pulapromet - dugi
Život

OMILJENO OKUPLJALIŠTE PULEŽANA

I Bunarina podignula cijene hrane i pića. Stojković: "Počeli smo dijeliti kartice za popust"

Cijena velikog macchiata i cappuccina skočila je s 1,90 na 2,40 eura


 
2 min
Chiara Bilić

Cijena velikog macchiata i cappuccina skočila je s 1,90 na 2,40 eura

Omiljeno okupljalište Puležana, kafić Bunarina, otvorilo je u svibnju ponovno svoja vrata s prošlogodišnjim cijenama pića i hrane, ali sredina lipnja donijela je ipak novi, skuplji cjenik.

Tako je ranije u popularnom ugostiteljskom objektu - poznatom po nižim cijenama - kava iznosila 1,20 eura, a sada je cijena 1,50 eura. Veliki su macchiato i cappuccino koštali 1,90, dok su sada  2,40 eura.

Porcija prženih srdela skočila je s 10 na 12 eura, prženi krumpirići s tri na 4,20 eura, ćevapčići s 11 na 12,80 eura. Skuplje je i pivo. Malo točeno je ranije koštalo 2,20 eura, dok je sada 2,80, srednje točeno od (0,3l) je bilo 2,60, sada je 3,30 eura, dok je pola litre točenog piva s 3,20 eura došlo na 4 eura.

Palačinkama je, recimo, cijena ostala ista (pet eura), a dagnje na buzaru su sada dva i pol eura skuplje i iznose 17 i pol eura.

Direktor J.K.U. Pula, tvrtke u vlasništvu Jedriličarskog kluba Uljanik koja je dobila Bunarinu u koncesiju, Matia Stojković, pojašnjava da su cijene povisili za 15 do 20 posto ne zato što im je to bila želja, nego zato što je u odnosu na prošlu sezonu roba u nabavi poskupila za 15 do 30 posto, a sat rada personala za 1 do 2 eura.

„Kada se pogleda okruženje, odnosno ugostiteljski objekti u blizini Bunarina je i dalje najjeftinija“, kaže.

Najavio je i kartice za ostvarivanje popusta.

„Zbog povećanja cijena već smo počeli dijeliti kartice za popust članovima kluba i stalnim gostima restorana. Na taj način smo pokušali ublažiti povećanje cijene“, pojasnio je Stojković.

Bunarina, uvjerava Stojković, nema namjeru ni sada, ni u budućnosti uvoditi astronomske cijene.

„Dokle god mi budemo imali koncesiju, želimo da se ljudi na Bunarini apsolutno ugodno osjećaju što se tiče i ambijenta i što se tiče cijena. Jedini cilj je da se zarada iz restorana pretoči u klub. Od javnih sredstava klub ne može financirati niti hladni pogon: registrirati gumenjake, napraviti servise motora na gumenjacima, registrirati prikolice za jedrilice, registrirati kombije isplatiti plaće dvojici trenera i tajniku“, zaključuje Stojković.


Nastavite čitati

Pula
 

PENSÈ DE CONOSSER POLA? Prima de risponder guardè el fantastico Calendario del 2026 del Circolo de Pola!

Le foto le provien dala colezion del dotor Vidoslav Paić, bravo neuropsichiatra a l’Ospedal de Pola e amante dela storia dela medicina e dele memorie asburgiche: dele 15 fotografie publicade, per quel che me riguarda, ben nove no le gavevo mai viste prima. In sto calendario, de autentiche geme fotografiche de Pola soto l'Austria ghe ne xe un bel ciapo, provè butar l'ocio e farlo contento

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.