čitati

Svijet
 

Australian Open: Poraz Ćorića

Čorić (ATP-87.) je bio ravnopravan do završnice prvog seta, vodio 5-4, ali nakon toga je osvojio tek tri gema Garinu, koji je nekad bio 17. igrač svijeta.Ćorić je imao samo 51 posto ubačaja prvog servisa, šest puta je gubio svoj servis, imao je samo 9 winnera i čak 34 neprisiljene pogreške

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.