Život

U proračunu je osigurano 1,2 milijuna kuna

Grad Pula dodjeljuje 254 stipendije

Svaka potpora studentima iznosi 600 kuna mjesečno a ove godine po prvi puta je uveden elektronički sustav prijavljivanja


 
2 min
Istra24 ⒸFOTO: Manuel Angelini

Svaka potpora studentima iznosi 600 kuna mjesečno a ove godine po prvi puta je uveden elektronički sustav prijavljivanja

Danas je gradonačelnik Pule Filip Zoričić donio je odluku o dodjeli studentskih stipendija u akademskoj 2022./2023., prema kojoj će i ove godine stipendiju dobiti svi koji su zadovoljili uvjete. Grad Pula dodijelit će 254 stipendije u iznosu od 600 kuna, odnosno 79,63 eura, za što je u proračunu osigurano 1,2 milijuna kuna.

Grad Pula 7. studenoga 2022. godine raspisao je natječaj za dodjelu studentskih stipendija za akademsku 2022./2023, a ove godine po prvi puta uveden je elektronički sustav prijavljivanja (e-prijavnice).

Pravo na podnošenje zahtjeva imali su studenti koji prvi put upisuju akademsku godinu te su u prethodnom školovanju ostvarili prosjek ocjena najmanje 4,5 za svaku godinu obrazovanja u srednjoj školi i najmanje 4,0 za svaku godinu obrazovanja u srednjoj školi ako su upisani na studij za zvanje koje je određeno kao deficitarno, studenti druge i treće godine s prosjekom od najmanje 4,0 na prethodnoj akademskoj godini i najmanje 3,5 na prethodnoj akademskoj godini studija za zvanje koje je Natječajem bilo određeno kao deficitarno, te studenti na diplomskom studiju s prosjekom od najmanje 4,0 na prethodnoj godini studija, odnosno zadnjoj godini preddiplomskog studija i najmanje 3,5 na prethodnoj godini za zvanje koje je određeno kao deficitarno.

Upravni odjel za društvene djelatnosti i mlade Grada Pule proveo je bodovanje i rangiranje podnositelja zahtjeva za dodjelu stipendija Grada Pula redovnim studentima u akademskoj godini 2022./2023., sukladno Kriterijima za izbor korisnika stipendija Grada Pula koji su sastavni dio Pravilnika za dodjelu stipendija Grada Pule, a gradonačelnik je donio odluku o dodjeli stipendija kojom je određen broj i visina stipendije.

Prošle akademske godine 241 student ispunjavao je uvjete za stipendiju u mjesečnom iznosu od 600,00 kuna.

Odluka o dodjeli stipendija nalazi se na ovoj poveznici-


Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.