Na Međunarodnom kulinarskom festivalu "Biser mora" koje se održalo u Supetru na Braču, od 8. do 12. travnja, učenice srednje Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, osvojile su vrijedna odličja.
Tako je u disciplini "Priprema i posluživanje tartar bifteka i dekantiranje vina" Matea Kolar, učenica 3.c razreda, osvojila srebrnu medalju, a učenica Natali Marin iz 2.f brončanu. Matea se, inače, školuje za turističko-hotelijerskog komercijalista, a njezina kolegica za konobara.
U disciplini "Flambiranje slatkog jela i posluživanje pjenušca", obje su učenice osvojile treće mjesto. Čestitamo učenicama i njihovim mentorima Ingrid Racan i Igoru Černjulu.
Na natjecanju "Biser mora" ove se godine okupilo preko 200 natjecatelja: profesionalnih kuhara, slastičara, pizza majstora i turističko ugostiteljskih škola (srednjih i viših). Manifestacija uključuje master classove, gastro izložbe, enološke radionice, prezentacije strane i domaće kuhinje, okrugle stolove i druge atraktivne programe.
Do sada je na natjecanju sudjelovalo više od tisuću kuhara iz 30 zemalja i time je manifestacija Biser mora postala najveće kuharsko natjecanje na ovom dijelu Mediterana koju, tijekom održavanja, posjeti nekoliko tisuća ljudi.
Sudeći prema nastupu pulskih učenica, nema straha za istarsko ugostiteljsvo i turizam.