Život

u Specijalnoj bolnici „Martin Horvat“

Istarske općine će sufinancirati rovinjski Odjel za dječju rehabilitaciju

Do sada su obitelji s malom djecom na brojne preglede morali putovati u Rijeku ili Zagreb, a uspostavom Odjela navedena bi im se usluga integralno pružala u Istri


 
1 min
Zoran Angeleski
Specijalna bolnica za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“

Do sada su obitelji s malom djecom na brojne preglede morali putovati u Rijeku ili Zagreb, a uspostavom Odjela navedena bi im se usluga integralno pružala u Istri

Nakon što je na prošlotjednoj koordinaciji župana s gradonačelnicima jednoglasno prihvaćena inicijativa o zajedničkom sufinanciranju obnove Odjela za dječju rehabilitaciju Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ u Rovinju, taj je prijedlog iznesen na današnjoj koordinaciji župana s načelnicama u pazinskom Spomen domu.

O projektu je uvodno govorio ravnatelj Bolnice doc. dr. sc. Marinko Rade, koji je naglasio da je zajednički cilj uspostava sustavnog rješenja u pružanju zdravstvene zaštite najmlađim pacijentima s područja Istarske županije.

Naime, do sada su obitelji s malom djecom na brojne preglede morali putovati u Rijeku ili Zagreb, a uspostavom Odjela navedena bi im se usluga integralno pružala u Istri.

Prema njegovim riječima, Tim za ranu intervenciju pri Specijalnoj bolnici, a čiji rad financira Istarska županija, samo je u prošloj godini obavio 1.079 pregleda.

Načelnice i načelnici istarskih općina jednoglasno su prihvatili predstavljenu inicijativu.

Inauguriran najsuvremeniji digitalni mamograf, vrijedan 800 tisuća kuna 

Župan Boris Miletić osvrnuo se u nastavku na unapređenje programa ranog otkrivanja raka dojke, podsjetivši da je koncem prošle godine upravo u Pazinu, u Ispostavi Istarskih domova zdravlja, inauguriran najsuvremeniji digitalni mamograf s tomosintezom, čiju je nabavu s 800 tisuća kuna sufinancirala Istarska županija, osnivač te zdravstvene ustanove.

Ravnatelj Istarskih domova zdravlja dr. Ante Ivančić kazao je da je rana dijagnostika karcinoma dojke ključna za uspješno liječenje i stoga je intencija nabaviti mobilni mamograf, također, najsuvremenije tehnologije, a koji bi bio smješten u adekvatnom vozilu, čime bi se preventivni pregledi bili dostupni još većem broju žena na području cijele Istre.

Ivančić se osvrnuo i na dosadašnje analogne mamografe koji su se koristili u pojedinim ispostavama diljem Istre, ali su zbog zastarjelosti tehnologije i nekvalitetnih snimaka, stavljeni van funkcije, što je i preporuka na razini države.

Župan Miletić je načelnicima, kao i gradonačelnicima, predložio inicijativu o uvođenju objedinjene javne nabave za robe i usluge s ciljem smanjenja troškova, a za što potrebu imaju i Županija i jedinice lokalne samouprave.


Nastavite čitati

Istra
 

Grad Rovinj-Rovigno uveo aplikaciju za ocjenjivanje zadovoljstva građana

Građani koji žele ocijeniti dobivenu uslugu, morati će skenirati QR kod kojim će otvoriti razgovor putem WhatsApp-a. Za započeti ocjenjivanje, potrebno je poslati bilo koju poruku (primjerice „pozdrav“ ili samo jedno slovo) kojom se otvara cijeli set pitanja te se nude opcije odgovora * Cilj aplikacije jest osvještavanje djelatnika da u osnovi svi oni pružaju uslugu građanima te da se od njih iznad svega očekuje ljubaznost i profesionalnost

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.