Život

RADNO VRIJEME OD 8 DO 15 SATI

Nakon dvije godine otvara se Čitaonica kluba umirovljenika Pula

Novost je da će članovi Čitaonice uz periodičke publikacije moći posuđivati knjige iz novooformljene zbirke koja okuplja građu iz područja publicistike (medicina, tehnika, prehrana, recepti, popularna psihologija, povijest, zavičajne teme i dr.)


 
2 min
Danijela Bašić-Palković

Novost je da će članovi Čitaonice uz periodičke publikacije moći posuđivati knjige iz novooformljene zbirke koja okuplja građu iz područja publicistike (medicina, tehnika, prehrana, recepti, popularna psihologija, povijest, zavičajne teme i dr.)

Čitaonica kluba umirovljenika Pula, ogranak Gradske knjižnice i čitaonice Pula, nakon dvogodišnje stanke ponovno započinje s radom u ponedjeljak, 28. ožujka 2022. godine.

S obzirom na to da su još uvijek na snazi epidemiološke mjere, rad Čitaonice bit će prilagođen važećim epidemiološkim mjerama.

Broj osoba u prostoru bit će ograničen te je dozvoljen istovremeni boravak 23 korisnika.

U prostoru Čitaonice korisnicima će biti dostupan dnevni i tjedni tisak na hrvatskom i talijanskom jeziku te časopisi i magazini tematski orijentirani k popularnim temama - od zdravlja, vrtlarstva, hobistike  - pa do časopisa koji pomažu u najrazličitijim životnim situacijama.

Novost je da će članovi Čitaonice uz periodičke publikacije moći posuđivati knjige iz novooformljene zbirke koja okuplja građu iz područja publicistike (medicina, tehnika, prehrana, recepti, popularna psihologija, povijest, zavičajne teme i dr.).   

U Čitaonici je dostupno i korištenje elektroničke opreme, uz fotokopirni uređaj mogu se koristiti i dva računala za rad u osnovnim programima Microsoft Office paketa i pristup internetu.

U prostoru će biti dostupan i bežični signal za besplatno spajanje na internet, što će građanima omogućiti spajanje na vlastite mobilne ili druge uređaje.

Potrebno je naglasiti da radi poštivanja epidemioloških mjera, u Čitaonici trenutno neće biti moguće igranje društvenih igara (šah, karte i dr.)

Radno vrijeme Čitaonice je od ponedjeljka do petka, od 8 do 15 sati.


Nastavite čitati

Pula
 

Kako su se mladi Verudeži i Barakeri tukli šakama i kamenjem za granicu između Verude i Stoje, a zatim napuštali rodni grad

"Tullio Cerlienco, el fio del caliger de Veruda - sin postolara s Verude, upisao se u boksački klub Proletario čije je članove trenirao u gimnastičkoj dvorani škole Dante Alighieri slavni pulski boksač Otto Govich s Baraka. Tulliov me primjer privukao da idem u dvoranu učiti boksačke vještine željan da se konačno pošteno i tučem i tako napredujem u hijerarhiji dei muli de strada. Završio sam i na ringu, tukao sam se i krvario. Bio sam postao i šampion Pule u papir kategoriji na ponos svog oca", piše Krizmanić

Pula
 

Iz malog pulskog studija "Staša design" dizajnerska roba putuje u sve kutke svijeta. "Oduvijek sam govorila da ću biti ili učiteljica ili modna kreatorica"

Prije sam uvijek osmišljavala kolekcije iznova, a za izradu modela mi treba tri, četiri mjeseca, odnosno od crteža do modela koji ću izrađivati. Međutim, sada brend ima neku prepoznatljivu crtu i zato radim na starim modelima, malo mijenjam, prekrajam, prepravljam. To je proces. Dakle, radim ono s čim sam i počela i slijedim tu svoju prepoznatljivost, koristim iste materijale, ali druge boje i ubacim uvijek nešto moje, jer ne pratim baš modne trendove u svijetu. Općenito jako malo pratim modnu industriju, jer što manje gledam to bolje onda sam potpuno svoja, nema mogućnosti da me 'povuče' nešto tuđe, govori Staša Doblanović Randall

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.