Život

SRIĆNO I KLITU!

Kraj karnevala - Korona Putinjo večeras spaljen na Velom Vrhu

Završeno je karnevalsko razdoblje uoči početka korizme. Na pulskom Velom Vrhu i ove su godine to činili simboličnim spaljivanjem pusta. Ime i prezime glavnog krivca za ono loše što se dogodilo od prošlog karnevala glasi: Korona Putinjo


 
1 min
Martina Pereša ⒸFOTO: Manuel Angelini

Završeno je karnevalsko razdoblje uoči početka korizme. Na pulskom Velom Vrhu i ove su godine to činili simboličnim spaljivanjem pusta. Ime i prezime glavnog krivca za ono loše što se dogodilo od prošlog karnevala glasi: Korona Putinjo

Na pulskom Velom Vrhu, za sam kraj poklada, večeras je spaljen pust imena Korona Putinjo.

Naime, kako nam govori meštar pulskog karnevala, Damir Pletikos Koroman, prvobitna ideja je bila da pust bude Virus koji već godinama „uništava“ svijet i „drži ga u rukama“.

No, s obzirom na novonastale okolnosti ta je uloga ipak pripala nekom drugom.

Simboličnom spaljivanju pusta i povratku gradskih ključeva zamjeniku pulskog gradonačelnika Brunu Cergnulu, na Velom Vrhu je večeras nazočilo više stotina ljudi.

- Događaj je protekao iznad svih naših očekivanja, posebno za ova vremena. Spalili smo Korona Putinja, ustvari još malo gore ostaci... Bija je ogroman, smo ga delali u Valmadama i dopeljali na Veli Vrh s kamionon. Nan je rabila dizalica za dopremiti ga koliko je velik, govori nam Pletikos Koroman, inače predsjednik Udruge za očuvanje domaće beside i maškara Puljštine koja je, zajedno s Karnevalskom grupom Veli Vrh – Valmade, izradila pusta i preuzela ključeve grada još 18. siječnja.

Danas su i simbolično završili svojim „upravljanjem Pulom“ te nam poručili: Srićno i vidimo se klitu! Mi možemo samo dodati kako se nadamo da će svo zlo svijeta nestati s pepelom pusta.


Nastavite čitati

Pula
 

KULTURNI DOGAĐAJ GODINE Najutjecajnija figura suvremenog plesa Meg Stuart dolazi u Pulu!

Meg Stuart osvojila je Zlatnog lava za životno djelo na Biennale di Venezia * Meg Stuart obilježila je svjetsku plesnu scenu. Prije 30 godina osnovala je svoju kompaniju 'Damaged Goods', koja je postala poznata po svojim inovativnim i provokativnim izvedbama * "Stuartina sposobnost da kroz dinamične i emotivne izvedbe prenese složene ljudske emocije i stanja, duboko me je inspirirala", kaže nam Matija Ferlin

Pula
 

Poslovni kvadrati. U zakup se nude tri prostora na Verudi

U Puli su daju tri prostora, sva tri na Verudi, a u ponudi je 50 četvornih metara u prizemlju Negrijeve 37, po početnoj cijeni od 796,34 eura. Ponovno se nudi 80 kvadrata na adresi Kamenjak 3, za koje je početna zakupnina 955,68 eura. Treći prostor nalazi se u Banovčevoj 8, a riječ je o deset kvadrata u prizemlju zgrade za kojih se traži početnih 159,27 eura mjesečno

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.