Život

ovog petka u medulinu

MEDULINSKA LOKVA - Besplatna tematska predavanja o povijesti i mikrosvijetu lokve

Redom će izlagati Andrej Bader, mag. hist., s temom "Povijesni i društveni značaj Medulinske lokve", zatim dr. sc. Neven Iveša, s temom "Važnost očuvanja staništa kopnenih voda u Istri" dok će doc. dr. sc. Petra Burić govoriti o temi "Bioraznolikost Medulinske lokve: pregled preliminarnih istraživanja"


 
1 min
Borka Petrović
FOTO: Kristijan Siladić/Medulinska lokva

Redom će izlagati Andrej Bader, mag. hist., s temom "Povijesni i društveni značaj Medulinske lokve", zatim dr. sc. Neven Iveša, s temom "Važnost očuvanja staništa kopnenih voda u Istri" dok će doc. dr. sc. Petra Burić govoriti o temi "Bioraznolikost Medulinske lokve: pregled preliminarnih istraživanja"

Ovog petka, 25. studenog, s početkom u 18 sati u Multimedijalnom centru Općine Medulin (na placi u Medulinu, Centar 58), održat će se tri tematska predavanja posvećena Medulinskoj lokvi.

Ulaz je slobodan, a predavanja su namijenjena mještanima i široj zainteresiranoj javnosti te se provode kao aktivnost projekta "Svi za lokvu, LOKVA ZA SVE!" kojega provodi udruga Sakramenski u suradnji s partnerima, OŠ dr. Mate Demarina Medulin, JU Kamenjak, Med Eko servis d.o.o., udruge Format i Mutila te u suradnji i uz financijsku podršku Općine Medulin.

Redom će izlagati Andrej Bader, mag. hist., s temom "Povijesni i društveni značaj Medulinske lokve", zatim dr. sc. Neven Iveša, s temom "Važnost očuvanja staništa kopnenih voda u Istri" dok će doc. dr. sc. Petra Burić govoriti o temi "Bioraznolikost Medulinske lokve: pregled preliminarnih istraživanja".

Predviđeno trajanje događaja je do 19.30 sati, no zamišljen je kako bi okupio mještane i sve zaljubljenike u mikrosvijet Medulinske lokve te, ukoliko se netko želi zadržati u razgovoru, dobrodošli su ostati i duže, pozivaju organizatori.

Medulinska lokva kao poseban, specifičan i pomalo začudan mikrosvijet i eko sustav zaslužuje da o njoj svi skupa pričamo, promišljamo, učimo i osvijestimo njen značaj za sve životinjske i biljne vrste čije je stanište ili (pri)stanište, za naše mjesto i za nas mještane, u prošlosti, danas i u budućnosti, navodi se u pozivu na predavanje.


Nastavite čitati

Istra
 

ZA TROFEJNE ROGOVE JELENA AKSISA LOVCI NA BRIJUNIMA PLAĆAJU I DO 10 TISUĆA KUNA Novi šef Brijuna Eduard Kolić odbacuje optužbe o ilegalnim lovačkim seansama: 'Zapošljavanje moje kćeri i zeta na Brijunima nema veze sa mnom!'

Bavio sam se zebrama, Lankom, tovarima, ovcama i 'drugim životinjama', ali nisam ubijao. Lovci uplate spavanje u vili koja košta 500 ili 600 eura po jednoj noći. Idu na čeku, uglavnom se fotografiraju i idu dalje. Znaju stajati i do tri dana, a da ništa ne upucaju. Ja nikad nisam ubio niti jednu životinju, iako imam lovačku iskaznicu. Sada sam u poziciji da neke stvari mogu promijeniti osobito što se tog lovnog turizma tiče koji Brijunima donosi prihod od možda 50 tisuća kuna godišnje što je zanemariv iznos.

Istra
 

IDS predstavio anketu za stambeno zbrinjavanje i prijedloge za proračun Poreča

U prijedlog je uvršten nastavak uređenja starogradskih ulica, poput Trga Marafor, a u planu je i obnova Cimare, odnosno Trga Joakima Rakovca. U starom gradu, stavit planira se staviti u funkciju palaču Becich uz zadržavanje vlasništva * Predložili smo i dogradnju Doma za starije osobe, kao i nastavak izgradnje objekata nogometnog kampusa u zoni Košambra", rekao je Roland Kosinožić

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.