Život

mlade ugostiteljske snage iz pule

Na međunarodnom kulinarskom festivalu odličja za učenice Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu

U disciplini "Priprema i posluživanje tartar bifteka i dekantiranje vina" Matea Kolar, učenica 3.c razreda, osvojila je srebrnu medalju, a učenica Natali Marin iz 2.f razreda brončanu


 
1 min
Borka Petrović

U disciplini "Priprema i posluživanje tartar bifteka i dekantiranje vina" Matea Kolar, učenica 3.c razreda, osvojila je srebrnu medalju, a učenica Natali Marin iz 2.f razreda brončanu

Na Međunarodnom kulinarskom festivalu "Biser mora" koje se održalo u Supetru na Braču, od 8. do 12. travnja, učenice srednje Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, osvojile su vrijedna odličja.

Tako je u disciplini "Priprema i posluživanje tartar bifteka i dekantiranje vina" Matea Kolar, učenica 3.c razreda, osvojila srebrnu medalju, a učenica Natali Marin iz 2.f brončanu. Matea se, inače, školuje za turističko-hotelijerskog komercijalista, a njezina kolegica za konobara.

U disciplini "Flambiranje slatkog jela i posluživanje pjenušca", obje su učenice osvojile treće mjesto. Čestitamo učenicama i njihovim mentorima Ingrid Racan i Igoru Černjulu.


Na natjecanju "Biser mora" ove se godine okupilo preko 200 natjecatelja: profesionalnih kuhara, slastičara, pizza majstora i turističko ugostiteljskih škola (srednjih i viših). Manifestacija uključuje master classove, gastro izložbe, enološke radionice, prezentacije strane i domaće kuhinje, okrugle stolove i druge atraktivne programe.

Do sada je na natjecanju sudjelovalo više od tisuću kuhara iz 30 zemalja i time je manifestacija Biser mora postala najveće kuharsko natjecanje na ovom dijelu Mediterana koju, tijekom održavanja, posjeti nekoliko tisuća ljudi.

Sudeći prema nastupu pulskih učenica, nema straha za istarsko ugostiteljsvo i turizam.


FOTO: Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu

Nastavite čitati

Pula
 

SUKOB OKO PARKINGA U TRŠĆANSKOJ ULICI Tko ima pravo, tko sječe užad, tko razbija staklo na vozilu

Predstavnica stanara Ivana Rampini: "Hrvatske željeznice svojataju nešto što nije njihovo vlasništvo, već su to dobili u posjed na trajno korištenje. Oni ne razmišljaju o stanarima zgrade koji ovdje žive 24 sata, a oni tamo rade samo 8 sati. I sad se inate" * HŽ: "Iako stanari okolnih zgrada imaju oko svojih zgrada zemljište na kojem mogu parkirati i po potrebi urediti parkirališta, neprekidno nam stvaraju neugodnosti. Ruše se postavljeni stupići, sijeku užad koja je postavljena na ulaz u parkiralište, te razbijaju stakla na parkiranom vozilu"

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.