Život

SRIĆNO I KLITU!

Kraj karnevala - Korona Putinjo večeras spaljen na Velom Vrhu

Završeno je karnevalsko razdoblje uoči početka korizme. Na pulskom Velom Vrhu i ove su godine to činili simboličnim spaljivanjem pusta. Ime i prezime glavnog krivca za ono loše što se dogodilo od prošlog karnevala glasi: Korona Putinjo


 
1 min
Martina Pereša ⒸFOTO: Manuel Angelini

Završeno je karnevalsko razdoblje uoči početka korizme. Na pulskom Velom Vrhu i ove su godine to činili simboličnim spaljivanjem pusta. Ime i prezime glavnog krivca za ono loše što se dogodilo od prošlog karnevala glasi: Korona Putinjo

Na pulskom Velom Vrhu, za sam kraj poklada, večeras je spaljen pust imena Korona Putinjo.

Naime, kako nam govori meštar pulskog karnevala, Damir Pletikos Koroman, prvobitna ideja je bila da pust bude Virus koji već godinama „uništava“ svijet i „drži ga u rukama“.

No, s obzirom na novonastale okolnosti ta je uloga ipak pripala nekom drugom.

Simboličnom spaljivanju pusta i povratku gradskih ključeva zamjeniku pulskog gradonačelnika Brunu Cergnulu, na Velom Vrhu je večeras nazočilo više stotina ljudi.

- Događaj je protekao iznad svih naših očekivanja, posebno za ova vremena. Spalili smo Korona Putinja, ustvari još malo gore ostaci... Bija je ogroman, smo ga delali u Valmadama i dopeljali na Veli Vrh s kamionon. Nan je rabila dizalica za dopremiti ga koliko je velik, govori nam Pletikos Koroman, inače predsjednik Udruge za očuvanje domaće beside i maškara Puljštine koja je, zajedno s Karnevalskom grupom Veli Vrh – Valmade, izradila pusta i preuzela ključeve grada još 18. siječnja.

Danas su i simbolično završili svojim „upravljanjem Pulom“ te nam poručili: Srićno i vidimo se klitu! Mi možemo samo dodati kako se nadamo da će svo zlo svijeta nestati s pepelom pusta.


Nastavite čitati

Pula
 

Igor Belas: "Vršnjačko nasilje u velikom porastu, potrebno je preispitati i unaprijediti postojeće edukacije borbi protiv nasilja"

Iako smo vidjeli da se predmetno nasilje počelo i relativizirati razmišljanjima kako je tučnjava uvijek bilo i biti će, moramo se zapitati u kojem smjeru kao društvo idemo ako smo u 2023. godini sposobni relativizirati nasilje umjesto oštro reagirati i proaktivno djelovati preispitivanjem i unapređivanjem postojećih edukacija kako se takve stvari više ne bi počiniteljima motale po glavi, veli Belas

Pula
 

Ferić: I Istarska županija trebala bi podnijeti ustavnu tužbu zbog neopravdanog otimanja bolnice

Govori se da su opće bolnice financijski neodržive. Cijeli je bolnički sustav financijski neodrživ! Jedina godina kada Opća bolnica Pula nije imala višemilijunske gubitke bila je 2014. kada je SDP uveo pilot projekt, 'maknuo' upravljanje iz ruku HZZO-a i plaćao bolnice po izvršenju. Smatram da je to i sada jedini održivi model da se ukinu limiti i da se zdravstvene usluge plaćaju ustanovama po izvršenju, rekla je Sanja Radolović, saborska zastupnica SDP-a

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.