Život

dođi u grad - proljetno izdanje manifestacije

Mjesec dana događanja po pulskim trgovima i parkovima - od kazališnih predstava i sportskih igara do humanitarnog pizza festivala

Restović je, predstavivši programe po lokacijama diljem grada, kazala da će se Puljanima biti predstavljeno čak 66 programa i 28 udruga koje sudjeluju te najavila i dva noviteta u odnosu na dosadašnje programe - klasičnu glazbu u parkovima Monte Zaro, Valerijinom parku, Parku kralja Krešimira te sportski program u Parku grada Graza za djecu i mlade, u suorganizaciji s Decathlonom


 
3 min
Borka Petrović ⒸFOTO: Manuel Angelini
S predstavljanja manifestacije

Restović je, predstavivši programe po lokacijama diljem grada, kazala da će se Puljanima biti predstavljeno čak 66 programa i 28 udruga koje sudjeluju te najavila i dva noviteta u odnosu na dosadašnje programe - klasičnu glazbu u parkovima Monte Zaro, Valerijinom parku, Parku kralja Krešimira te sportski program u Parku grada Graza za djecu i mlade, u suorganizaciji s Decathlonom

Tijekom cijelog travnja Puljani će imati pregršt razloga da dođu u svoj grad. Naime, kako je jučer najavljeno na konferenciji za novinare, od 31. ožujka do 30. travnja očekuje nas još jedno, ovog puta proljetno izdanje manifestacije ''Dođi u grad! Vieni in citta'!. 

Cjelokupan program predstavili su jučer u prostoru Europskog centra za mir i razvoj  pulski gradonačelnik Filip Zoričić, ravnateljica JU Pula Film Festival Gordana Restović, umjetnički voditelj Istarskog narodnog kazališta Luka Mihovilović te voditelj poslovnice Decathlon Pula Mario Guteša.

Nova lokacija - gradski parkovi

- Lijepa gradska priča se nastavlja, pozivam sve da dođu u grad, da se pridruže brojnim programima koje smo pripremili. Ovoga će puta manifestacija izaći iz samog starog grada i preliti se na gradske parkove. Grad neće živjeti samo ljeti, već u svim godišnjim dobima, kazao je Zoričić.

Restović je, predstavivši ukratko programe po lokacijama diljem grada, kazala da će se Puljanima biti predstavljeno čak 66 programa i 28 udruga koje sudjeluju te najavila i dva noviteta u odnosu na dosadašnje programe - klasičnu glazbu u parkovima Monte Zaro, Valerijinom parku, Parku kralja Krešimira te sportski program u Parku grada Graza za djecu i mlade, u suorganizaciji s Decathlonom.

Gordana Restović

- Četvrtak i petak kroz cijeli period manifestacije predviđeni su za predstavljanje pulskih udruga na Trgu Portarata, Forumu te Trgu svetog Tome, dok je prvi dio subotnjeg dana rezerviran za djecu i mlade.

U Parku grada Graza nas tako svake subote očekuje sportski program te predstave za djecu. Svakog vikenda, u raznim parkovima, na programu su koncerti klasične glazbe.

Isto tako, u organizaciji TZ Pula u prvim danima manifestacije na Forumu će se održati Humanitarni pizza festival "More ljubavi" dok će se za drugi tjedan manifestacije TZ Pule pobrinuti za gastro ponudu. Za Uskršnji vikend na istoj lokaciji očekuje nas zabavni i eno gastro program, i to u četvrtak, petak, subotu i Uskršnji ponedjeljak, najavila je Restović.

Zabavne i edukativne predstave

- Drago mi je da će se neke od predstava odigrati dislocirane, izvan kazališne zgrade, kazao je Mihovilović iz INK-a, dodajući da su za izvedbe birane predstave koje su zabavne, ali i edukativne te primjerene svim dječjim uzrastima.

Tako će mališani, primjerice, moći pogledati njihove predstave "Beskrilci u oblacima" koja će se, kako je naveo, odlično uklopiti u ambijent parka, predstavu "Vrtuljak", a u suradnji s Loop Circusom iz Zagreba te novom Udrugom Puppeta imat će priliku pogledati premijeru predstave "Grand hotel" i "Pobuna posade zubić", dok će se za dio zabavnog programa pobrinuti i Martiniuss cirkus iz Pule.

Beskrilci u oblacima/INK

Voditelj pulske poslovnice Dechatlona Guteša kazao je kako će oni tijekom subota građanima prikazati razne sportske aktivnosti, ali i manje poznate sportske rekvizite, a sve s misijom da sport bude dostupan svima.

O svim programima, lokacijama i točnim satnicama događanja Puljani će se moći informirati putem medija, stranica Grada Pule, TZ Pula i Facebook stranice manifestacije Dođi u grad.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.