Život

Nakon dugog sušnog razdoblja

Istramet: Čeka nas spasonosna kiša, a možda i snijeg!

Snijeg bi se, piše Istramet, mogao spustiti do nizina, a nakon prolaska ciklone, smirivanja vjetra i razvedravanja sve bi završilo jakim mrazom


 
1 min
Istra24 ⒸFOTO: Manuel Angelini

Snijeg bi se, piše Istramet, mogao spustiti do nizina, a nakon prolaska ciklone, smirivanja vjetra i razvedravanja sve bi završilo jakim mrazom

Iznimna suša koja traje već mjesecima, a koja se intenzivirala u ožujku s porastom sunčeve radijacije i evapotranspiracije, mogla bi završiti novim ekstremom. Nažalost, prognostički modeli proteklih dana prizivaju pravi zimski udar početkom travnja, piše Istramet.

Kako navodi Istremet, promjena vremena je već neko vrijeme očekivana, ali tek su jučer uvedene konkretne naznake mogućnosti prodora iznimno hladnog zraka nakon prolaska prvih kišonosnih ciklona.

Nakon što nas natopi spasonosna kiša u posljednjim danima ožujka, prvi dani travnja mogli bi donijeti ozbiljan prodor hladnog zraka uz stvaranje ciklone, koa bi u gorskom području mogla donijeti snijeg, dok bi temperature mogle pasti na -8 °C.

Snijeg bi se, piše Istramet, mogao spustiti do nizina, a nakon prolaska ciklone, smirivanja vjetra i razvedravanja sve bi završilo jakim mrazom.


Nastavite čitati

Plavi Orkestar ovog ljeta u Opatiji i Vrsaru

Sarajevski bend, poznat po antologijskim pjesmama  "Suada", "Bolje biti pijan nego star", "Ako su to samo bile laži", izdalo je 8 albuma, koji su se ukupno prodali u tiražu od preko 5 milijuna primjeraka

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.