Život

pruža potporu i usluge svojim članovima

Hrvatski savez slijepih obilježava 78. godišnjicu postojanja i radi na stvaranju inkluzivnog društva

Najaveljno je tradicionalno okupljanje predsjednika i djelatnika, odnosno upravljačkih i operativnih tijela svih 26 temeljnih udruga članica na edukaciji u sklopu skupne radionice koja će se održati od 17. do 19. lipnja u Edukacijsko-rehabilitacijskom kampu „Premantura“


 
2 min
HINA
Screeshot

Najaveljno je tradicionalno okupljanje predsjednika i djelatnika, odnosno upravljačkih i operativnih tijela svih 26 temeljnih udruga članica na edukaciji u sklopu skupne radionice koja će se održati od 17. do 19. lipnja u Edukacijsko-rehabilitacijskom kampu „Premantura“

Hrvatski savez slijepih obilježava 78. godišnjicu postojanja i djelovanja, a kao nacionalna krovna organizacija, djeluje od 1946. godine i okuplja 26 lokalnih, županijskih, odnosno gradskih udruga slijepih, svojih temeljnih udruga članica.

U povodu 78. godišnjice postojanja Hrvatski savez slijepih najavio je tradicionalno okupljanje predsjednika i djelatnika, odnosno upravljačkih i operativnih tijela svih 26 temeljnih udruga članica na edukaciji u sklopu skupne radionice koja će se održati od 17. do 19. lipnja u Edukacijsko-rehabilitacijskom kampu „Premantura“. 

Radionice obuhvaćaju teme upravljanja projektnim ciklusom i kvalitetnije pružanje usluga svojim članovima, a provode se u okviru sustavne potpore Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva kojom Hrvatski savez slijepih osigurava prijenos specifičnih znanja i iskustava svojim temeljnim udrugama članicama u području standardizacije usluga i vrednovanja kvalitete.

I ove godine Hrvatski savez slijepih dodjeljuje nagradu „16. lipanj“ kao najviše priznanje koje se dodjeljuje osobama za izniman doprinos ostvaren u zaštiti, rehabilitaciji i unapređenju društvenog položaja slijepih osoba.

Ovogodišnji dobitnici su predsjednik Vojin Perić i izvršna direktorica Andreja Veljača, koji su, kao osobe ovlaštene za zastupanje Saveza, svojim angažmanom i predanošću pridonijeli ostvarenju dvadesetogodišnjeg sna - ostvarenju inkluzivnog dodatka za osobe s oštećenjem vida, ali i sustavnoj usluzi osobne asistencije koju pruža videći pratitelj i sustavnom financiranju udruga osoba s invaliditetom.

Realizaciji vizije Saveza doprinosi i dugogodišnja suradnja s ustanovama kao i pojedincima koji kroz svoj rad i zalaganje iskazuju visoku razinu socijalne osviještenosti za problematiku osoba s oštećenjem vida.

Kroz gotovo osam desetljeća rada Savez je postao respektabilna organizacija u zaštiti prava i promicanju kvalitete života slijepih i slabovidnih osoba u Hrvatskoj, a kao članica Europske unije slijepih (EBU) i Svjetske unije slijepih (WBU) djeluje na europskoj i svjetskoj razini.

Tijekom svih ovih godina, Hrvatski savez slijepih neumorno radi na stvaranju inkluzivnog društva, pružajući potporu i usluge svojim članovima kroz brojne projekte i aktivnosti. 

Vizija Saveza ostaje jednaka od prvog dana – društvo u kojem slijep neće značiti „manje vrijedan“ već samo „različit“.


Nastavite čitati

HND: Tražimo oštru reakciju države na pokušaj ubojstva novinarke Melite Vrsaljko

Na vrata kuće kolegice Vrsaljko u Nadinu kod Benkovca banula je Iva Perić, kći Ivana Vrsaljka, čovjeka koji je našu kolegicu fizički napao dan ranije, te ju počela vući za kosu i gušiti ne bi li ju natjerala da obriše snimke na kojima se vidi kako njezin otac fizički nasrće na novinarku jer je sa snimateljem prolazila pokraj njegova terena na kojem se počeo gomilati otpad * HND smatra kako ovaj slučaj drastično upozorava na uvjete u kojima rade novinari i novinarke te svi medijski radnici, koji su svakodnevno izloženi brojnim verbalnim, pa i fizičkim napadima, posebno u malim sredinama gdje do izražaja dolazi sprega institucija i lokalnih moćnika

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.