Život

DO 17. LIPNJA

Komentirajte prijedloge za osnivanje i rad Povjerenstva za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju Grada Pule

Zelena Istra pokrenula je ovu inicijativu sa željom da Pula bude bolji grad u kojem su svi građani ravnopravni, neovisno o eventualnom invaliditetu


 
2 min
Istra24
Foto: Zelena Istra / freepik.com

Zelena Istra pokrenula je ovu inicijativu sa željom da Pula bude bolji grad u kojem su svi građani ravnopravni, neovisno o eventualnom invaliditetu

Do 17. lipnja svi zainteresirani mogu komentirati prijedloge građana za Grad Pulu vezane za buduće Povjerenstvo za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju Grada Pule.

Moguće je komentirati model Povjerenstva, tekst javnog natječaja za odabir kandidata za članove Povjerenstva, Poslovnik o radu i Etički kodeks Povjerenstva. Prijedlozi su dostupni u otvorenom i pristupačnim formatima - na lako razumljivom jeziku, kao video snimka tumača znakovnog jezika te kao audio snimka.

Savjetovanje o prijedlozima građana za Grad provodi udruga Zelena Istra. Povodi se do 17. lipnja, a Zelena Istra prikuplja komentare svih zainteresiranih dionika na ove prijedloge putem e-maila ured@zelena-istra.hr, telefona 052 506 065 ili putem pošte ili osobnim dolaskom na adresu Zelene Istre, Gajeva 3, 52100 Pula.

Nakon provedenog savjetovanja bit će razmotreni i u prijedloge uvršteni svi dobro argumentirani komentari.

Zelena Istra pokrenula je ovu inicijativu sa željom da Pula bude bolji grad u kojem su svi građani ravnopravni, neovisno o eventualnom invaliditetu.

"Želimo Gradu Puli dostaviti što kvalitetnije prijedloge građana. Iz tog razloga molimo sve zainteresirane da se očituju o našim prijedlozima te da nam kažu gdje ih možemo eventualno poboljšati. Više glava uvijek misli pametnije, a vrlo rado primit ćemo i poruke podrške koje nam mnogo znače" ističe Dunja Mickov iz Zelene Istre koja provodi projekt “Građani za Grad - inkluzivno i sudioničko kreiranje Povjerenstva za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama u razvoju Grada Pule”.

 

Kako bi olakšali sudjelovanje u savjetovanju, tu je i jednostavan obrazac za komentiranje prijedloga. Nakon online savjetovanja, prijedlozi građana za Grad Pulu finalizirat će se na sastancima Radne grupe za kreiranje Povjerenstva koji će se održati u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.